Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketový nákyp po X té

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Severinka Severinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 592 kJ /
1 097 kcal
Bílkoviny73,16 g
Tuky46,22 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 2,26 g
Sůl5,90 g
Sacharidy95,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu oloupeme a nastrouháme na velkém okatém struhadle, vymačkáme z ní vodu a promícháme v míse s ostatními ingrediencemi, aby vzniklo polotuhé těsto. Krok 2: Vymažeme zapékací misku nebo pekáček máslem, nalijeme těsto a pečeme na 200°C, až se okraje i povrch se pěkně vypeče dokřupava.

Zveřejněno 14. 7. 2011

Poznámka autorky Severinka

Tento recept jsem získala včera večer od kamarádky, sama se chystám na něho až ke konci týdne, pak přidám foto a nebo můžeme přidat foto, kdo ho vyzkouší dříve než já.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketový nákyp po X té

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QAqM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketový nákyp po X té

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QAqM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Miru, parádní fotečky yes::yes:;-)

1974andrea:andreo, díky moc, zase jsem o něco chytřejší;-);-)

Severinka:Zkus znovu "Přidat fotku" a tam si zadáš,která fotka má být ta hlavní;-)

Tak jsem konečně přidala ty fotky, já myslela že to bude jako ve fotoalbech, co dám jako první že bude poslední a ono je to naopak:-O:-O Tak, že finální výrobek je až na konci:-O:-O:-O Jo a místo mletýho kuřecího masa jsem dala bílou krůtí klobásu(vytlačila ze střívka), bylo to moc dobré:-p:-p

:-*Hmm;-)tak to tada neznám:-Oje to ostuda:-8ale receptík se mi velice líbí:-p+5:yes:

Urobila som ho na večeru, miesto udeného mäsa som dala 0,5 kg mletého bravčového stehna, pridala ešte trochu libečku, piekla som zo začiatku zakryté alobalom, neskôr odokryté. Bolo to vynikajúce jedlo, manžel povedal, že lepšie ako hocijaká fašírka. Jedli sme nákyp len s uhorkami v bielom jogurte. Veľmi ľahká a osviežujúca večera! Určite zopakujem.

tejaja:Tak děkuji moc za upřesnění,myslím,že jsem to také někde viděla,ale myslela jsem,že to je pouze barevná mutace cukety. Díky Terezko.:-K

1974andrea: Andrejka, tekvica = tykev. Ale nie tá žltá dyňa. Klasická tekvica, aká sa u nás pestovala a predávala už dávno, keď neboli cukety. Má dlhý tvar ako cukjeta, ale je bledej farby a dužina je biela. Preto ti ten prívarok nepripadal ako z dyne.
Pre ilustráciu ti prikladám fotky ( sú pri plnenej tekvici, pozri odkaz nižšie ), sú to sáčky so semenami. Keď budem mať svoju, tak ju sfotím aj na reze. Zatiaľ sú tekvice ešte malé.
http://www.toprecepty.cz/recept/2232-plnena-tykev/
Robím z nich od kompótu, cez polievky, prívarok, zapekané, plnené ...všetko. Nie všade sa hodí cuketa, práve preto, že má veľa vody.

chocolate:Myslíš taková ta klasická žlutá dýně? Já jsem koukala i na ten tekvicový prívarok, a nepřišlo mi,že by to bylo právě žluté jako z dýně. Proto se ptám;-)

1974andrea:tykev=dýně

tejaja:Terezko,co je to ta tekvica? Pořád o ní básníš a já stále nevím,zda je to dýně nebo co.:-?

Tento recept znám jako tzv. cukeťák, je to opravdu výborné.Zrovna tu cuketu mám, takže díky za inspiraci;-).

Cuketa 100x jinak je super. Kdysi jsme tu surovinu-aspoň já teda, vůbec neznali a přitom se z ní dá tak dobře experimentovat;-):yes:

tejaja: teri slovo smlsali není ten správný výraz, volila bych poněkud výstižnější, ale hrubší sloveso vyjadřující že jsme to s .......:-D:-D:-D:-D

spagetka: vy ste už zmlsali tú dobrú nemeckú klobásu ? :-O;-):-D:-D:-D

Já zas vyzkouším cuketu ;-):-p, nebo mě teď napadlo - co obojí? :yes:
A spíš to kuřecí, dobrou uzeninu jsme už snědli, takže je to jasné :-D

Pekný receptík Mirka :yes::-D Ja na takéto recepty používam nie cuketu, ale tekvicu, pretože tá obsahuje menej vody. Príde mi ľúto vylievať s vodou aj minerálne látky, ktoré nám treba. Ale s tekvicou to určite urobím ;-):yes: Máš prvý bodík ;-):-D:-D:-D:yes:

Tématické fráze:
cuketový nákyp, žlutá cuketa recepty, cuketový prívarok, nákyp z patizonu, nákyp z cukety, cuketový nákyp recept, výrobky z cukety, cukeťák, recepty z dýně, tykev recepty nakyp, cuketový nákyp s uzeným masem, recepty ze žluté cukety, žlutá cuketa recept, žluty patison recept, plněnej bůček, cuḳínový nákyp, patizon nákyp, cukety a recepty z nich, ty z recepty z cukety, tvary cuket

Suroviny:
cuketa, maso uzené, sůl, pepř, majoránka, česnek, vejce, sýr cihla, mouka polohrubá, prášek do pečiva, mléko

Přidat fotografie receptu