Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy se zakysanou smetanou ke kafíčku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Cashira

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: 20 kousků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 214 kJ /
6 026 kcal
Bílkoviny117,43 g
Tuky232,56 g
Vláknina50,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 122 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy840,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme mouku, cukr, kakao, kypřící prášek a špetku soli. Poté přidáme vejce, olej, vodu a ocet. Vše důkladně promícháme a těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180 stupních. Krok 2: Mezitím si vyšleháme šlehačku se ztužovačem a spojíme se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem. Rozetřeme na upečenou a vychladlou buchtu a ozdobíme nastrouhanou čokoládou. Hotovou buchtu můžeme dát ještě na chvíli zatuhnout do lednice.

Zveřejněno 2. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy se zakysanou smetanou ke kafíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QAlG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy se zakysanou smetanou ke kafíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QAlG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Panebože, to sem již může dát kdokoli a cokoli. Obyčejná buchta a na to ušlehat šlehačku a zakysanku. To je vaření, páni!!!!:-//

:-p

Tak se učím celý život. Ocet určitě vyzkouším;-):yes:

Bubutop, děkuji a určitě dej vědět, jak chutnalo. ;-):-K Jen ještě k tomu octu, nepoužívat ho do moučníků s mlékem, buchta by se pak mohla zdrcnout..:-! Takže ocet jen do moučníků s vodou, opravdu se toho nebojte, není tam ani cítit a věřím, že si všichni na buchtičce pochutnáte a sklidíte s ní úspěch. ;-):-K

:yes:pamatuju, jak moje tchýně kdysi omylem dala do nějakého moučníku místo oleje ocet a bylo ho asi 2 dcl a byla to famozní záležitost, byla to dobrota a nový recept byl na světě, tak určo bude tohle bašta, vyzkouším a pak písnu:yes::-K:-K

Cashira:tak to jsem ještě nikdy neslyšela,že ocet pomůže od drobivosti...díky za vysvětlení

Ocet je moje malé tajemství. ;-):-)) Přidávám ho do moučníků z důvodu, aby se buchta nedrobila..;-)

Cashira:ne..ocet není zakázaný ani jedovatý..jen jsem chtěla vědět,jakou tam má roli..nikdy jsem se s ním v moučníku tohoto typu nesetkala..na rozdíl od moučníků tomuto podobných,kterých tu je mraky

Cashira: Ale děvčata se tě ptala na důvod octu, takže bys to jako autorka vysvětlit mohla ne? Ať se poučíme. Díky a není to ironie;-)

Ocet je tu snad nějaká jedovatá a zakázaná surovina:-?:-?:-?:-) Tak se nedivte a radši si tento výborný moučník upečte..;-)Pekla jsem ho už kolikrát a vždy zmizí rychlostí blesku.;-) Pěkný večer.:-))

Ahojky, taky koukám jak blázen !!!!

:-O:-O ocet:-?:-?:-? to proč:-?

Tématické fráze:
řezy se zakysanou smetanou, řezy se šlehačkou a zakysanou smetanou, buchta ke kafíčku, výborná buchta ke kafíčku, řezy s kysanou smetanou, pečeme se zakysanou smetanou, řezy se zakysanou smetanou a šlehačkou, řezy ke kafíčku, řezy ze zakysanou smetanou čokoládové, pečeme s kysanou smetanou, řezy ze zakysané smetany, buchta se zakysanou smetanou a šlehačkou, dobroty ke kaficku, buchta s kyselou smetanou, buchta se zakysanou smetanou, dobrá buchta ke kafíčku, mraky se zakysanou smetanou, ke kafíčku, cokoladova poleva se zakysanou smetanou, moučník se zakysanou smetanou

Suroviny:
mouka hladká, cukr, kakao, kypřící prášek do pečiva, sůl, vejce, olej, voda, ocet, smetana zakysaná, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, cukr vanilkový, čokoláda oříšková

Přidat fotografie receptu