Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněný řízek jako ježek

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do kuřecího prsního řízku opatrně vykrojíme kapsu a pak ho mírně naklepeme po hladké straně, abychom ho sklepali na stejnou tlouštku a osolíme. Krok 2: Debrecínku přeložíme a vložíme do ní půl plátku sýra tak, aby sýr nemohl vytékat. Krok 3: Potom obalíme klasicky v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka. Krok 4: Obalený řízek omočíme ještě jednou po jedné straně ve vejci a nakonec v rohlíku, který jsme tence nakrájeli na nudličky. Krok 5: Na oleji smažíme dozlatova.

Zveřejněno 28. 7. 2008

Poznámka autorky Hella

Je dobré si rohlík pokrájet na nudličky tak 0,3 cm a nechat je mírně usušit, aby nenatáhly tolik tuku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný řízek jako ježek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9gX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný řízek jako ježek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9gX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

no jak mi mohla taková mňamka utéct:-D:yes: já vždy řízky před vložením do pánve namáčím ve vajíčku (tvrdím, že se vejce okamžitě srazí a uzavře obal a masíčko zůstane vždy šťavnaté)ale abych ho šoupla do nakrájeného rohlíčku, no to mě věru nenapadlo a tak až budu dělat řízky udělám ježečky

tak krasny recept a upadol v databaze.....

tak dnes jsem si tenhle řízeček vybrala jako oběd tak jsem zvědavá :-)

Výborný řízeček-:yes: :yes: :yes: :yes:

:yes::yes:

Ano, rohlík dávám jen po jedné straně. Pokud ho dáte z obou stran, tak máte problém ten řízek vůbec sníst. I když ta křupavá krusta je lepší než ty brambory k tomu;-). Je zcela jedno, jakou stranu smažíte nejdříve (také smažím na pánvi - mám obavu, že by se to ve friťáku mohlo otevřít a sýr vytéct). Většinou dávám rohlík z té strany, kde vykukuje náplň, tak aby se předešlo připálení. Pokud dáte víc oleje nebo smažíte ve friťáku tak "bodliky" víc trčí.

hm hm hm to vypadá dóóóbře :yes:

Ten rohlík je pak jen po té jedné straně? Aby to vypadalo jako ježek, jo? A když to budu smažit v pánvi (nemám friťák) tak po které straně smažit jako první?:-p

Tématické fráze:
kuřecí plněný řízek v trojobalu, plněné řízky v trojobalu, ježek z lilku, amur smažený v trojobalu, ježek z cukety, řízky ve fritáku, amur v trojobalu, kuřecí ježci, ježek z chleba, plnene prsni řizky, plněné kuřecí prsní řízky, plněné řízky, dort jezek, kureci jezek, kuřecí prsní řízky recepty, moravský vepřový řízek, řízek ve friťáku, smažený švýcarský kuřecí řízek, řízek obecný, salámový ježek

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, vejce, strouhanka, mouka hladká, rohlík, párek debrecínský, sýr plátkový

Přidat fotografie receptu