Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 310 kJ / 1 269 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,50 g |
Tuky | 99,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 493 mg |
Sodík | 2,93 g |
Sůl | 6,85 g |
Sacharidy | 15,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu, kterou jsme si zvolili pro výrobu terinky vymažeme studenou vodou a celou ji vyložíme potravinářskou folií.
Krok 2: Potom formu vyložíme plátky šunky tak, že se pokaždé malinko překrývají.
Krok 3: Ve vyšší míse společně vyšleháme smetanu s pomazánkovým máslem a ke konci přidáme sekanou pažitku.
Krok 4: Želatinu připravíme podle návodu na obale a vmícháme do smetanového krému.
Krok 5: Kompot zcedíme.
Krok 6: Na dno vyložené formy nalijeme polovinu krému, ten poklademe půlkami broskví a celé to zalijeme druhou polovinou krému.
Krok 7: Vrch poklademe plátky šunky a překryjeme vyčuhující folií.
Krok 8: Dáme na 4 hodinky ztuhnout do lednice a pak podáváme podle potřeby.
Zveřejněno 14. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šunková terinka s křenem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2GAj
Moje poznámka
Šunková terinka s křenem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2GAj
Nejnovější recepty
Kořeněné cukroví
Přidáno před 22 minutami
Vánoční stromečky
Přidáno před 2 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 3 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 5 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 6 hodinami
Roláda Alžírská káva (světlá)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 1 hodinou
Masové koule v kari omáčce
ricci před 1 hodinou
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 1 hodinou
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 3 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 16 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 17 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 17 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 18 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 18 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 19 hodinami
Tématické fráze:
terinka,
vepřová terinka,
smetanová terinka,
šunka s křenem,
výroba křenexu,
forma na výrobu šunky,
forma na šunku hranatá,
co je terinka,
viroba šunky,
telecí terinka,
jídlo terinka,
forma na výrobu domácí šunky,
šunka s křenem recept,
šunková pomazánka s křenem,
terinka ve studené kuchyni,
terinky,
studená kuchyně terinky,
masova terinka,
forma na terinky,
terinka recept
Suroviny:
šunka,
smetana ke šlehání,
pomazánkové máslo,
želatina,
pažitka,
kompot broskvový
Komentáře (5)