Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná vejce se žampiony

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marysia

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 208 kJ /
528 kcal
Bílkoviny43,40 g
Tuky37,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 497 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy3,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo, počkáme až vystydnou a oloupeme. Rozkrojíme na polovičky a vydloubneme žloutky. Žloutky dáme do misky a vidličkou rozdrobíme ( mohou zůstat menší hrudky ). Žampiony oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, podusíme, osolíme, opepříme. Dusíme do měkka tak 10 minut. Žampiony necháme vystydnout a následně smícháme se žloutky, přidáme majonézu, podle potřeby osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželovou nať, ale necháme si trošku na ozdobu. Směsí plníme bílky. Plněná vejce ozdobíme majonézou a posypeme natí.

Zveřejněno 13. 7. 2011

Poznámka autorky Marysia

To je typický předkrm, který nemůže chybět na každé větší události na polském stole. Velikonoce, křtiny, ale klidně i na posezení s přáteli. Je to rychlé, levné a syté. Vejce můžete ozdobit i koprem nebo mletou sladkou paprikou

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná vejce se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KAkl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná vejce se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KAkl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

eva hubova: :yes::yes:

eva hubova: skvělé fotky, Evi. Přesně jak to má být ;-)

:-p:-pfoto a:yes:+4

Ahoj: no, bezva a proč takhle? Zajímavé, hodně podobné s tímto receptem a bylo by fajn, kdybys zrealizoval(la) a vložil(a) fajn recept, jako registrovaný(á). Takhle to zapadne;-)

10 vařených vajec, 300 g žampionů, pažitka, petrželová nať, sůl, pepř, majonéza, máslo na podušení žampionů.
Postup

Pokrájené žampiony podusíme na másle do změknutí. Do vychladlé hmoty přidáme pažitku, sůl, pepř, majonézu a nakrouhané žloutky. Promícháme a vkládáme lžičkou do důlků plošně překrojených vajec. Zdobíme slabými proužky červené papriky, petrželové natě, kdo má rád, může si přidat hrubě pokrájený tvrdý sýr.

Podáváme na listech salátu.

Skvělý recept:yes:

Jana Remkova: Ahoj :) tak to jsem rada. bohuzel jsem nikdy nestihla udelat zadnou fotku :( snad priste :-)

Marysia vítej u nás na Topreceptech!!:-K:-K:-K Tvůj recept se mi moc líbí, určitě by se dal dobře využít na nějaké pohoštění:yes:

Tématické fráze:
plněná vejce, vejce s žampiony, plněné vejce, plněná vejce jako předkrm, vejce žampiony, top plněná vejce, plněná vejce recept, žampiony a vejce, plněné žampiony, pomázanka z vajec a žampionů, bílkové vejce se slaninou, žampiony plněné tuňákem, žampiony vejce recept, vejce +žampiony, recept vajicko žampiony, vejce plněná žloutkem, žampiony vejce, co uvarit na krtiny, recepty z vajec, vejce plněné

Suroviny:
vejce, žampióny, majonéza, sůl, pepř, olej, nať petrželová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu