Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové obalené bazalkou

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 kJ /
4 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,03 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 800 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy1,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na malé plátky a jemně rukou naklepeme. Krok 2: V misce smícháme bazalku, koření, mouku, mléko tak aby vzniklo husté těsto. Pečlivě v něm maso obalíme. Vkládáme na rozpálený olej a po obou stranách pečeme nadvakrát po 4 minutách (na 1 straně 4 minuty, obrátíme – opět 4 minuty a celý proces zopakujeme)Mělo by to být jemně pikantní a hlavně cítit po bazalce. Krok 3: Přílohu volíme podle sebe – nejlépe asi brambory.

Recept vznikl obměnou podle Babici, viz odkaz v POZN.

Mně chyběla vejce a chtěla jsem chtěla vyzkoušet chuť té bazalky a jak se to peče. Bylo to vynikající.

Zveřejněno 13. 7. 2011

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové obalené bazalkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A877

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové obalené bazalkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A877

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Jana Remkova: máš pravdu, už jsem odkaz našla a přidala do POZN., protože bych ho ještě zkusila i s těmi brambory.;-):yes:

Děkuju:-K a určitě vyzkoušejte, ta bazalka je nádherně voňavá :-p

:yes: To je výborný nápad, bazalku milujeme, tak vyskúšam ;-):-D:yes: + 10

Tak to vyzkouším, tobě věřím:yes::-p

spagetka: Fakt jo, jen toho o vaření je teď tolik, že absolutně nestíhám:-/. Je léto a mám spoutu jiné práce, ale tohle se mi fakt líbilo. A bylo to od Babicy;-)

:-KPěkný recept:yes::yes:+

Jana Remkova:nezabiju, neboooj :-D:-D:-D, takže měl jen bazalku, vejce a mouku? Já myslela klasiku - teď to hledat nebudu, ale zaujalo mě to, jenže jsem neměla ty vejce, udělala jsem těstíčko a fakt ta bazalka nádherně vynikla :-p:-p:-p

Spagi, neobaloval v trojobalu!! Já se na to teď dívala, jen mne zabij, co to měl za maso? Kýtu? taky obaloval v mouce, vejcích a BAZALCE!!! Fakt!!! A říkala jsem si, že to budu muset zkusit. Ony ty jeho pořady opakují dopoledne a tady to maso mne hodně zaujalo;-)

Může to být fakt dobré:yes: Já mám na zahradě bazalky hodně, ale v teplé kuchyni ji moc nevyužívám. Spíš ji chroupu čerstvou, s každou zeleninou, třeba i k snídani a tak.

Teda, ty brďo;-), to vypadá fantasticky-vyzkouším a ráda posílám "puňtíka":-D:yes::-p a také si ukládám, protože bazalky mám letos hodně:-D

Krása:-K:-K:-Khned bych si Spagi dala:-pto musí být dobré:yes::yes:+5

to vypadá velmi lákavě:-p+1:yes:

Na tohle jsem jukla a dala bych si aspoň 2 řízečky. Moc hezký nápad,vůni bazalky miluju.:-p:yes:

Tento recept zní i vypadá moc lákavě:-p+1:yes:

Tématické fráze:
veprove s bazalkou, veprove na bazalce, vepřové bazalka recept, vepřová pečeně s bazalkou, veprove bazalka, recepty z bazalky, veprova kyta na bazalce, vepřové plátky s bazalkou, veprova panenka s bazalkou, recepty bazalka, vepřové obalené bazalkou podle babici, bazalka recepty, vepřove maso na bazalce, recept vepřové s bazalkou, těstíčko s bazalkou, kýta na bazalce, vepřová panenka na bazalce, bravcove maso bazalka, veprova plec s bazalkou, miluju vaření vepřová kýta

Suroviny:
maso vepřové, bazalka čerstvá, koření na steak, mouka, mléko, sůl, tuk

Přidat fotografie receptu