Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pesto z cukety

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kanyla

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu očistit od semínek, neloupat a nakrájet na 3 mm plátky (půlkolečka). Krok 2: Na plechu osolit a nechat 20 minut vypotit. Krok 3: Omýt, osušit, 15 minut v troubě pod grilem na max. teplotu opékat. Krok 4: Cuketa by měla mít nazlátlé, místy i hnědé okraje. Krok 5: Tyčovým mixérem rozmixovat: cuketu, olivový olej, mandle, sýr.

TIP: Zkuste z přebytků cukety připravit i mouku

Zveřejněno 11. 8. 2011

Poznámka autorky Kanyla

My jsme podávali s černými těstovinami (se sépiovým barvivem).

Můžete ale jistojistě použít i jakékoli jiné, stejně jako ZELENOU cuketu, která je v původním receptu. Petržel můžete taktéž rovnou zamixovat, mě ale fascinovala ta krásná žlutá, takže jsme jen hojně petrželí posypali... Doufali jsme v dobrou večeři, ale sami jsme se překvapili - je to vynikající... =)

Inspirace na: http://cuocadolce.blogspot.com/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pesto z cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N7JD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pesto z cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N7JD

Komentáře (22)

Kanyla: Tak to máme podobné chutě, já bych se po mozzarelle taky utloukla a pokud ji kupuju do receptu, pokaždé koupím jednu navíc pro sebe, abych pak neužírala:-8 S těmi sépiovými těstovinami počkám na další dovolenou do Itálie a už se nedám rodinou odradit:-))

zizala: Jo a děkuji za pochvalu receptů :-K

zizala: Takhle, my jsme si je dovezli z letošní italské dovolené, takže v nich sépie cítit je, i když decentně. Přirovnala bych to třeba k chuti mozzarelly nebo ricotty - někdo říká, že nemají žádnou chuť, já se po nich právě pro tu jejich specifickou chuť můžu utlouct :-8 A tak nějak podobně je to s chutí těchhle špaget. S žádnými v Česku koupenými ale nemám zkušenost, rozhodně bych ale spíš než do Kaufu zašla do nějaké spec.italské prodejny... Z těch nejběžněji prodávaných mám ráda zn.Garofallo (ale sépiovky, co vím, nemají...)

Kamilo, Tvoje recepty jsem nějak překoukla:-8 Fotka je úžasně barevná, černý špagety jsem viděla, ale rodina je odmítla, takže nekoupila. Chtěla jsem se zeptat, jestli je ta sépie tam znát chuťově, ale Andrejka píše, že ne...ukládám pro inspiraci, protože se mi líbí to cuketové pesto :yes:

+1 udělala jsem to Pesto ze zelené kulaté cukety, je vynikající - doporučuji!

:-p:yes::yes::yes:

Tak to je úžasný recept. Něco neotřelého nového a fantasicky vypadajícího.

Kanyla:já celkem Pajaje rozumím, otec třeba nesnáší ty vícebarevné těstoviny, výýhradně klasiku. Já zas ráda zkouším novinky ;-);-)

Pajaja: Proč??? Ony vypadají na té fotce trochu brutálněji než ve skutečnosti, je to zábavný, zkuste to!!! ;-)

Ježiš, já se lekla těch černých špaget. Tak ty bych si teda nedala :-)) , ale jinak pěkný recept :yes: :-p +

Hm, skvělý nápad. Po těch těstovinách mrknu, ;-):-p:yes:

:yes::-*:-K

:-K1974andrea: prima, kouknu se v Albertu, díky Andrejko

varilamyskakasicku:Já jsem je kupovala myslím v Albertu nebo v Kauflandu, ale myslím, že jsou běžně k dostání. Myslela jsem, že budou mít i trochu jinou chuť po tom inkoustu, ale není tam znát a s omáčkami to vypadá velmi luxusně:-p

Jejda, já jsem se lekla té černé barvy:-O wow, tak to jsem ještě neviděla, vypadá to jako "gumoví cukrářské hadi" z lékořice za našeho mládí, kdysi zvané "pendreky"-O, tak se po nich podívám po těchto těstovinách, jinak moc pěkně barvené a hezký postup:-K:yes:

Kanyla: Rozhodně se po nich podívám, vypadají kouzelně;-)

Jana Remkova: Dovezli jsme si je z Itálie, ale myslím, že to mají určitě i ve spec.obchodech u nás. Máme je z obyč.tamního supermarketu... Jestli se k nim někde dostanete, určitě zkuste!

:-O:-K:yes:

Já jsem si říkala hned, jak jsem koukla na foto,"a jééé, to za budu mít blbou otázku a neregistrovaní mi to dají sežrat:-!" Nikdy jsem neviděla takové těstoviny, v surovinách je nevidím a tak si říkám, zeptám se, co je to za pendreky?:-D Ale vysvětlila jsi to a tak už vím. Nádherné a určitě hodně zajímavé jídlo.:yes:

To je krása - recept i fotky !!:yes::-)+

No vida, zase něco, co jsem ještě z cukety nezkusila;-). Je to opravdu zajímavé a bude to dobrota:-p:yes:

Nádhera po všetkých stránkach!:yes:

Tématické fráze:
cuketové pesto, pesto z cukety, recepty z cukety, pesto, cuketa pesto, cuketa recepty, pesto z cuket, cuketové pesto recept, pesto z dýně, recept na cuketove pesto, italské pesto, pesto s cukety, žlutá cuketa recepty, pesto cuketa, pesto cuketové, recept na pesto, zelena cuketa, zelené cukety, pesto z cukety recept, pesto recept

Suroviny:
žlutá cuketa, mandle loupané, parmazán, olej olivový, petržel,

Přidat fotografie receptu