Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holandské mleté řízky

Hodnocení receptu je 4,8 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Antik10 Antik10

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min doba přípravy bez odležení směsi v chladničce.

20 min (20 min příprava, doba přípravy bez odležení směsi v chladničce.)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 456 kJ /
2 977 kcal
Bílkoviny163,81 g
Tuky210,07 g
Vláknina4,70 g
Cholesterol 930 mg
Sodík 2,35 g
Sůl5,27 g
Sacharidy105,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso smícháme se solí, čerstvě mletým pepřem a po trochách přidáváme studené mléko, až nám vznikne středně hustá hmota. Ke konci vmícháme jemně nastrouhaný tvrdý sýr. Krok 2: Připravenou směs necháme v chladničce minimálně 1 hodinu odležet. Krok 3: Po odležení rozdělíme na šest dílů, vytvarujeme koule a z těch následně vytvarujeme oválné karbanátky. Krok 4: Obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Krok 5: Vkládáme je do rozehřátého oleje a smažíme z obou stran.

Zveřejněno 27. 8. 2011

Poznámka autorky Antik10

Jelikož mám alergii na vepřové používám hovězí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holandské mleté řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJLM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holandské mleté řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJLM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

K masu 1x vejce

U nás velice oblíbené, foto přidáno..:-)

Holandské řízky jsem dnes dělala ze směsi mletého masa a byly vynikající:yes:. +5 bod;-) Brzy zopakuji. Jen jsem je raděí 2 obalila, aby sýr nevytékal.

Michaela:ono to chce cist cele:-D

klasika...

Já myslím, že se spíš Anetka spletla v druhu masa, že skutečně řízky připravovala z vepřového. Mrkla jsem na její profil a je to šikulka. Chválím moc !!!!

Tento recept znam.Delam to rada.Použivám maso vepřové.:-)

Ještě mě napadá, že výborné je přidat nasekanou petrželku.

Přesně taky tak to dělám Holandské,někde jsem to našla v časopise vyzkoušela a rodině chutnalo,tak je odté doby dělám,dávám bodíky a :yes::-p

recept je hezky,ale proc je to jidlo na vaze ?jinak bodik takove rizky neumim..:-8

tytío řízečky máme moc rádi...ale je fakt, že nám nejvíc chutnají z vepřového, nebo z doma namletého bůčku :-8 (nooo, chce to z masa vyfoukat cholesterol;-) a pak jsou i dietní)

:-S:-S:-O

To já zas když je hodně sýru tak to mám moc ráda :-)):yes: je fakt že hovězí teda nedávám ale jednou jsem dělala ze směsi hovězí a vepřové takovou tu směs už namletou z obchoďáku a nebylo to špatné :-D

Holandské řízy se dělávají obvykle z vepřového masa, hovězí je na tuto úpravu tuhé a sušší, hodí se spíše na dušené omáčky k těstovinám;-).Myslím si, že tam máš, Anetko, zbytečně moc sýru, který pak má tendenci vytékat při smažení.
Každopádně jsi šikovná mladá slečna:yes:.

Tématické fráze:
mleté řízky trochu jinak, holanské řízky, holandský řízek z hovězího masa, holandský řízek z mletého masa, mleté řízky, recept na holandské řízky z mletého masa, recept holanské řízky, holandské řízky z mletého masa, mletý řízek, recept na holanske rizky, holandský řízek z hovězího, holandské řízky, holanské řízky recept, recept holanské řízky z vepřového masa, řízky z vepřového mletého masa, mletý řízek recept, holandský řízek, holandský řízek hovězi, holandský mletý řízek, holandský říze

Suroviny:
maso vepřové mleté, sýr tvrdý, sůl, pepř, mléko, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu