Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Barevný rajčatový salát

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pavlinka88

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata nakrájíme na kostky, nebo plátky, jak je kdo zvyklý, dáme do mísy, přidáme najemno nakrájenou cibuli, salátové koření a zakápneme olivovým olejem, vše promícháme a můžeme podávat.

Zveřejněno 23. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevný rajčatový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xoK9

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevný rajčatový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xoK9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Zelená rajčata nejsou nedozrálá,ale je to odrůda rajčat AUNT RYBYS GERMAN GREEN,koukněte na GOOGLE.COM

spagetka:já vím,že nejsou smrtelně jedovatá,ale může se někomu udělat špatně;-)Dávali jsme je do čalamád ,ale to se zavařovalo a ještě se pro jistotu nechávalo dost dlouho uležet;-)

Simona Kucerova:Simi, trošku tě poopravím - Zelená rajčata sice obsahují toxickou látku solanin, ale pokud se jich nezkonzumuje větší množství, nehrozí žádné nebezpečí.
Testy prováděné v Německu ukázaly, že zelených rajčat není potřeba se obávat. Zelené skvrny na rajčatech ale i na bramborách ukazují na přítomnost toxické, termostabilní látky solaninu. To však není důvod k obavám, protože množství solaninu je ve slabě zelených rajčatech velmi malé.
Ani protlaky nebo další výrobky ze zcela zelených rajčat nejsou nebezpečné, pokud se jich nezkonzumuje příliš velké množství. Bylo zjištěno, že ve 100 g napůl dozrálých oranžovočervených plodů jsou nanejvýš 2 mg solaninu. Toxické množství je však 25 mg, 400 mg může být smrtelné. Ve zcela zelených rajčatech se obsah solaninu pohybuje mezi 9 a 32 mg na 100 g. Zpracováním riziko klesá. Při mléčném kvašení se snižuje obsah solaninu o 35 %. Zdroj: www.agronavigator.cz

salát je hezky barevný,ale zelený rajčata bych nejedla jsou vlastně jedovatá:-(

Věrko, jestli ti to pomůže, podívej se sem http://www.vitana.cz/produkty/koreni/koreni-vitana...;-)

Mám saláty moc ráda a po tom koření se určitě podívám. Nemůžeš napsat co všechno je v koření? prosím

Je to sypké koření.Jmenuje se to Salátové koření a je od VITANY

salátovým kořením je myšlen nějaký dresing?

Tématické fráze:
rajčatový salát, co udělat z rajčat, rajčatový dresing, kvašená rajčata, rajčatový salát recept, rajčatová čalamada, paštikové koření vitana, rajčatový salát s olivovým olejem, recept rajčatový salát, rajčatový salát s dresinkem, salát ze zelených rajčat, zelená rajčata kvašená, rajčatový salát s olejem, co udelat ze zelenych rajcat, recepty rajcatovy salat, kvasene zelene rajcata, rajčatové odrúdy, dresink na rajčatový salát, dresing ze zelených rajčat, dresing na rajčatový salát

Suroviny:
rajče, cibule, koření salátové, olej olivový

Přidat fotografie receptu