Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené vepřové koleno na pivě

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cekrops cekrops

Snadný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 240 min

240 min (240 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie278 kJ /
67 kcal
Bílkoviny2,24 g
Tuky0,25 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koleno nasolíme a vetřeme prolisovaný česnek. U Krok 2: kosti uděláme tenkým nožíkem dírku, do které strčíme taky kousek česneku a trochu nasolíme. Krok 3: Na dno pekáče položíme na tenká kolečka nakrájenou cibuli. Krok 4: Nalijeme trochu piva. Na to položíme koleno, které zlehka posypeme oregánem. Krok 5: Dáme péct. Nejprve na 130°C- 2 hodiny. Potom na 150°C- 1,5 hod. Ke konci troubu přepneme na gril(200°C) a necháme udělat křupavou kůžičku- 0,5 hod. Krok 6: Podle potřeby podléváme pivem. Podáváme s hořčicí, křenem a rohlíkem či chlebem.

Zveřejněno 20. 8. 2011

Poznámka autora cekrops

Pívem můžeme mezitím podlévat i sebe! Jo a na nějaké předvařování v tlakovém hrnci se vybodneme!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené vepřové koleno na pivě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B14N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené vepřové koleno na pivě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B14N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Petra Ku. - No vidíš jak se ti to povedlo hezky udělat. :yes:

Víťo, dělala jsem skoro stejně, tak si dovolím přidat fotku ;-) Já akorát cibuli udělala na karamelu a celé jsem to pekla v pomalém hrnci :-)

podle fotky č. 2 je to Krušovická 12 . Ale v podstatě je to jedno..... A k tomu předváření v tlakáči - Mně se osvědčil způsob "bez předváření" = veškerá chuť zůstane v pekáči ! .... To je má odpověď , to je má rada teď - Ivánku ! ;-)

sindel.b:prosím odpovězte co nejrychleji, právě rozdělávám prase a chci to koleno dělat.Díky:-))

Mám dotazy:
První:Proč nepředvářet v tlakovém hrnci?Je to přece rychlejší a pak dopéct v troubě, rychleji za pomoci horkého vzduchu. ušetřím si čas a nespotřebuju tolik elekr.energie
Druhý: Jaké pivo? Světlé, černé, 10° nebo 12°?:-?

Koleno, pivo a křen - ideální pokrm na zimu :-p:yes:

Už je to v kat. Vepřové maso. Jste již nyní spokojeni ?

AntoninZ: taky nevím, vypadá to klasický pekáč..

No dobře, klasický a krásný recept na koleno. Ale proč je v kategorii pomalý hrnec?

Já horký vzduch nemám....jedině bych na to musel foukat :-D

Víťo, nechceš mi tady kousek podat?:-p Hmm, to je nádhera, kdo by neměl rád koleno?;-) Já místo grilu ve finále pouštím horký vzduch. Udělá stejnou šlužbu:-p

Tématické fráze:
pečene koleno na pive, pečené koleno na pivu, pečené vepřové koleno na pivě, pečené vepřové koleno na pivu, koleno pečené na pivě, recept pečené koleno na pivě, vepřové koleno pečené na pivě, pečené koleno v pomalém hrnci, pečená kolena na pivu, vepřové koleno na pivě, koleno na pivě, koleno pečené na pivu, koleno na pivu, vepřové koleno na pivu, pečené vepřové koleno recept, vepřové koleno na pivu a medu, pečené vepřové koleno v pomalém hrnci, pečené koleno, pomalé pečeni vepřového kolena, pečené vepřové koleno

Suroviny:
koleno vepřové, cibule, česnek, sůl, koření oregáno, pivo světlé, hořčice, křen, chléb

Přidat fotografie receptu