Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šašlikový hrnec

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irrena Irrena

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 8-10 dle zdatnosti strávníků

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 817 kJ /
4 497 kcal
Bílkoviny495,40 g
Tuky225,70 g
Vláknina38,00 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 5,39 g
Sůl12,00 g
Sacharidy79,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekáče nakrájíme na kostky vepřové maso, na něj dáme pokrájenou cibuli, na cibuli pokrájený uzený bůček, na bůček pokrájené papriky a navrch mleté maso. Krok 2: Každou vrstvu posolíme a okořeníme. Nakonec nalijeme bílé víno a kečup. Krok 3: Pekáč (zakrytý)dáme do trouby na 1 hodinu, po hodině vše promícháme a znovu dáme do trouby na 1 hodinu. Krok 4: Troubu jsem měla nastavenou na 170 stupňů, záleží jak komu trouba peče.

Zveřejněno 21. 8. 2011

Poznámka autorky Irrena

Podáváme s rýží, bramborem nebo jen chlebem.

Recept mám od jedné Jugoslávky žijící v Německu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šašlikový hrnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2GVN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šašlikový hrnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2GVN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Už jsem to tady kdysi psala, mám recept od kamaráda z Ukrajiny a je to výborný šašlik. Maso (vepřové, nebo kuřecí) nakrájíme na kostky a naložíme do kefíru, nebo podmáslí, hodně cibule a kopr. Nechá se marinovat nejlépe přes noc a potom napíchat na jehlu na střídačku s cibulí a grilovat. Masíčko je křehké a moc dobré. Už jsem ho i pekla v troubě a bylo taky výborné.

Dievčatá ďakujem za rýchlu odpoveď, recept sa mi páči, a korenie je dôležité, preto som sa pýtala, ešte raz díky ;-):-D

tejaja:Terezko myslím že tam můžeš dát jakékoliv oblíbené koření;-)Složení tohoto koření už napsala Chocolate, takže se můžeš inspirovat:-)

tejaja:Složení: (Sůl 26%, paprika, česnek, směs koření, sušená zelenina, med, E621, zvýrazňovač chuti E341)
http://www.levnekoreni.cz/Adamova-zebra-100g-KOREN...

Irrena: Irenka, díky za vysvetlenie, a mám ešte jednu otázku : aké je to korenie Adamova řebra, u nás som to nevidela, čím by sa to nahradiť ? :-D Mám ale blbé otázky, však ? ;-):-D

AntoninZ: kebab je mäso pečené na veľkom ražni, veľkej ihle hlúpo povedané, šašlik je mäso narezané na kocky veľké asi ako orech, najčastejšie sa striedajúce s kolieskami cibule alebo aj so zeleninou napichované na malých ihlách. Patrí do základu kuchyne Gruzíncov, Arménov, Rusov, Ukrajincov, Azerbajdžáncov a iných národov. Mäso sa zvykne pred napichovaním marinovať.
Pozri :
šašlik : http://www.primazena.cz/gurman/netradicne/clanek/r...
kebab : http://www.kebabfactory.com.au/id11.html

tejaja:Ahoj Terezko:-KAsi šašlikový proto že vše co se napichuje na jehlu se dává i do tohoto pokrmu.Jak jsem recept dostala tak jsem ho zadala;-)

To zní moc dobře,určitě to stojí za vyzkoušení to si ukládám;-)+1:yes:

:yes::yes::-p

AntoninZ: Šašlik je též na jehle:-K Stačí jen něco vědět:-K

Tejajo, na jehle je to kebab.;-)

Irenka, môžem sa opýtať, prečo šašlikový hrniec ? Šašlik je mäso a iné ingrediencie napichované na ihle...;-)

Tak prima, zítra mám otazník, co dál, a mám mleté maso i veřpové, že bych zkusila? Tak jo, ty máš bodíka:-K:-K:-p:yes:

tam je tolik dobrot,že to nemůže být jiné,než výborné:-p:-p:yes::yes::-)

To vypadá výborně ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
maďarský šašlik, vepřové maso z jednoho hrnce, šašlik z vepřového masa, šašlikovy gulaš, šašlik v hrnci, saslik do hrnce, maso z jednoho hrnce, maďarský šašlik, koření na šašlik, veprove maso s tocenym salamem, šašlik v pekáči, primazena.cz, saslik.sk, šašlik na pekáč, šašlik v v troubě, valassky šašlik, šašlik hrnci, hrnec na med, vepřové maso v jednom hrnci, mleté maso recepty do trouby

Suroviny:
maso vepřové, maso mleté mix, bůček uzený, cibule, paprika, víno bílé, kečup sladký, sůl, pepř, koření adamovo žebro

Přidat fotografie receptu