Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žebírka pečená s marinádou a libečkem

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 167 kJ /
2 191 kcal
Bílkoviny81,19 g
Tuky160,11 g
Vláknina11,95 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 1,24 g
Sůl3,65 g
Sacharidy103,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V misce smícháme kečup, med, worchester, prolisovaný česnek, hrubozrnnou hořčici, na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev a cibuli, osolíme a opepříme. Krok 2: Vzniklou směsí potřeme žebírka, vložíme do pekáčku, přidáme větvičku libečku a malinko podlijeme vodou. Krok 3: Pečeme odkryté v troubě při 200-220 °C za občasného podlévání a otáčení žebírek do změknutí, zhruba 2 hodiny.

TIP: Rozdělení vepřového masa

Zveřejněno 26. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žebírka pečená s marinádou a libečkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N768

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žebírka pečená s marinádou a libečkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N768

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

:-)<3:yes::yes: pěkný recept a krásné foto :-K

Žebírka byla skutečně výborná.<3:yes:

babetko: jsem moc ráda a děkuji:-K

Ivulinko, děkuji za supr recept :-p Opět nezklamal, všem chutnalo... :yes:

Ivulinko, dnes jsem vyzkoušela Tvůj receptík na žebírka.Nejprve jsem dělala přikryté alobalem a na posledních 10 minut jsem alobal sundala. Manžel je velmi konzervativní a uznává pouze klasiku -sůl, česnek, pepř a proto jsem se mu moc nezavděčila:-//, ale nám ostatním moc chutnalo:-p:-K:yes: Přidala jsem Ti fotečku a díky za recept;-)

Dělala jsem dnes na oběd :-), tchán měl boule za ušima :-p. Sice bez mrkve, ale super :yes::yes:, + bod

:-p mňam:yes::yes:

Nádherně vypadá a určitě skvěle chutná, takže to taky prubnu:yes::yes::-K

Ivuš, krásný recept:-p:-p:-p. Škoda, že taková masitá žebírka u nás nekoupím:-(. :-!:-)):yes::yes::-K +22

Paráda, ta mrkev v marinádě se tváří sympaticky...;-):-p

Maris a Magdalenko;-), pěkně jste si tu zaslovíčkařily:-D:-D:-D:yes:

magdalenka::-)) no - nenapsala jsem to zrovna moc chytře:-8:-D

maris:Ivulinkine rebrá???:-D

ivulinka: přiznávám, že žebírka nejsou zrovna můj šálek čaje, ale to Tvé tady bych si dala od minuty:-p:yes:+19.

Děkuji za milé a pochvalné komentáře k mému receptu:-K:-K:-K

Už tisknu a snad se časem dostanu i k vyzkoušení, vypadá to velice:-p:yes:

Ivulinko, to je zase nářez - no velká bašta:-D:yes:

:-p:-pkrása:yes:+14

:-p:yes::yes:

:yes: tak tohle nemá chybu:yes:

Ivulinko, jedním slovem paráda se vším všudy-jak já ráda obírám mňam:-p jasně dávám 11.bod:yes:

Ivulinko;-)+10, dělám podobě,moc chutná:-p:-pa báječná kůrčička na fotce-moc láká:-D:yes:

:-OTak to je bomba Ivulinko:-p+9:yes:Nevím,co je lepší-jestli recept,nebo fotky:-*Ale kdyby nebyl receptík dobrý,nemohly by být takové žravé fotografie;-):-)):yes:

Moc lákávé a ju, už bych "měla chut na jazyku" hm hm, jejejejej:-K;-):yes:

Ta druhá fotka je fakt dost lákavá,na tu se snad musí chytit každej:-)):-p.:yes:

ivulinka:;-) a víš,že přesně tak jsem si to myslela,že to bude;-):-?:-D:-D:yes::yes:

Krása nebeská;-);-);-)

:-KKrásné fotky, bezvadný recept:yes::yes:+

Dooga::-//:-// ale já jsem tu byla dřív:-!:-! má je fotka číslo II.+obsah:-8:-D:-D:-D:-D

Téda:-O, to je pochval za tak malinkou chvilku, díky:-K

Rebi, dovolenou mám, když počasí stojí za prd, tak aspoň navařím pořádně;-)

Tématické fráze:
pečena rebra, pečená žebírka, pečené řebra, řebra na medu, pecene žebirka, vepřová řebra, recepty s libečkem, řebra, pečené vepřové řebra, báječné pečené žebírka, vepřová žebírka s libeček, uzene rebra, žebírka v alobalu, vepřové pečené řebra, pečený žebírka, řebra pecene, pecena veprova rebra, příprava vepřových žebírek, příprava pečených žebírek, vepřové řebra

Suroviny:
žebra vepřová, libeček, kečup sladký, med, česnek, hořčice hrubozrnná, cibule, mrkev, omáčka worcesterová, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu