Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strouhaný koláč s tvarohem a broskvemi

Jednoduchý koláč, kde hlavní chuť broskví je zárukou dokonalého chuťového zážitku. Tvaroh se s broskvemi výborně doplňuje a na tento druh koláčů se přidává, aby neutralizoval kyseliny, které obsahuje ovoce.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lucie.stefanova lucie.stefanova

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 170 kJ /
3 148 kcal
Bílkoviny71,67 g
Tuky100,98 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 1,01 g
Sodík 709 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy481,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z výše uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na 2 poloviny: 1. polovinu vložíme do lednice, 2. polovinu do mrazáku (asi na 25 minut). Krok 2: 1. polovinu těsta vyválíme a položíme na plech či do formy (nebo těsto do formy jen vtlačíme), na těsto nalijeme oslazený tvaroh a poklademe broskvemi. Krok 3: 2. polovinu těsta vyjmeme z mrazáku a na hrubém struhadle nastrouháme navrch koláče. Krok 4: Pečeme v předem vyhřáté troubě cca 45 minut, při 170 °C (dokud vrchní nastrouhané těsto nezezlátne). Po upečení sypeme moučkovým cukrem.

TIP: Časté chyby při zpracování a pečení křehkého těsta - rady a tipy

Zveřejněno 28. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Strouhaný koláč s tvarohem a broskvemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KAl8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Strouhaný koláč s tvarohem a broskvemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KAl8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

:-)<3:yes::yes: Výborný koláč, také dělám rovnou ze dvou dávek. :-K

Výborný koláč <3

:yes:<3 recept je jednoduchy a vyborny. Jen jsem pouzila spaldovou mouku, trtinovy cukr..dekuji

děkuju přispěvatelce za zajímavý recept.Zbyly mi tu broskve od zavařování a ráda vyzkouším novou věc.Jestli je to podobné jako Hraběnčiny řezy, které taky peču nebo ne je úplně nepodstatné....hlavně že lidem chutná :-K přeju spoustu dalších pěkných dnů při pečení a hlavně se nenechat nějakým závistivým hnidopichem odradit ;-)

jo jiný recepty jsou fajn:-D

čolito: Nic moc komentář:-D Recept je fajn;-):yes:

nic moc recept:no:

rebeka: Uvedené množství suovin je na menší plech či na dortovou formu :-) Na velký plech či pekáč by se asi muselo surovin přidat :-) Přiznám se ale, že netuším o kolik, jelikož pro domácnost o dvou lidech do velkého nepeču :-)

maja f:Děkuji za sdílení názoru :-) Taky mne místní komunita překvapuje, jak je na jednu stranu přáítelská a milá a na druhpu stranu dokáže člověku pokazit radost ze sdílení receptu zbytečně uštěpačným komentářem ... Podle mne je dobré, že je tu více podobných ( ne zcela totožných ) receptů , protože si alespoň každý může vybrat, zdali chce například recept se složitěji či jednodušše napsaným postupem, či zdali chce suroviny přesně vážit, nebo mu stačí odměřit jednodušše hrníčkem .:-)Ale to holt člověk některým nevysvětlí :-)

maja f:Napsala jsi to dobře,souhlas;-):yes::yes::yes:

lucie.stefanova: mám dotaz: je to na klasický, velký plech:-?
potřebuju se "zbavit" tvarohu:-D a místo broskví tam dám rybíz, snad to klapne;-)

Přesně tohle mě na těhle stránkách mrzí. Člověk sem dá recept v dobré víře a vždycky se najde nějaký kritik. I když je ta "výtka" myšlena prý dobře. Zajímalo by mě, jestli se ten člověk tak nudí a dělá to u všech receptů. Já si myslím, že je jedno, jestli sem dá člověk naráz více receptů nebo jen jeden. Chápala bych, když by ten recept byl naprosto totožný s dříve napsaným receptem, ale pokud tak není, tak není důvod k takovým komentářům. Pokud by byl naprosto shodný, tak stačí říct o vyhledávání surovin - já se takhle poučila, i když ten můj recept nebyl zcela shodný ( jiná variace koření ), ale to sem nechci tahat :-) Prostě žij a nech žít ;-)

lucie.stefanova:Lucko,věř,že vybrat recept není tak jednoduché když je jich tu 20000,člověk stejně nemůže vyzkoušet všechny to snad ani nejde,ale může zrovna ten tvůj něčím zaujmout;-):yes:Nenech se odradit;-):-K
Moučník se mi líbí a je prima,že je s fotečkou;-)+1:yes:

lucie.stefanova: nenech se nikým a ničím odradit a zůstávej tu i nadále s námi. Buď tu spokojená jako je nás tu většina uživatelek a pěkně si užij toho volníčka:-K

zero: Moc děkuji za pochvalu :-K až shledám nějaký recept vhodným ke zveřejnění, aby náhodou nevyvolal pohoršení, určitě se tu podělím:-):-D

Tématické fráze:
broskvový koláč s tvarohem, tvarohový koláč s broskvemi, tvarohové řezy s broskvemi, co s broskvemi, tvarohovo broskvový koláč, buchta s tvarohem a broskvemi, strouhaný tvarohový koláč s broskvemi, buchta s čerstvými broskvemi, strouhaný koláč s jablky, hraběnčin koláč s tvarohem, nejlepší broskvový koláč s tvarohem, řezy s tvarohem a broskvemi, recept na broskvový koláč s tvarohem, broskvový koláč z čerstvých broskví, broskvový koláč, strouhaný tvarohový koláč s ovocem, tvarohový koláč s broskví, recept na řezy s broskvemi a tvarohem, kolač s broskvi, strouhaný tvarohový koláč

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, máslo, vejce, sůl, tvaroh, cukr, broskve

Přidat fotografie receptu