Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tykvový nákyp s koprem

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 - 6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 366 kJ /
1 283 kcal
Bílkoviny76,45 g
Tuky96,70 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 1,27 g
Sodík 2,00 g
Sůl4,84 g
Sacharidy26,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tekvicu alebo cuketu nastrúhame nahrubo. Krok 2: Žĺtky rozšľaháme s maslom, pridáme nastrúhaný syr a kyslú smotanu. Primiešame k tekvici. Osolíme, okoreníme a primiešame prelisovaný cesnak a nasekaný kôpor. Krok 3: Nakoniec vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Krok 4: Dáme do vymastenej ohňovzdornej misy a pečieme v rúre asi 60 minút.

Podávame s varenými zemiakmi.

Zveřejněno 27. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tykvový nákyp s koprem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B1kX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tykvový nákyp s koprem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B1kX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

magdalenka: ďakujem magdalenka, od teba chvála poteší :-8

Chválim...jednoduché a veľmi chutné, kôpor a cesnak sa výborne v jedle skamarátili. Zaraďujem medzi obľúbené recepty a dávam bod!

Klara: Klárika, žiadne potenie, nenapotíme sa v týchto horúčavách dosť my, musí ešte aj tekvica ? :-D
Ale vážne, nikdy nič nenechávam potiť. Jednak tekvica nie je cuketa, potiť sa nebude, ale ani cuketu nikdy nenútim na potenie. Veď s tou tekutinou, ktorá sa vypotí, a zlikvidujem ju utierkou, vlastne zlikvidujem vitamíny a minerály, ktoré obsahovala. Načo mi potom je ? Ostane len voda a vláknina a minerály sú fuč.
U nás sa doma vždy jedlo mnoho zeleniny, a nikdy ani babička, ani mamka nič nenechávali potiť.
U tekvice to vôbec netreba, z tej veľa tekutiny pri varení nie je a cuketu nechám tiež na pokoji. Zbytočná voda sa predsa pri spracovaní vyparí.
Klárika, zemiak si kľudne daj, ja do takýchto vecí zemiak nestrúham, mne to potom všetko pripadá ako haruľa, rovnako ;-)
;-):-D:-D

Klara: klári, supéér nápad :-p:-p:yes::yes:

Terezka, počítam že tú tekvicu /cuketu, treba nechať vypotiť, ja bby som tam nastrúhala jeden veľký zemiak, a nemusela by byť príloha. Inak, veľmi dobrý nápad. Dnes som robila prívarok, najbližšie bude Tvoj recept.:yes::yes:+ bodík

Zeleninová jídla, která se obejdou bez uzeniny, mám nejraději :yes::-K.

Hm, jelikož okurky s koprem milujeme a o tykvi i cuketě se dá říct, že jsou příbuzní s ní, tak :-p:-p:yes::yes:

Mě by asi nákyp chutnal. Zajímavá kombinace kopr, česnek, :yes:

Tématické fráze:
spracovani cukety, cuketová harula, cuketovy kolac, tykvovy rez

Suroviny:
dýně, vejce, máslo, sýr nastrouhaný, smetana zakysaná, sůl, pepř, česnek, kopr

Přidat fotografie receptu