Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Metenik

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

20 min (20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 423 kJ /
3 447 kcal
Bílkoviny80,52 g
Tuky137,99 g
Vláknina28,21 g
Cholesterol 111 mg
Sodík 2,46 g
Sůl6,10 g
Sacharidy459,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu narežeme na kocky a vysmažíme, pridáme narezanú cibuľu a orestujeme ju. Necháme vychladnúť. Krok 2: Z múky soli, droždia, mlieka a osmaženej slaninky a cibule vypracujeme polotuhé cesto. Pridáme narezanú kapustu a prelisovaný cesnak. Dobre prepracujeme. Krok 3: Plech na pečenie potrieme masťou, posypeme múkou, cesto na ňom roztlačíme na celú plochu a necháme kysnúť cca 45 minút. Krok 4: Potom v rúre upečieme dozlatista. Ešte horúci koláč potrieme roztlačeným cesnakom a masťou.

Zveřejněno 16. 8. 2011

Poznámka autorky tejaja

Recept je zo Života.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Metenik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ADK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Metenik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ADK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

:yes::yes::yes:

....takže - včera jsem zkoušela a - málo jsem koláč osolila, což je opravdu problém, na můj vkus jsem tam měla "hodně těsta málo náplně" ;-)...chuťově byl výborný, ale já jsem ho nějak zvorala...určitě udělám i příště, ale těsta tak poloviční dávku na - v receptu uvedené - množství "náplně"...jo a musela jsem přilít mléko, protože to deci mlíka na 60 dkg mouky opravdu nestačilo...jo a každopádně posílám bodík, protože receptík je bezva a nemůže za moje "ruce" :-)):-))

:-O dost dobrý :-K:yes:

Meteník neznám, ale velice ráda ho vyzkouším. :-p Již při čtení receptu se mi sbíhají sliny. Musí mít nejenom znamenitou chuť, ale i krásně vonět. Tejajo, tvůj nafocený pracovní postup je :yes:

1974andrea: Andrejka, ten názov je z Liptova, tam sa ten slaný koláč tak volá, ale prečo práve metenik, to ani netuším ;-)

1974andrea: název zřejmě československý, neb ho znám z Jizerek, Krkonoš i ze Slovenska ;-);-):-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Toto musí byť velikánska dobrota! :yes:

:-p mňam, to bude dobrota:yes::-K

A z čeho vznikl ten název, je český nebo slovenský?

Samé suroviny, které mi spolu dohromady mají co říct:-)). Určitě mě to láká k vyzkoušení.:-p:yes:

:yes:taky se mi líbí:-K

Terezko, žravééééééé!!! :yes::yes:

....nikdy, opravdu nikdy jsem nezkoušela slaný koláč, ale tento vyzkouším a dám vědět...moc se mi líbí...:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
metelnik, slovensky metenik, metelník recept, slovenský slaný koláč, meterník, recept na metelnik, koláč meteník, recept metelník, meterník recept, slovenský slaný koláč se slaninou, jídlo metenik, buchta meternik, meteník z listového těsta, metenik se zelím, meternik buchta se zelím, metenik koláč cesnekovy, metenník, meteník koláč, buchta metenik, metelník na plech

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, zelí kysané, slanina uzená, cibule, droždí, mléko, česnek, sůl, olej

Přidat fotografie receptu