Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronovo-bylinkový pstruh s rozmarýnovo-česnekovými bramborami z jednoho plechu

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 821 kJ /
1 391 kcal
Bílkoviny17,15 g
Tuky107,57 g
Vláknina39,20 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 57 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy84,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bylinky si natrháme na malé kousky česnek rozmačkáme a dáme do hmožďíře přidáme citronový olej a citronovou kůru umícháme pastu. Krok 2: Pstruha opláchneme ve studené vodě osušíme papírovou utěrkou z každé strany pstruha třikrát nařízneme mírně osolíme okořeníme kořením na rybu do zářezů dáme pastu a dáme na plech do každého pstruha dáme plátek citrnu a másla plátek másla dáme i na pstruha pokapeme citronovou šťávou. Krok 3: Brambory pořádně umyjeme pod tekoucí vodou nakrájíme na 1/4 dáme do mísy přidáme otrhaný rozmarýn rozmačkaný česnek olej koření na americké brambory a mírně osolíme pořádně promícháme a dáme ne plech k pstruhům. Krok 4: Troubu rozehřejeme na 220°C pečeme 20 minut, ke konci pečení asi na 5 minut zapneme gril a dopečeme (pečení a grilování je orientační záleží na troubě.) A pak už jíme.

Zveřejněno 28. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronovo-bylinkový pstruh s rozmarýnovo-česnekovými bramborami z jednoho plechu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7DQj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronovo-bylinkový pstruh s rozmarýnovo-česnekovými bramborami z jednoho plechu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7DQj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (22)

Mňam, pěkný recept i fotky:yes::yes:,hned bych si pstroužka dala;-)

danielle72:děkuji:-K

dexulka:děkuji:-K

Paráda, miluji ryby - a tenhle recept je opravdu vydařený :yes::-p

Zopakováno a myslím,že ještě lepší než posledně ;-) Dobrota veliká :-8

petuli.:jsem ráda, že chutnalo:-*:yes:

super recept, trochu jsem si jej přizpusobila podle surovin doma, ale bylo to moc dobré :-) jen jsem malinko solila, příště musím víc :-D posílám bodík...:yes:

Jídlo výborné, škoda jen, že rybička měla tolik kostí, jedli jsme ho asi hodinu. Děkuji za receptík.:yes:

dexulka:děkuji za foto a bodík;-)jsem ráda, že chutnalo:-K

Tak, rybky upečené i snědené,moc jsme si pochutnali :-p Trošku jsem recept pozměnila dle dostupných ingrediencí,ale základ byl stejný :-8 Určitě zopakujeme :yes: Přidávám bodík i foto :-K

Anna Kocikova::-Kděkuji

Recept se mi líbí:-*rybičky já ráda:-p+8:yes:Krásně nafocené:-Kchutné jídlo:yes:

maiva::-Kmě taky,když jsem ho psala:-*

suslajda: pěkné- rybka,citron,bylinky+6:-p:-pnázev mně ale zdolal:-D:-D

varilamyskakasicku::-K:yes:

rebeka::-Kděkuju:-D

suslajda:šušli..parááda:-K:yes::yes::-p

spagetka:já jsem si zamilovala candáta a okouna;-):-* nicméně pstroužek taky není k zahození..naopak;-):-):yes::yes:

:-K:-):-p:yes:

suslajda:nojoo,já dycky přindu s křížkem po funuse:-S

chocolate::-Kděkuji

spagetka:taky ji mám moc ráda děkuji:-*

srettka:nezbyl ani drobeček:-*:yes:

Pstruh je podle mě nejlepší rybka:-p:-p:yes::yes:

Prima recept na rybku-bylinky, máslo, citron.Jen mi tam chybí bílé víno, třeba tramín, na zalití, neboť ryba musí plavat:yes:.

a hele..suseda vaří mou nejmilejší rybu:yes:...haloo taxi..tadyy a rychle, aby mi zbylo:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
pečený pstruh na bylinkách, dietní pstruh, pečený pstruh s bylinkami, bylinkový pstruh, pstruh na citronech, vykošťování pstruha, pstruh na bylinkách, bylinkově americké brambory, pstruh americký, pstruh s bylinkami, pečený pstruh v troubě s bramborami, brambory k pstruhovi, kolik kostí má pstruh, pstruh bylinkovy, pstruh na másle a rozmarynu, pstruh na bylinkovem masle, pstruh s bramborami, kolik kostí má pstruh obecný, pstruh recepty, výborný pstruh na leču

Suroviny:
pstruh, šťáva citronová, citron, máslo, bazalka čerstvá, petrželka, česnek, olej citronový, koření na ryby, brambory, česnek, rozmarýn, koření na americké brambory, olej olivový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu