Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kýta na dubácích

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie422 kJ /
101 kcal
Bílkoviny3,22 g
Tuky0,42 g
Vláknina11,34 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy18,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí ořech na sádle ze všech stran orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme cibuli nakrájenou na céčka, česnek na plátky, namočené sušené houby, podlijeme bujónem, přikryjeme víkem a vložíme do rozpálené trouby na 250°C. Krok 2: Po půlhodině stáhneme teplotu na 150°C a za občasného podlévání a polévání pečeme další 1,5-2 hodiny. Krok 3: Půl hodiny před dokončením přidáme k masu hřiby dubáky. Krok 4: Hotové maso vyjmeme a uchováme v teple. Krok 5: Výpek zahustíme roztřepkou z hladké mouky a hovězího bujónu, provaříme, případně dosolíme. Jako přílohu jsem použil rýži parboiled.

Zveřejněno 31. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kýta na dubácích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZZKQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kýta na dubácích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZZKQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Krasne naservirovane,urcite velmi chutne jedlo.:yes:

No to je krásný receptík!!!:-p:-p:yes:Jendo,ale kde vzít ty dubáky???:-8:-8Já vím počkat si na příští rok,že;-):-D:yes:+1

Ani mě teď nenapadá, co je lepšího než hovězí na houbách! Ale Ty to zase dovedeš k absolutní dokonalosti!

:-Kjedním slovem paráda houby miluju:-*jak koli upravené+1:-D:yes::yes:

Děkuji všem za přízeň;-):-K.

http://www.biolib.cz/cz/taxon/id60126/
pravdu má Jenda i cathleen;-):-)
hřib dubový,lidově ..dubák:-K

Maso na houbách je výborná záležitost ;-) +10.bod:yes:

Jendo, moc chutnej recept, který taky dělám, jen mám ty houby s tím masem pokrájený dohromady a ne s jedním druhem hub;-) Houby jsou prostě výborná záležitost a k masu extra supr:-p Dávám ti 9.bod:yes:

:-p+8:yes:Nepohrdla bych;-):-p

cathleen: Fakt?:-O Vidíš, to mně ani nenapadlo, že by mohl být problém, pro nás tady je dubák taky hřib dubový ;-):-D

:-))perfektně "jedlá" fotka:yes: Jen si - jako člověk, který nehoubaří - myslím, že pokud dubákem myslíš hřib dubový, měl bys to pro nás méně znalé popsat oběma názvy.
S názvem dubák jsem se zatím setkala pouze ve slovenštině.

Jdu na houby, a to i sama a v dešti :-/;-):-p:yes:

Tak to je parada, ja tu robim taku dietnu fazulovu na chudnutie a tu taketo dobroty:-p:yes:

Foto i jídlo - super!!:yes:+4

:-p:-K Opravdu luxusni zalezitost..mnam!

Tématické fráze:
hovězí kýta na houbách, hovězí kýta, hovězí kýta recepty, hovezi kyta recept, recepty z hovězí kýty, hovězí na hřibech, hovězí pečeně z kýty recept, hovezi orech recept, co uvařit z hovězí kýty, hovezi orech, hovězí guláš z kýty, hovězí maso - kýta recepty, hovězí ořech recepty, recepty hovězí kýta, gulas z hovezi kyty, sušená kýta, domácí sušená kýta, hovezi kyta orech, hovězí kýta na česneku, recept hovezi kyta

Suroviny:
kýta hovězí, houby sušené, cibule, česnek, kmín drcený, pepř mletý, sůl, sádlo, mouka hladká, bujón hovězí

Přidat fotografie receptu