Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra restovaná s cibulí

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 888 kJ /
690 kcal
Bílkoviny99,94 g
Tuky14,00 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 502 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy38,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuľu očistíme, pokrájame na céčka, pečeň umyjeme, osušíme, pokrájame na "nudličky". Krok 2: Na olej hodíme cibuľu, trochu necháme zvädnúť, po chvíli pridáme pečeň = játra. Okoreníme a premiešavame, kým sa prestane z nej uvoľňovať po stlačení krvavá šťava (cca 10-15 min). Nepodlievame vodou, jedlo nemá šťavu. Krok 3: Po zmäknutí podávame, solíme až na tanieri.

TIP: Jak připravit játra

Zveřejněno 11. 8. 2011

Poznámka autora magdalenka

Chutí s hocičím, aj s krajcom čerstvého chleba a kyslou uhorkou.

Prezerala som si recepty, použila som vyhľadávač, ale tento známy recept som tu nenašla...možno ho niekto nepozná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra restovaná s cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dwjy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra restovaná s cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dwjy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

...my pečeň robíme na oleji a pridávame dobrú mletú červenú papriku.Úplne na konci pridáme "špetku" majoránky-najlepšia je čerstvá.Prílohy : čerstvý chlieb alebo varené zemiaky, my máme najradšej tarkoňu + uhorkový šalát

... my to robíme na oleji a pridávame dobrú mletú červenú papriku ,ku konci pridáme špetku majoránky.Najlepšia je čerstvá.Ako príloha môžu byť varené zemiaky,chlieb , ale my máme najradšej tarhoňu + uhorkový šalát .

To když jsem ještě bydlel v Praze chodili jsme na tuhle lehůdku do jedné restaurace, která tím byla tak vyhlášená, že se čekalo na místo k sezení.:-S
Dávali k tomu tatarku, a bylo to dóóóbrý:-p

magdalenka:majdi, tak tohle netušila ani prababka z Jizerek, jé a jak by ji to potěšilo, milovala Anglii ;-);-):-D:-D:-D

Trošku by mi chyběla ta šťáva, ale játra miluji, tak bych si asi dala třeba hořčici:-p

chevy:nezbylo, mala si sa skôr ozvať...:-D
AntoninZ, že sú to játra po anglicky som fakt netušila. Moja mamka robila játra iba takto, ale ako decku mi vôbec nechutili. Teraz ich robím často týmto spôsobom, je to rýchlo hotové, stačí mi k tomu kus chleba a ešte aj panvicu povytieram...

Mně by taky chutilo, nezbylo:-?:-D:-D:yes:

:-O Nojo, opravdu není. Tohle jídlo znám a dělám už léta, normálně je známo pod názvem anglická játra, nebo játra po anglicku.

játra můžeme v jakékoli podobě a tuto jednoduchou a klasickou variantu děláme často :yes::yes:

No prosímtě, takhle primitivní recept a on tu není? :-O, jo vf jednoduchosti je krása ;-):-p:yes::yes:

Tématické fráze:
restovaná játra, restovaná játra na cibulce, restovaná vepřová játra na cibulce, vepřová játra jako minutka restovaná, restovane játra, restovaná játra recept, recept na restované játra, recept na restovaná játra, veprove jatra, játra vepřová, játra restovaná, restovaný jatra, restovana cibule, recept restovana jatra, restované hovězí játra na cibulce, vepřová játra, recepty restovana jatra, restované játra na cibulce, vepřová jatra na cibulce, restovaná hovězí játra

Suroviny:
játra vepřová, cibule, pepř mletý, olej, sůl

Přidat fotografie receptu