Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnaté balíčky z pangasia s petrželkovou vůní

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 814 kJ /
673 kcal
Bílkoviny75,73 g
Tuky36,52 g
Vláknina4,92 g
Cholesterol 226 mg
Sodík 173 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy7,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety z ryby prokrojíme na větší plát a zlehka naklepeme. Připravené filety osolíme, jemně opepříme a silněji pokapeme citronovou šťávou. Posypeme je na jemno nakrájenou petrželkovou natí (trošku si necháme stranou) a necháme je chvilku odležet. Krok 2: Mezitím si nakrájíme klobásky a rajčata na kostičky, cibulkovou nať na proužky (také dáme trošku stranou) a vše smícháme. Krok 3: Na jednu stranu filetů si poklademe náplň, maso přeložíme a zabalíme do pevných balíčků. Zpevníme párátky, popř. nití. Balíčky lehce osolíme, pokapeme jemně citronovou šťávou a obalíme v petrželce. Krok 4: V pánvi si necháme rozehřát máslo (nepřepálit) přidáme trošku petrželkových listů a necháme je rozvonět. Krok 5: Do horkého másla kápneme trošku oleje (aby se máslo nepřepalovalo), vložíme rybí balíčky a ze všech stran je opečeme, aby se nám maso krásně zatáhlo. Pak máslo zlehka poprášíme moukou, orestujeme jí, podlijeme studenou vodou, zamícháme a pánev přiklopíme pokličkou. Krok 6: Necháme asi 10 min zlehka dusit, pak pánev odklopíme, šťávu dle chuti dosolíme, vsypeme zbytek petržel. natě a zelené cibulky. Rybí balíčky podáváme s vařeným bramborem, kuskusem,... a čerstvou zeleninou.

Zveřejněno 15. 7. 2011

Poznámka autorky mirca75

Toto jídlo by šlo udělat i na páře - máslo bych položila před pařením na balíček a šťávu bych pak zredukovala v kastrolku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnaté balíčky z pangasia s petrželkovou vůní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p9qX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnaté balíčky z pangasia s petrželkovou vůní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p9qX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

mirca75:Tak to je pak jiná,jemné k jemnému;-):-))

1974andreo:-) tyhle klobásky nejsou nijak výrazně ochucené a tak jdou s pangasiem dobře dohromady. Kdyby to byly nějaké kořeněné, nebo ostré klobásy, tak by se chuťě asi moc neshodovaly, ale takhle je to krásně šťavnaté a jemné. Ale je to samozřejmě na chuti každého člověka;-).

Mně by asi stačila náplň z té zeleninky,klobása mi k rybě moc neštimuje;-). Fotky krásné:yes:

Děkuju vám za milé komentíky:-K. Budu ráda, když někdo vyzkoušíte a dáte vědět....;-).

Jako vždy, recept je:-p a kuchařinka:yes::-K

Ty jsi kouzelnice:yes: nechceš udělat nějaký mejdan?

:yes::yes::-p

Krásné jako vždy :yes::-K.

No teda, vy jste ale šikulka, to je opravdu moooc lákavé.Super:yes:

Tak to bych si s chutí dala:-pmám pangase v mrazáku,ukládám a vyzkouším;-)+1:yes:

Miruš, šťavnaté fotky! :-p:yes:+

:-*Mňam;-)tohle je parádní mňamina,která se mi moc líbí:-p+1:yes::yes:Člověk by si hned z monitoru nabídnul,kdyby to šlo:-*:-K

Tématické fráze:
recepty z pangasia, pangasius v remosce, chuť pangasia, recept na pangasie, recept z pangasia

Suroviny:
pangasius, klobása moravská, rajče cherry, cibulka jarní, sůl, pepř bílý, šťáva citronová, petrželka, mouka hladká, máslo, olej, voda

Přidat fotografie receptu