Ořechové řezy ledové
Cukrová poleva vonící rumem, co připomíná rampouchy, překrývá kostky ořechového těsta slepeného lahodným máslovým krémem s kávovou příchutí. Symfonie chutí, která se skvěle doplňuje, by neměla chybět ani na vaší sváteční tabuli.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 960 kJ / 3 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,62 g |
Tuky | 158,79 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 641 mg |
Sůl | 1,24 g |
Sacharidy | 412,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Utřeme žloutky s cukrem, pak přidáme ostatní suroviny a nakonec ušlehaný tuhý sníh z bílků. Pečeme na pečicím papíře ve vyhřáté troubě asi na 170 °C velmi krátce, jen co se nelepí povrch. Pokud bychom pekli více, tak se tenká placka vysuší a drobila by se.
Krok 2: Mezitím, co se těsto peče, připravíme krém. Všechny suroviny spolu vyšleháme dohladka.
Krok 3: Upečené těsto pak vyklopíme na další plech, stáhneme papír a rozkrojíme na 2 stejné poloviny. Jednu polovinu pomažeme připraveným krémem a slepíme s druhou půlkou. Pak je dobré dát na chvíli do chladničky zatuhnout.
Krok 4: Odleželé řezy nakrájíme na čtverečky, tak 2x2 cm, na každý dáme na ozdobu kousek ořechu a lžičkou nalijeme přes ořech "ledovou" polevu, aby trochu stékala přes okraje jako rampouchy.
Krok 5: Na polevu prosejeme cukr, zalijeme rumem, přidáme lžíci horké vody a třeme nebo šleháme a postupně přidáváme po kapkách horkou vodu, až má poleva správnou, dost hustou konzistenci.
Zveřejněno 28. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechové řezy ledové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8jO
Moje poznámka
Ořechové řezy ledové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8jO
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 14 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 15 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 18 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 18 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Masopustní prvorepublikové zelí podle Zity Kabátové: Toto jídlo z jednoho pekáčku si zamilujete
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šulánky
Neregistrovaný před 20 minutami
Francouzský cibulový koláč
Neregistrovaný před 49 minutami
Zelný salát s mrkví
Neregistrovaný před 1 hodinou
Krémová pórková polévka
radbastim před 1 hodinou
Koláč s drobenkou
Neregistrovaný před 1 hodinou
Nudle se smetanou, koprem a uzeným lososem
Neregistrovaný před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
Neregistrovaný před 2 hodinami
Sladkokyselá čočka s uzeným a volským okem
Neregistrovaný před 3 hodinami
Sépiové špagety s marinovaným lososem
Neregistrovaný před 3 hodinami
Tématické fráze:
ledové cukroví,
ořechové řezy na plech,
kremove ledove kostky,
brusinkove cukrovi,
orechove rezy,
orechove rezy,
ledove kostky,
ledové kostky recept,
ořechové ledovky,
orechove rezi,
ledový řez,
ledová poleva,
ořechová poleva,
poleva z ledových kaštanů,
recept ledove kostky,
vánoční řezy na plech,
ledové čtverečky,
vánoční cukroví brusinkove,
ledové rampouchy,
krém z ledových kaštanů do vánočního cukroví
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
ořechy strouhané,
strouhanka,
máslo,
cukr moučkový,
káva mletá,
cukr moučkový,
rum,
voda,
ořechy
Komentáře (4)