Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampiónová omáčka - majonézová studená

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 098 kJ /
741 kcal
Bílkoviny2,77 g
Tuky80,34 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 131 mg
Sodík 809 mg
Sůl2,02 g
Sacharidy1,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žampión si drobně nasekáme, krátce podusíme na oleji, mírně osolíme a necháme zchladnout. Krok 2: Majonézu rozšleháme s mlékem a vínem do hustější omáčky, přidáme vychladlé žampióny, špetku pepře a dochutíme dle potřeby solí, citronovou šťávou nebo octem a cukrem. Krok 3: Dochucujeme opatrně po špetkách a ocet po kapkách. Krok 4: Hustotu si upravíme dle potřeby, v chladničce ještě trochu zhoustne. Omáčku dáme vychladit a podáváme tak, jak jsme zvyklí u tatarské omáčky.

Zveřejněno 25. 7. 2011

Poznámka autorky Merylas

Zdroj receptu: Receptury studených pokrmů, mírně poupraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampiónová omáčka - majonézová studená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xoxP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampiónová omáčka - majonézová studená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xoxP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Žádný zázrak to nebyl, ale jist se to dalo.

:yes::yes::-p:-p

:-p+8:yes:Dala bych si jako Ivulinka s opékaným bramborem:-*:yes:

:-p šmankote...:yes:

Maruško, k tomu bych tak viděla opékané brambory, hmmm:-8:yes:

Díky za komentáře:-K

rebeka: špagi už odpověděla:-DMám Receptury:-D

1974andrea: Omáčka je dost jemné houbové chuti a já bych ten žampion restla na oleji, řekla bych, že se líp uvolní vůně a chuť a víno dala až pak na dochucení do omáčky. Víno dávám i do domácí tatarky;-):-K

K nějakému dobrému grilovanému masíčku to bude dobře chuťově ladit:-p. Zkusím při další grilovačce. A co zkusit podusit ten žampion s vínem,myslíš,že by se tím něco zkazilo?:yes:

Hm,to se mi moooc líbí ;-):-p:yes::yes:
Rebi, no do těch Receptur :-D:-D:-D

:-O:-O pááni:-!:-! kam na takové dobré nápady chodíš:-O:-?;-):-):yes::yes:
proč sem lezu tak pozdě:-S:-D:-D

Tématické fráze:
receptura zampionove omáčky, studena houbova omacka, studená omáčka, houbový dip za studena, houbova smetanova omacka ke grilovacce, majonézové omáčky k masu, domácí tatarský omáčka receptura 10 porci, řampionova omačka zastudena, zampionova omáčka k panence, majonezova omacka na steak, dochucení žampionové omáčky, jemná žampionová omáčka, žampionová omáčka s vínem, žampionová omáčka recept

Suroviny:
žampióny, olej, majonéza, mléko, víno bílé, sůl, pepř bílý, šťáva citronová, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu