Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvové potěšení

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 770 kJ /
4 008 kcal
Bílkoviny57,18 g
Tuky190,72 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 267 mg
Sůl0,94 g
Sacharidy509,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: v míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, mléko, olej, vejce a zapracujeme do hladkého, vláčného těsta-polotekuté konzistence. Krok 2: Na vyšší plech si dáme pečící papír, na něj těsto vylijeme a rozetřeme po celém plechu. Krok 3: Pak si okrájíme a zbavíme slupek broskve, nakrájíme si je na měsíčky, nebo menší kousky a naskládáme je na těsto a posypeme krystalovým cukrem. Krok 4: Připravíme si drobenku z povoleného másla, cukru a mouky a hustě celý koláč posypeme. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na střední teplotu 25-35 minut, podle trouby.

Zveřejněno 30. 8. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Podle maminčiného receptu dělám "Dvacetiminutový koláč"-recept tu mám a tohle je jeho obdoba mírně upravená-je dobrý, jako by jste jedli nějaké cukroví!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvové potěšení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ypVW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvové potěšení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ypVW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Dnes jsem upekla a buchta je vynikající!!! :-K

Daranea: Danielko, jsem ráda, že jsi si ho vybrala a doufám, že chutnal :-p:yes:;-)

Dostala jsem broskve a už je plech v troubě. Voní to báječně, nemůžu se dočkat až ochutnám!

Sisi: Sisi, jsem ráda, že chutnalo a to, že jsi si těsto upravila je dobře, mě to takto stačilo, je to vlastně i s olejem 425 ml tekutiny;-)je možné, že tvoje mouka méně nasávala, jinak nevím;-)

Sice jsem tam dala místo broskví jablka a přidala skořici, ale bylo to dobré. Akorát mám výtku k množství mléka. Musela jsem tam ještě hodně přilít, protože to vůbec nebylo polotekuté konzistence. Ale jinak je to velmi dobré :-).

Chutný moučník:-p+6:yes:a krásně naaranžovaný:-K

:-p:-psakra to vypadá dobře:yes::yes:

Tak ten se tváří, jako ten dvacetiminutovej. A že byl:-p:-*Ukládám a vyzkouším velice brzy;-):-D

rebeka:Rebí, dlouho jsem se rozmýšlela, ona tam původně byla a tak jsem to vrátila zpátky;-)

to bude jak peřinka..mňám;-):-p:yes:
Bibulko,nechceš tu 2.fotku jako hlavní;-):-?:-)
přes tu krásnou velikou broskev není ten moučník skoro vidět:-*:-D;-)

Tématické fráze:
broskvový koláč z čerstvých broskví, recepty z čerstvých broskví, buchta z čerstvých broskví, broskvové řezy s čerstvých broskví, koláč z čerstvých broskví, řezy z čerstvých broskví, broskvove poteseni, broskvové řezy z čerstvých broskví, broskvové recepty, čerstvé broskve, hrnkové potěšení, moučník z čerstvých broskví, broskvová buchta s drobenkou, čerstvé broskve recepty, pečeme z čerstvých broskví, moucnik z broskvi, moučníky z broskví, kolac s čerstvých broskvi, buchta s cerstvych broskvi, broskvovou kolac

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krystal, olej, mléko, prášek do pečiva, vejce, cukr krystal, máslo, cukr krystal, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu