Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbové kuře v celerové a petrželové nati se šťávou

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie211 kJ /
50 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře si naporcujeme, osolíme a potřeme olejem, na to posypeme grilovacím kořením na kuře a červenou mletou paprikou-necháme tak 15 minut v pekáčku odpočinout. Krok 2: Pak posypeme nasekanou natí z celeru a petržele a navrch pokrájené houby, podlijeme troškou vody, přikryjeme. Krok 3: Dáme péct do vyhřáté trouby na 45 minut a tak 2x za dobu pečení přilijeme trošku vývaru. Krok 4: Mezi tím si ve vodě rozvaříme 1/2 kostky kuřecího masoxu, do kterého ještě rozmícháme Solamyl a kuře tím zalijeme nakonec, promícháme a odktyté 15-20 minut dopečeme.

Zveřejněno 19. 8. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Celerovou nať jsem si připravovala do mrazáku na zimu a ona tááák úžasně voněla, že jsem jí musela použít, houby ještě byly čerstvé a nápad byl na světě. Chuť šťávy a kuřete je moc dobrá! To černé navrchu stehna jsou natě, které pečením ztmavnou, ale není to vůbec na závadu!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové kuře v celerové a petrželové nati se šťávou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/935Z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové kuře v celerové a petrželové nati se šťávou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/935Z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Bibinko, "to cerne", co podle tebe na chuti poznat neni, je stoprocentne hořke! :no: (obcas se mi taky tak neco prichyti, a zna to kazda z nas :-) )
Doporucuju temi natemi sypat kure az pred dopecenim, tim bys tomu mohla predejit. A urcite bych "to cerne" pred podavanim z kurete sundala!

Bylinky společně s kuřátkem určitě krásně provoněly celý dům:-KReceptík se mi líbí:-p+5:yes:

Dělám hodně podobně,ale přidám k tomu i libeček, jo a lišky holt nemám:-(, jen směsku hříbků atd. ;-):-p:yes:

:-K:-*:yes::yes:+1

Tématické fráze:
nať z petržele a celeru, jak udělat celerovou šťávu, petrželová nať na zimu, kuře s celerem, jak udělat celerovou šťávu, celer s natí, vývar z petrželové nati, kuře se štavou na knedlík, kuře s s celerem a s houbami, recepty-celerová nať, celerova nat ke ke kuřeti, celerova nat do mrazaku, cibulova nat v mrazaku, co. z celerove nate, co s celerovou nati, vyvar petrzelove nati, jak udelat šťávu z petržele, jak poznat masáka, petrželová nať mrazák, celer nat petržel recept

Suroviny:
kuře, paprika sušená sladká, koření grilovací, houba masák, nať celerová, nať petrželová, olej, solamyl, vývar kuřecí, sůl

Přidat fotografie receptu