Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 205 kJ / 1 005 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,38 g |
| Tuky | 85,66 g |
| Vláknina | 18,24 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,66 g |
| Sůl | 4,10 g |
| Sacharidy | 43,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme, opepříme, osolíme a z jedné strany potřeme česnekem (nastrouhaným).
Krok 2: Poklademe anglickou slaninou a svážeme (jako brabce). Potom maso dáme asi 30 minut koupat do šťávy z citronu a po chvilkách maso otáčíme.
Krok 3: Mezi tím si nakrájíme nahrubo cibuli a nastrouháme nahrubo mrkev, celer a petržel.
Krok 4: Potom vezmeme pekáč, dáme trochu sádla, poklademe cibulí a nakrájenou zeleninou. Přidáme maso, které jsme naprudko orestovali i se zbylou šťávou a nakonec dáme oloupané jablko nakrájené na osminky.
Krok 5: Dolijeme vodou asi do jedné třetiny a pečeme v troubě na 200°C tak 1 hodinu. Podléváme.
Krok 6: Po hodině maso otočíme, snížíime teplotu na 150°C a necháme vypařit zbylou vodu.
Krok 7: Maso vyndáme a zbytek rozmixujeme se smetanou. Povaříme a dochutíme pepřem, solí a čili papričkou (rozemletou). Podáváme s bramborami, ryží nebo knedlíky.
Zveřejněno 31. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí s pikantní omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B1MQ
Moje poznámka
Hovězí s pikantní omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B1MQ
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 17 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 17 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 17 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 17 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 18 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 19 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 19 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 20 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 20 hodinami
Tématické fráze:
hovězí kousky s omáčkou,
pečene pikantní hovezi,
maso naprudko,
hovězí roštěnec naprudko,
pikantni hovězí,
hovězi na cerelu,
hovezi pecene s pikantni omackou,
pikantní omáčka na rybu,
hovězi maso s ryži,
hovezi platky na cerelu,
recept omáčka s čili papričkami,
omáčka k vařenému hovězímu recept,
pikantní omáčka recept
Suroviny:
maso hovězí,
slanina anglická,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
jablko,
sůl,
pepř,
česnek,
citron,
chilli paprika čerstvá
Komentáře (6)
Recept je pěknej a jablka do masa vytvoří vždy pikantní šťávu, proto ti dávám 1.bod