Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Remo povidla - jednoduchá povidla - remoska

Chtěli byste si udělat svoje domácí povidla? Jste na chalupě a nemáte buď pečící troubu, nebo čas stát a míchat v kastrolu na sporáku? Pokud máte remosku máte vyhráno. Remoska většinu práce udělá za vás.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sofie1973 sofie1973

Snadný

Doba přípravy 270 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 240 min

270 min (30 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

4 velké sklenice

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 309 kJ /
4 376 kcal
Bílkoviny26,00 g
Tuky8,00 g
Vláknina100,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 160 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 000,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Švestky dáme do remosky, zasypeme cukrem, necháme den stát. Krok 2: Druhý den remosku zapneme a "pečeme" 4 hodiny. Krok 3: Rozmixujeme, naplníme do čistých sklenic, utřeme dočista, zavíčkujeme a sterilujeme asi 20 minut.

TIP: Jak dělat povidla

Zveřejněno 28. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Remo povidla - jednoduchá povidla - remoska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0AJv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Remo povidla - jednoduchá povidla - remoska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0AJv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Dáváte nějaké koření? Nebo to jsou povidla bez koření?:-) Děkuji.<3

Hella: Mně se do remosky grand vešla dvě kila.

Buchyna: Sofie, tak jsem už zjistila, kolik je potřeba sklenic ( stačí si přečíst :-D ). Buchy

Zdravím, Sofi, povidla dělám už spoustu let. Vždy jsem je vařila ( pekla v troubě ), ale v novém bytě nemám troubu, takže ten nápad s remoskou mne fakt zaujal. Jen netuším, zda se mi tato gramáž do remosky vejde. Ale určitě vyzkouším. Ještě malá otázečka: kolik je z tohoto množství asi sklenic? Děkuji, přeji krásný den:yes:
Mimochodem, nedávno jsem kupovala povidla na koláčky a málem mě trefilo, jak jsou strašně drahá!!:-//
Za nápad dávám bodík:-D
Buchyna

Hella: mám velkou remosku a vejde se mi to tam (ale s fousem, během toho dne občas zamíchám, ono pustí šťávu a zmenší objem).

Hella: já nevím, jak velkou remosku má sofie, ale já to dělám tak, že nasypu polovinu ovoce a jakmile se rozvarem zmenší objem, přidám zbytek. Takže do remosky, kterou mám, já bych tam ty 4 kila dala - ne najednou, ale jak píšu, po zmenšení objemu zbytek.;-). Ovšem pravda je, že já to dělám radši v takovém velkém kastrolu než v remosce, síla zvyku.

A to se vejdou 4 kila vypeckovaných švestek do remosky? :-O

:-p;-):-K:-D:-)):yes:

sofie1973::-D:-D:-D super nápad;-):yes::-D

:-D:-D:-D kastro - to vypadá kubánsky.;-) Kdybys použila kubánský rum, bylo by to bez chybičky:-)):-)):-)):-))

Dělám stejně (jen používám želírák pro diabetiky), ale v kastrolu, takže mám kastro-povidla :-D:-D;-):-p:yes:

Tématické fráze:
povidla v remosce, švestková povidla v remosce, povidla z ringli, remoska recepty, remo povidla, švestková povidla z remosky, hrušková povidla v remosce, povidli v remosce, domácí povidla v remosce, povidla v papiňáku, recepty z ringlí, povidla pečená v remosce, pečená povidla v remosce, povidla z velkých švestek, povidla pro diabetiky, švestky povidla do remosky, švestková povidla v remosce, velka nejnovejsi typ remoska, švestová povidla, remoska.cz

Suroviny:
švestky, cukr

Přidat fotografie receptu