Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podmáslový chlebík s pohankovými vločkami

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 631 kJ /
2 063 kcal
Bílkoviny67,38 g
Tuky14,84 g
Vláknina32,48 g
Cholesterol 16 mg
Sodík 4,98 g
Sůl12,00 g
Sacharidy398,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - tuhé a zapneme program Kyprý, máme-li. Pokud ho pekárna nemá, použijeme klasicky program Základní. Chlebík s pravidelnými očky je výborný i druhý den, perfektně pruží a je nedusivý.

Zveřejněno 2. 9. 2011

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslový chlebík s pohankovými vločkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xopr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslový chlebík s pohankovými vločkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xopr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (25)

Výborný chlebíček.Místo 330 g hl.mouky jsem dala jen 200 g a 130 g celozrnné pšeničné.I tak se podařil a je dobrý i 3.den.:-p

bystrouska::-) dík:-K

Chlebíček je vynikající:yes:. Měla jsem jen obyčejné ovesné vločky;-), ale to vůbec není na závadu, chleba je i tak výborný:-p. Dovolila jsem si přidat foto a zasloužený bod:-K.

cathelen:;-)Skvělý receptík na chlebík.Krásně nadýchaný a opravdu pruží jak píšeš,chuťově moc dobrý jen příště přidám trošku více soli.V pekárně jsem si zadělala těsto a upekla šišku na plechu.Krásně nakynul,že se mi málem nevešel na plech.Půlku jsme snědli ještě vhahounký:-p, půlka zůstala na dnes na svačinu.Já jsem použila slunečnicová semínka,lžičku chlebového koření,vločky jsem zrovna neměla.Povedl se moc a až budu péct znovu přidám fotečku.Momentálně mi stávkuje fofoaparát.:-/

cathleen: Díky za receptík:-K:-*, přidávám foto. malinko mi ve středu propadl, je to vidět na té fotce celého chleba, ale to je moje chyba - uhlazovala jsem tvar chleba před posledním kynutím a moc si namočila ruce vodou a mám podezření, že jsem do formy i drcla. Nicméně chlebík se nezdrc a je výborný ;-);-):-p:-p:yes::yes:
Nedávala jsem podmáslí ale domácí kefír :-p:-p
Přidala jsem olej s příchutí kmínu a ocet s koriandrem - tyhle příchuťové olejíčky a octíky jsem si nakoupila v Lídlu a do chlebů nemaj chybu ;-):yes::yes::yes:

lenka0: Leni, to jsem ráda, zkus příště, místo abys přidala mouku, ubrat droždí - dej jen 10 g;-)
jirholu: :-)Díky, Jiřinko!

Pekla jsem včera,a trošku se propadl,ale chuťově byl moc dobrý,dneska jsem přidala trošku mouky,a byl úplně super.Budu péct častěji.

Chleba jsem upekla s ovesnými vločkami a je vynikající :-p:-p:-p. Škoda, že nemohu dát další bod :-*

finneta: Nee, je trošku řidší (to dělají ty vločky a větší množství žitné mouky), bochník z něj určitě neuděláš:-// Pokud ho víc zahustíš, zas bude, myslím, hutnější, těžší....je to chlebík pro pečku nebo formu v troubě.

ahoj Ivčo, prosím tě, má těsto konzistenci, abych ho mohla upéct v troubě? nebo i pro troubu bych musela mít formu na chleba. ráda bych ho dneska zkusila.;-)

lenka0: ne, Leni, čerstvého. Sušené bych dávkovala na lžičky, ne gramy ;-)

To droždí má být 14g sušeného?

:-p:yes::yes::-K

moc pěkný chlebík+10:yes:

Pohanka je móóc zdravá, škoda,že nemám tudlectu pekárnu..to musí být tůze dobrý chlebík!!:-);-):yes:

Nádherně nadýchaný chlebíček :-O:-p +8:yes:

Jéjda, to je dírek :yes::yes:+

:-KTen je krásně dírečkovaný:-8+6:yes::-KMoc hezký receptík,který si ukládám:-*:yes:

Škoda, že nemám podmáslí, hned bych dala pečce práci;-):yes:+

Já se picnu:-O,ještě nedodělám jeden Tvůj recetík, je tu další:-D:-D Nestíhám,nestíhám:-D:-D Vypadá velmi lákavě a chutnat bude určitě:yes::yes: Milujeme dírkované chlebíky:-))

:-K;-):-O:yes:

Ty pravidelný póry jsou úžasný...mám hlad:-8:-p

moc hezký chlebík:-p;-)+1:yes:

:-)děkuju. Fotila jsem schválně tak zblízka, abyste tu plástev dobře viděli. Chleba je poměrně tmavý a velice pružný. A ano, dělala jsem ho v pečce - takhle je bezpracný, můžu při něm třeba i uvařit;-)

Cathleen, tak ti koukám a nevím, zda je to chlebík, nebo včelí plástev:-))tak krásně je ten chlebík vzdušnej a kouká z něj dobrota, kterou určitě vyzkouším. Podle tvaru usuzuji, že jsi ho komlet udělala v pečce:-p To je jasnej 1.bod:yes:

Tématické fráze:
domácí chleba s pohankovými vločkami, celozrnný pohankový chlebík, žitný chleba s pohankovými vločkami, žitný chléb s vločkami, podmaslový chlebíčky recept, pohankovo žitný chléb, domácí žitný chleba s podmaslim a vlockami, moučník s pohankovými vločkami, těsto od cathelen, podmáslový chléb, chléb podmáslový

Suroviny:
voda, podmáslí, ocet, olej, sůl, cukr, kmín drcený, vločky pohankové, mouka žitná chlebová, mouka hladká, droždí

Přidat fotografie receptu