Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškový koláč s vínem

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 734 kJ /
4 478 kcal
Bílkoviny67,63 g
Tuky131,68 g
Vláknina34,75 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 403 mg
Sůl1,11 g
Sacharidy738,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrušky ošúpeme, vyberieme jadrovník, narežeme na menšie kúsky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme postáť, kým urobíme cesto. Krok 2: Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, všľaháme tuk, primiešame múku s práškom do pečiva, štipku soli a 2 lyžičky škorice. Prilejeme víno a dobre vymiešame. Krok 3: Polovicu cesta nalejeme do vymastenej tortovej formy. Poukladáme naň hrušky, posypeme škoricou a 3 lyžicami cukru. Vylejeme druhú polovicu cesta (nie je chybou, ak cesto nepokryje všetky hrušky). Krok 4: Na povrch dáme kúsočky tuku, posypeme 3 lyžicami cukru a dáme piecť do stredne vyhriatej rúry. Pečieme asi 25 – 30 minút (skontrolujeme dreveným špáradlom alebo ihlou).

Zveřejněno 15. 8. 2011

Poznámka autorky tejaja

Recept je z knihy Encyklopédia múčnikov.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový koláč s vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QAy0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový koláč s vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QAy0

Marie

Komentáře (2)

:yes::-p

Jé hruštičky, už aby byly :-*:-*:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
hruškový koláč, hruskovykolac, hruškový kolá, hruškový koláč treny, koláč s posýpkou z hrušek, kolá s hroznovým vínem, hruškový koláč s orechami, recepty hruškový koláč, koláč s vínem

Suroviny:
hruška, šťáva citronová, mouka polohrubá, cukr krystal, cukr, máslo, cukr, vejce, víno bílé suché, skořice mletá, prášek do pečiva, sůl

Přidat fotografie receptu