Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Osvěžující jablko-tvarohová buchta

Lahodná kombinace jablek a tvarohu v tomto receptu vyniká. Moučník, který při pečení provoní celý dům a svou vláčností a výbornou chutí si vás okamžitě získá. Moučník je nejlepší odleželý z lednice, proto si na jeho přípravu vyhraďte dostatek času.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mischelli

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby uležení v lednici

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby uležení v lednici)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 239 kJ /
3 403 kcal
Bílkoviny105,54 g
Tuky51,04 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 693 mg
Sůl1,34 g
Sacharidy619,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vajíčka rozklepneme zvlášť na žloutky a bílky. Do bílků přidáme pár kapek citronu a vyšleháme sníh. Do žloutků přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Krok 2: Do žloutků s cukrem přilijeme studené mléko a zašleháme. Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Jakmile se vše spojí, opatrně vmícháme ušlehaný sníh. Krok 3: Těsto vylijeme plech vyložený pečícím papírem a pečeme zhruba 10 minut při 200°C dozlatova. Krok 4: Upečené těsto necháme vychladnout a poté na něj naneseme rovnoměrně celou vaničku tvarohu. Krok 5: Jablka očistíme a nastrouháme nahrubo. Krok 6: V hrnci smícháme oba vanilkové pudinky (prášek) s jablečným džusem nebo moštem a vaříme až do husté hmoty. Vmícháme nastrouhaná jablka. Tuto směs natřeme na tvarohovou vrstvu. Krok 7: Buchtu necháme vychladit v lednici. Při podávání můžeme také doplnit trochou šlehačky a nebo zakysané smetany.

TIP: Jak vyrobit jablečný mošt

Zveřejněno 18. 7. 2011

Poznámka autorky Mischelli

Co se týče jablek, nejlepší jsou taková ta červená žíhaná, která jsou poměrně dost sladká. Pokud máte kyselejší jablka ze zahrádky, doporučuji přisladit :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Osvěžující jablko-tvarohová buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Dk8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Osvěžující jablko-tvarohová buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Dk8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Naprosto dokonalý recept, jen jak jsem viděla fotečku a četla složení, musela jsem hned vyzkoušet :-)) chutná výborně :-K

neni co dodat :-K
snad jen ochutnano, a hned snezeno... :) super zalezitost:yes::yes::yes::yes::yes:

:yes:+4;-)

Ženský, vy mě zničíte. Jen jsem to otevřela a vidím meruňkové sladkosti od srettky a teď zase jablíčkové pokušení...:-):-);-)to mi děláte schválně! Já bych jedla, až bych štrykovala!!Mňam,posílám body:yes::yes::yes:

:-K:-O;-):-p:-):yes: MUZE TO BYT L:-K;-):-pAHODNÝ KOLÁČEK

suslajda: díky, je to vážně dobré a na léto mi to přijde úplně ideální ;-)

:-Kvypadá to dost jedle určitě vyzkouším:-*:-*+3

nene, nepřidává :-) těsto je samo o sobě dost sladké :-)

no vůbec to nevypadá špatně;-):yes:
takže ani do tvarohu ani do pudinku se cukr nepřidává:-?

Tématické fráze:
tvarohova buchta, buchta s tvarohem a jablky, buchta z jablek, buchta z jablek a tvarohu, jablecna buchta s tvarohem, buchta z tvarohu a jablek, jablka a tvaroh recept, jablkovo tvarohová buchta, buchty z jablek, tvaroh jablka, nejlepsi buchty z jablek, buchta z jablek na plech, buchta s jablek, nejlepší jablečná buchta, jablečná tvarohová buchta, buchty s jablek a tvarohem, jablkovo tvarohový buchta, jablka tvaroh, recept jablka tvaroh, tvarohová buchta na plech

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr krupice, kypřící prášek, mléko, šťáva citronová, tvaroh měkký, pudink vanilkový, džus jablečný, jablko

Přidat fotografie receptu