Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cappuccino

Klasické italské cappuccino tvoří stejný díl espressa, stejný díl mléka a stejný díl mléčné pěny. Tento výborný nápoj můžeme ještě vylepšit tak, že při nalévání mléka tvoříme různé obrázky, které se nazývají latte art.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

AlesBaloun

Snadný

Doba přípravy 3 min Doba přípravy: 3 min

3 min (3 min příprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie83 kJ /
20 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky1,26 g
Vláknina1,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V oddělené nádobě (nerezové nebo porcelánové konvičce) vyšleháme mléko (párou zavedenou pod hladinu mléka nebo pomocí trysky na zhotovení mléčné pěny domácího kávovaru). Krok 2: Do vyhřátého širokého porcelánového šálku připravíme espresso, které opatrně a pomalu přeléváme vyšlehaným mlékem. Krok 3: Při nalévání mléka můžeme vytvořit různé obrazce (latte art).

TIP: Jak připravit dýňové latté

Zveřejněno 15. 8. 2011

Poznámka autora AlesBaloun

Cappuccino – mléčná kávová specialita charakteristická na povrchu zpěněným mlékem ve tvaru připomínajícím kápi mnichů (kapucínů), obsahuje espresso, které se umístí mezi ohřáté mléko a mléčnou pěnu, všechny tři složky jsou ve stejném objemovém poměru výchozí suroviny; http://www.kavovzsen.cy

Videa na latte art zde:

http://www.caffecorsini.cz/video.html

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cappuccino

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KADM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cappuccino

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KADM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Betyna: toto kapučíno se dělalo na rofesionálním stroji tudíž nehrozí zmíněné problémy !

něco úžasného:yes::yes: nebylo by i pro mě..;-):-?:-D:yes:

Tak u mojeho přístroje na presso (DeLonghi) je důrazné upozornění, že se to má dělat přesně naopak - napřed uvařit kávu a až potom tryskou šlehat mléko, protože po šlehání mléka horkou parou může být kávovar tak rozpálený, že zbytečně spálí kávu...

Aleši, vítám tě v naší Topkové rodině, jako nového člena a přeji ti, aby se ti mezi námi líbilo:yes: posílíš řadu našich hochů a to je dobře;-)

Tématické fráze:
cappuccino recept, domácí kapučíno, jak připravit kapučíno, jak udělat cappuccino, cappuccino, recept na cappuccino, kapucino, jak se dělá cappuccino, jak udělat domácí kapučíno, capucino recept, jak se dělá kapučíno, capuccino recept, mléko na kapučíno, jak udelat kapucino, kapučíno recept, jak uvařit cappuccino, domácí cappuccino, domácí capucino, jak uvařit kapučíno, jak udelat capucino

Suroviny:
káva zrnková, mléko plnotučné

Přidat fotografie receptu