Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 541 kJ /
2 997 kcal
Bílkoviny208,49 g
Tuky148,51 g
Vláknina92,45 g
Cholesterol 490 mg
Sodík 3,25 g
Sůl7,89 g
Sacharidy196,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve dvou a půl deci vody si rozvaříme kostku bujonu. Krok 2: Z debrecínské slaniny si odkrojíme 2špalíčky slaniny asi 6cm dlouhé a 2cm široké a zbývající slaninu pokrájíme na kostičky. Krok 3: Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, 3 stroužky česneku na plátky a zbývajících 6stroužků ponecháme vcelku. Krok 4: Ze zelí vyřízneme košťál a zelí nakrájíme na úzké nudličky. Krok 5: Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a odstraníme hrudní kost (kterou použijeme na vývar). Krok 6: Do plátku masa delším úzkým nožem uděláme opatrně otvor, který pak ještě palcem ruky trošku protlačíme-fotopostup. Krok 7: Z tuby lahůdkového krému vytlačíme asi tak čtvrt obsahu do utvořeného "tunýlku", pak zasuneme špalíček slaniny a na ni opatrně pozasouváme 3celé stroužky česneku. Postupujeme opatrně, abychom maso neprotrhli. Krok 8: Takto naplněná prsa sepneme párátkem, lehce osolíme, opepříme a vložíme do hlubšího hrnce na rozpálený tuk z každé strany po 4minutách orestovat (zatáhnout). Krok 9: Pak maso vyjmeme a do výpeku dáme nakrájenou slaninu společně s cibulí a restujeme 5minut. Krok 10: Poté přidáme plátky česneku, restujeme 2minutky, přisypeme nakrájené zelí, vše promícháme, vložíme orestované maso, podlijeme rozvařeným bujonem a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou na mírném plameni 20minut. Zelí pustí dostatek vody, tak už není zapotřebí tekutinu dolívat, ale záleží na každém, kolik "socu" bude chtít, tak to si už každý upravíte dle sebe. Krok 11: Po 20minutách zkusíme je-li maso měkké, podle potřeby přisolíme, opepříme-já jsem už nedochucovala a můžeme podávat. Krok 12: Hodí se samostatně jen bagetkou, nebo jiným bílým pečivem, lze i rýže, brambory, nebo noky. Já jsem podávala s "rychlými bramborovými chlupáčky".

Zveřejněno 22. 7. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Tohle je opět taková"zbytková"varianta.Zbylo mi něco málo slaniny,trošku zelí,měla jsem krásný česnek a pastu,kterou jsem od zakoupení ještě nepoužila,tak jsem zaimprovizovala a bylo to fajn.Schválně jsem uvařila už včera,aby se všechny chutě krásně spojily a jídlo hezky zaleželo.Pokud nemáte lahůdkový krém,nic se neděje,lze nahradit a"tunýlek"vysypat třeba grilovacím kořením,nebo jen mletou paprikou.Kdo bude chtít dělat v papiňáku-postup úplně stejný,jen zalijete vývarem z bujonu,který uvaříte ve 2dl vody a vaříte od doby varu pouze 10minut.http://www.toprecepty.cz/recept/22094-rychle-bramb...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B1jW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B1jW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Irule:I chutné;-):-DDěkuji:-K:yes:

Aničko, zajímavé :yes::yes::yes::-p;-)

Všem moc děkuji za přidělené bodíky a za moc hezké a milé komentáře:-K:-K
Také se zároveň omlouvám,že reaguji až teď:-8Opět potíže s internetem:-/
Rebi;-)díky za odpověď všeumělkovi:-):yes:
1974andrea-Andrejko ke tvému dotazu posílám raději odkaz,ať neodpovím nějak "zmateně":-8http://www.atibazar.cz/atibazar/eshop/0/0/5/2-Guly...Měla jsem tento krém koupený jen na zkoušku a nijak moc mě nenadchnul.Použije-li se místo něj nějaké chutné koření,určitě jídlo bude dobré taky;-)

Aničko, tohle mi jaksi uniklo, omlouvám se, ale jak jde o drůbeží masíčko, tak nemohu nepochválit a navíc tak pěkně připravené...:-8:yes:

Bramborové chlupáčky :-p. Recept by nebyl?:yes:

Máš dokonalý postup Aničko, :-Ktakhle se dá krásně i naučit vařit podle Tebe,bezva

:-Opetrzelka::-K

To musí být dobrota,Aničko:-K:yes:

:-Ktakovéá improvizace nemá chybu:-*:yes::yes:+10

dobré:-K:-K:-)

Ty zbytková varianto!!:-D Tak takové zbytky dávají kde? Nemá to chybu!:yes:

veľmi pekné!:yes:

Aničko,tan gulášový krém je něco jako koncentrovaný guláš v tubě?:-O:-))

Moc pěkné Aničko, vše, jak má být a krásně vše i vypadat, krása, a prima ňamka:-K;-):-p:-)

Tématické fráze:
co se zbytkem dušeného zelí, plněné bílé zelí, kuřecí motÿlek, recepty kuřeci prsa s bílým zelí, recepty na kuřecí prso motÿlek, debrecínské zelí, dušené zelí, soc z pečení masa, kureci prsa motylek, co se zbytkem bramb. guláše, tube velká prsa, tube velká prsa, dušené bílé zelí s česnekem, recept s gulasovym kremem pasta, plnena kureci prsa cesnekem, dušené drůbeží+zelí, šťavnaté plněné prsa, kuřeci stehna plněná zelím, dušene zeli kolik vody, dušená kuřecí prsa s kostí

Suroviny:
prsa kuřecí, slanina debrecínská, olej, cibule, česnek, krém gulášový lahůdkový, zelí bílé, bujón drůbeží, voda, sůl, pepř, párátka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu