Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí s pikantní omáčkou

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivan ves

Středně náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 105 min

105 min (105 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 205 kJ /
1 005 kcal
Bílkoviny8,38 g
Tuky85,66 g
Vláknina18,24 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,66 g
Sůl4,10 g
Sacharidy43,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, opepříme, osolíme a z jedné strany potřeme česnekem (nastrouhaným). Krok 2: Poklademe anglickou slaninou a svážeme (jako brabce). Potom maso dáme asi 30 minut koupat do šťávy z citronu a po chvilkách maso otáčíme. Krok 3: Mezi tím si nakrájíme nahrubo cibuli a nastrouháme nahrubo mrkev, celer a petržel. Krok 4: Potom vezmeme pekáč, dáme trochu sádla, poklademe cibulí a nakrájenou zeleninou. Přidáme maso, které jsme naprudko orestovali i se zbylou šťávou a nakonec dáme oloupané jablko nakrájené na osminky. Krok 5: Dolijeme vodou asi do jedné třetiny a pečeme v troubě na 200°C tak 1 hodinu. Podléváme. Krok 6: Po hodině maso otočíme, snížíime teplotu na 150°C a necháme vypařit zbylou vodu. Krok 7: Maso vyndáme a zbytek rozmixujeme se smetanou. Povaříme a dochutíme pepřem, solí a čili papričkou (rozemletou). Podáváme s bramborami, ryží nebo knedlíky.

Zveřejněno 31. 7. 2011

Poznámka autora ivan ves

Tuto omáčku jsem dělal z hlavy a ze zbytku zeleniny, co jsem měl doma. Omáčka chutná jako jemně nasládlá, ani toho masa nemusí mít člověk tolik.

Fotku k tomu nemám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí s pikantní omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B1MQ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí s pikantní omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B1MQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

1974andrea:Ten citron to maso zjemní. To samé když děláte rybu .Tak rybu osolte,vezměte rybí koření pokapte citronem a nechte pres noc uležet v lednici,ten citron tu rybu tak zjemní že se budete jen olizovat.

Omáčka je moc dobrá, jen jsem ji použila k vařenému hovězímu, které zbylo. Posílám bod a ilustraci.:yes::-p

Hezký recept na hovězí.:-p:yes:. Jen se chci zeptat, ten citrón je tam kvůli změknutí masa nebo má jinou funkci?

:-K:-p:-p:-K:yes:

Ivane, vítej v naší Topkové rodině a aˇse ti mezi námi líbí;-)
Recept je pěknej a jablka do masa vytvoří vždy pikantní šťávu, proto ti dávám 1.bod:yes:

Tématické fráze:
hovězí kousky s omáčkou, pečene pikantní hovezi, maso naprudko, hovězí roštěnec naprudko, pikantni hovězí, hovězi na cerelu, hovezi pecene s pikantni omackou, pikantní omáčka na rybu, hovězi maso s ryži, hovezi platky na cerelu, recept omáčka s čili papričkami, omáčka k vařenému hovězímu recept, pikantní omáčka recept

Suroviny:
maso hovězí, slanina anglická, cibule, mrkev, petržel, celer, jablko, sůl, pepř, česnek, citron, chilli paprika čerstvá

Přidat fotografie receptu