Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žralok na citronovém pepři

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

10 min (10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 339 kJ /
559 kcal
Bílkoviny72,05 g
Tuky28,65 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 193 mg
Sodík 130 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy2,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Steaky ze žraloka zbavíme obratlové kosti, kůže a tmavých částí masa pod kůží. Tím nám vzniknou medailonky čistého jemného bílého masa. Krok 2: Takto upravené maso osolíme a posypeme citronovým pepřem z obou stran. Krok 3: Po okořenění pokapeme olivovým olejem a necháme cca 30 minut odležet v chladu. Krok 4: Rozpálíme grilovací pánev a maso opečeme z obou stran do zlatavé barvy.
Jako přílohu podáváme opékané brambory, které již vařené můžeme opékat v jedné pánvi společně s kousky ryby. Výbornou přílohou je hořčicový dresink.

Zveřejněno 21. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žralok na citronovém pepři

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJKO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žralok na citronovém pepři

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJKO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (45)

Hans0808::-))

Marné ,někdo umí vařit,někdo fotit,všichni nemůžeme umět vše .-)

Hans0808:ta poslední fotka je :-O:-D

Hans0808::-D

Verka:Věrko:třeba i na konci ,ale přece,když udusím rýži a dám do ni hřebíček,tak nebudu přece fotit hřebíček,i když by to byl hezký detail :-DDD

Hans0808:Mělo by být to foto jako jidlo hned celý na začátku:-/

Hans0808: souhlasím,jeto,jak,píšeš, taposlední fotka je normální,velká fota nemusím,když si někdo chce všimnout dobrýho receptu,tak nemúsí mít mega fotku detail,at da normální fotku,postup na jídlo,von tenhle kuchar moc není, uz jsem mu to psala jednou:-S:no::-8

Recept solidní,v jednoduchosti je krása,tak to bylo ,bude a je.S fotek je nejleší ta poslení,je tam vidět,počátek i konec.To se o těch předešlých říct nedá. Hodně se tu koukám řeší detaily,ale tyhle detaily,je jako fotit párek v rohlíku,poprvé zvlášt rohlík a potom párek,ale na společnou fotku nedošlo....Zkušení kuraři ,si obrázek udělají bez obrázku,ale to tady jistě nejsou všichni .-)

Daniella O.: Dani, mas vzkaz, at se nepise porad zde pa Iva:-K

vybusna: for:-O a from:-O je anglický výraz pro a od.. pokud je autor čech, tak píše recept i komentáře česky:-K:-K

V tomto receptu se jedna o pripravu ryby, ne brambor. Asi proto je zamerne zaostreno na rybu. Me se fotka libi, nevidim na ni nic spatneho. Dokonce zde pry nevadi, kdyz se dodavaji fotky z restauraci...., tak to mi trochu nesedi. Takovych mohu dodavat denne desitky. To si myslim, ze je trochu moc ;-), ale detail vlastniho pokrmu nemuze nikoho pohorsovat....;-).

Souhlasíííííím a děkuji za vyčerpávající názor ;-);-);-)

Já trochu nechápu, komu o co jde, když chci vidět talíř s hotovým pokrmem, tak zajedu do fotek, co tam jsou, tam ten talíř je:-K Když někdo nepozná rybu od brambory, tak...

vybusna: A že ty to nikdy neděláš, že?:-((

:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
zralok recept, žralok recepty, jidlo ze žraloka, maso ze žraloka, maso žraloka, zralok maso, recept žralok, recept na žraloka, žralok jídlo, recepty žralok, podkova ze žraloka, obalovany žralok, recepty na žraloka, recepty ze žraloka, jídla z žraloka, žralok steak s kůží, jak uvařit žraloka, žralok kosti, steak citronový pepř recepty, recept na pripravu zraloka

Suroviny:
filet ze žraloka, pepř citronový, olej olivový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu