Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory zapékané s karamelizovanými jablky a marinovaným krůtím masem

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 758 kJ /
2 571 kcal
Bílkoviny211,18 g
Tuky76,66 g
Vláknina46,37 g
Cholesterol 455 mg
Sodík 4,19 g
Sůl10,23 g
Sacharidy241,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky a naložíme do marinády z oleje, soli, chilli omáčky, tymiánu a utřeného česneku. Krok 2: Brambory oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a asi pět minut povaříme. Krok 3: Cibuli nakrájíme na kostičky a na másle orestujeme dohněda. Krok 4: Přidáme maso s rozdrobenou masoxovou kostkou a také ho opečeme dohněda. Krok 5: Na vedlejší pánvi opečeme na másle plátky jablek, mírně poprášíme cukrem a necháme je zkaramelizovat. Krok 6: Vše dobře promícháme a rozprostřeme do zapékací mísy. Krok 7: Můžeme dochutit solí a zapékáme asi 30 minut při 180°C. Krok 8: Poté povrch potřeme zakysanou smetanou a vrátíme do trouby na 15 minut. Krok 9: Nakonec poklademe silnou vrstvou plátkového sýra a necháme ještě mírně natavit, cca 5 minut.

Zveřejněno 22. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory zapékané s karamelizovanými jablky a marinovaným krůtím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgnW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory zapékané s karamelizovanými jablky a marinovaným krůtím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgnW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Eliza: Eli děkuji, podívám se po něm:-)

Já jsem ho koupila vážený u pultu v Kauflandu. Je fakt dobrý, musím říct. Ale fotka nebude, aspoň zatím...nezbyl...;-):-)

spagetka: spagi - Ty máš přehled;-):-), já nějak zaostávám:-8. :-)) Díky:yes:

maris: Maru, Eliz možná dá fotku, měli by ho mít v Albertu vedle normálního eidamu, je to takový světležlutý balíček s nápisem Eidam s máslovou příchutí (doufám, že si to pamatuju přesně) ;-)

Eli, co myslíš tím máslovým eidamem, 45% ? Nebo je to nějaký nový typ ? Ještě jsem se s ním nesetkala:-8

Eliza:Máš výborný nápady,to je málo platný;-)

Andreo, používám sladko-ostrou, má v sobě i něco česneku. Tentokrát - na chalupě - tu nejobyčejnější, určitě ji každý zná.
Děkuji za body, potřebovali jsme nějaké uplatnění pro kyselá letní jablíčka. Nejdřív jsem je dala do cibulové náplně na tymiánovo-chilli lilek a zapekla s hermelínem a nechala strávníky hádat tajnou ingredienci;-)...nepřišli na to a mlaskali a chválili. No a tady ta jablíčka také nebyla špatná, až mě to překvapilo.

Chutný receptík:-p+2:yes:

Eli,ta chilli omáčka je sladká nebo ostrá? Zajímavá kombinace chutí,maso a jablka také používám,ale spíše k vepřovému. Tohle se mi taky líbí:-p:yes:

Tématické fráze:
zapečené brambory s jablky, zapečené brambory s krůtím masem, zapecene brambory s jablky na sladko, zapečené brambory na sladko, brambory zapečené s jablky, recepty krůtí maso zapečené s jablky, zapečená jablka albert recepty, krůtí maso se zapečenými brambory, zapečené brambory s krůtím, francouzské brambory s krůtím masem, zapečené brambory s vepřovým masem a jablky, marinády na zapékané brambory, maso na jablkách recept, krůtí maso recepty, krůtí a jablka, krútí se zapečenými brambory, zapečená jablka s brambory, zapečené brambory s jablky se smetanou, zapečené brambory s krůtím masem a rozmarýnem, zapékné brambory s jablky

Suroviny:
brambory, cibule, jablko, prsní řízek, smetana zakysaná, sýr eidam, bujón, česnek, omáčka chilli, olej, tymián sušený, sůl, cukr, máslo

Přidat fotografie receptu