Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smotky z bůčku na jehle

Hodnocení receptu je 4,8 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min + 12 hod uležení

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, + 12 hod uležení)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie501 kJ /
120 kcal
Bílkoviny4,92 g
Tuky2,41 g
Vláknina8,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,14 g
Sůl5,10 g
Sacharidy16,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček nakrájíme na plátky cca 5 mm široké. Krok 2: Do vhodné nádoby dáme sójovou omáčku, Ramu Cremefine, prolisovaný česnek a koření. Krok 3: Vše promícháme a do vzniklé marinády vložíme plátky bůčku. Necháme marinovat přes noc. Krok 4: Na druhý den každý plátek bůčku srolujeme do ruličky a napícháme na jehly, na každou 3 kusy. Krok 5: Můžeme buď grilovat na ohni, nebo v troubě, kde nalijeme zbytek marinády a trochu vody a pečeme cca 60 minut na 200 °C. Krok 6: Vhodná příloha je zelí, knedlík, nebo jen zelenina a chléb.

TIP: Různé druhy knedlíků - rady a tipy

Zveřejněno 16. 7. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Co se týká soli, kterou v receptu neuvádím, je na zvážení každého. Já jí trochu posolila plátky bůčku před naložením, ale koření a sójovka jsou poměrně slané, takže kdo solí méně, sůl nemusí přidávat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smotky z bůčku na jehle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A827

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smotky z bůčku na jehle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A827

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Pacesko: Nejspíš to byl překlep, autorka receptu nám už, bohužel, neodpoví. Recept jsem upravila.

V postupu je spomenuta sójová omáčka, ale taky "sójovka". Je to něco jiného, nebo překlep?

:-):-8:yes:

Dana61: díky:-8

Jani, skvělý receptík a o fotečkách ani nemluvě:yes::-D

ivulinka: pořád griluji na jedné lžičce kuřecí maso, ale bůček je bůček!:-D:-D

Při čtení tohoto receptu a prohlížení fotek se mi vybavila doba, kdy jsi si mě stěžovala, že nevíš jak opéct kuřecí řízečky na jedné lžíci oleje:-D:-D:-D...ještěže ta doba je už pryč, že Jani, není nad to se pořádně nadlábnout:yes:

mysulka: dííky!!;-)

:-p moc pěkné:yes::-K

Bibinka: díky moc. Ikdybys neměla to koření, klidně můžeš použít jiné oblíbené. Ta smetana je tam bezvadná;-)

Jani, bezva masíčko, které mám ráda a je zajímavě udělané. Jelikož mám veškeré koření i maso doma, budu to vařit příští týden a ty máš 11.bod:yes:

Hezkýý:-p:yes:

varilamyskakasicku: že jo? Jojo, ještě teď mne pálí žáha!:-D:-D:-D. Ale stálo to za námahu;-)

To je kůrčička,;-) zlatá a krásná,:-p namka superka:-K:yes:

Jana Remkova:kdyby to šlo tak to mám už před sebou :-D:-D:-Djá bůček totiž můžu:-D

suslajda: natáhni se dej si!!:-D

Fantom::-D:-D:-D:-D:-O

Anna Kocikova: ale jdi!! Mi syn volal, jestli nechci bůček za 46 kč, myslím, tak já že jo a byly to 2 takové delší pláty a moje hlava už zase pracovala..:-D Není to nějaká nemoc?:-O Děkuji za milé komentáře. Já vím, že bůček není zrovna dietní, ale nemohla jsem odolat:-8. Zvláštní je, že kdysi jsem ho vůbec nejedla.;-)

:-KRemčule zase parádní recept a foto jen to vytáhnout a dá si do nosu:-D+7

Nevím proč,ale při čtení názvu receptu jsem si říkala,že to bude určitě"Remčula":-DBingo;-):-D
Parádní recept:-p+6:yes:který si ukládám,jen mám obavy,že při krájení bůčku na takové plátky tam přibyde i kousek jiného masa:-O:-*
Za fotopostup děkuji:-K

Tak to musí být hodně silně žravé :-p: Obojí koření mám, akorát mi chybí bůček. Ale to určitě není problém. Já mám uloženo k vyzkoušení a ty máš boďana :yes::yes:+

Jana Remkova:Jani já se z těch Tvejch hokusů picnu:-D

No, vypadá to velice jedle-což je mňam-mňam:yes::-p

Synáček je šikovnej po mamince;-):-))

maiva: není tam vůbec cítit, fakt;-)

1974andrea: tu smetanu mi poradil syn. Opravdu zjemní celé to masíčko.;-)

Zajímavá marináda,ta smetana to hezky zjemní,vid? Vyzkouším. :-p;-):yes:

Tak tohle by nám určitě chutnalo+:-p:-pjen bych vynechala na svoji porci chilli:-D

andrejkaa::-D:-)) no, nějak bysme to zvládli!;-)

no pani Remková, u Vás bych chtěla být strávníkem, takové dobroty+:yes:

Tématické fráze:
bůček na jehle, recepty z bůčku, nakládaný grilovaný bůček, kuřecí smotky, šneci z bůčku, grilovany bucek na jehle, z bučku, grilování na jehle recepty, co z bůčku, marinada na platky bučku, co z plátků bůčku, uležený bůček, bůček argentina, jídla z bůčku, kuřecí smotek, bůček na na jehle, co mám vařit z z bůčku, smotky kuřecí s cesneku, recepty z bůčku, pečené maso na jehle nad ohnem

Suroviny:
bůček vepřový, omáčka sojová, rama cremefine, koření aztécký poklad, koření argentina, česnek, chilli, sůl

Přidat fotografie receptu