Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsíčka pečená na víně

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

120 min (60 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 011 kJ /
959 kcal
Bílkoviny4,88 g
Tuky84,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy13,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuľu narežeme na kolieska a dáme na dno zapekacej misky potretej olejom. Krok 2: Porcie mäsa potrieme horčicou a osolíme. Uložíme ich na cibuľu. Navrch uložíme plátok slaniny a všetko zalejeme bielym vínom. Krok 3: Zakryjeme alobalom a necháne v chlade postát aspoň 1 hod. Krok 4: Potom zapekáme v rúre pri 180°C cca 45-50 min. Krok 5: Na záver odkryjeme alobal a necháme slaninku zapiecť.

Podávame s dusenou ryžou.

Zveřejněno 14. 7. 2011

Poznámka autorky tejaja

Namiesto prsíčiek možno použiť aj kuracie stehná.

Recept mám pravdepodobne z nejakého časopisu, ani netuším, odkiaľ :)))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsíčka pečená na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R8rz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prsíčka pečená na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R8rz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:-*Krásná dobrota:-p+9:yes:

Recept podľa mojeho gusta! :yes:

Hořčici k masu používám ráda,hlavně dijonskou,je taková pikantnější,a v kombinaci s tím vínem,cibulí a slaninou to bude dobrá navinulá chuť:-p:yes:

Může to být pěkné, dobré, prima, jen ale škoda, že není celé papání na talíři vidět, jako chod, jako porce, třeba i s přílohou a žádný postup zde zobrazen také není, trošku něco více, dávám bodíka:-K:yes::-O

Terezko, to vůbec nevypadá špatně!!:-p:yes:

Pěkné a zajímavé. S hořčicí vůbec nevařím, tohle bych ale mohla vyzkoušet :yes::-p

Hezký recept, u kterého si po tom vinném macerování nedovedu představit výslednou chuť...to se mi nestává tak často - láká k vyzkoušení:yes::-p

S hořčicí pracuju ráda ve spojení s kuřátkem. Určitě bych dala pikantní - nejspíš se zeleným pepřem nebo s medem. Kombinace se mi líbí. No jo zas tě chválím no :-D:-D:-p:yes:

Tématické fráze:
pečená kuřecí prsíčka, kachní prsíčka na víně, pecena kachni prsicka, kureci prsicka pecena, kuřecí prsíčka na víně, kachní prsíčka recept, kuřecí prsíčka recepty, kachní prsíčka na víně recept, pecene kuřecí prsíčka, recepty kuřecí prsíčka, kureci na vine, krůtí prsíčka na víně, pikantní kuřecí prsíčka, kachní prsíčka recepty na víně, kuřecí prsíčka v alobalu, krůtí steak recept pohlreich, pečená kuřecí prsíčka recepty, kachní prsíčka na víně bilem, kureci na horcici a vine, kachní prsíčka

Suroviny:
prsa kuřecí, hořčice, slanina anglická, cibule, víno bílé, olej olivový, sůl

Přidat fotografie receptu