Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené plíčky v sýrovo-bylinkovém těstíčku

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 949 kJ /
705 kcal
Bílkoviny52,34 g
Tuky34,41 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 355 mg
Sodík 2,03 g
Sůl5,07 g
Sacharidy44,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plíčky pod studenou vodou důkladně propereme, vložíme do hlubokého hrnce (vařením nabydou), přidáme všechny shora uvedené suroviny, dáme dostatečné množství vody, přivedeme k varu a pak na mírném plameni vaříme do změknutí masa. Krok 2: Poté odstavíme ze sporáku, plíčky vyndáme na talíř a necháme vychladnout. Krok 3: Pak odstraníme dýchací trubici a průdušnice a nařežeme je na 1,5-2cm silné plátky. Krok 4: Do plátků plíček opatrně vetřeme Aztécké koření a necháme chviličku zaležet. Krok 5: Mezitím si z níže uvedených surovin umícháme polotuhé těstíčko a v něm plíčky obalíme. Krok 6: Vložíme na pánvici do rozehřátého oleje a opékáme z obou stran do zlatavé barvy. Osmažené podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou nebo salátem. Krok 7: Z uvařených plíček si vybereme jen ty širší a hezké části, ze kterých půjdou udělat úhlednější plátky. Zbytek plíček pokrájíme nadrobno a z vývaru, zeleniny a smetany uděláme "plíčky na smetaně".

Zveřejněno 3. 9. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Minulý víkend jsme byli v Ostravě a já jsem si opět přivezla naše oblíbená plíčky, které u nás nejsou k dostání. Vždycky, když je připravuji, tak stihnu polovinu sníst, tak jsem si řekla, když jsou tak dobré na holo:-), že bych mohla vyzkoušet něco jiného, než jen na smetaně. V trojobalu by možná byly úhlednější, ale tahle verze, která mě napadla, opravdu nebyla špatná. Manžel, kdyby mě neviděl jídlo připravovat, tak by nepoznal, z čeho ta dobrota je.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené plíčky v sýrovo-bylinkovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R8pR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené plíčky v sýrovo-bylinkovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R8pR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Všem za komentáře a body moc děkuji:-K:-Ka zároveň se omlouvám za opožděnou reakci na vaše dotazy:-)Ze soboty na něděli nám zloději na zakázku ukradli optický kabel a celé sídliště až do teď bylo bez připojení k internetu:-((:no:
VAŘILAMYŠKA-Ivi plíčky vařím v papiňáku 30minut a pak nechám uzavřené dojít.Vařím je v 9l.V menším by se určitě ucpal ventil,když vařením nabydou a to by byla hezká mela:-//V obyčejném hrnci od doby varu bych doporučila asi tak po 3/4hodině kousek ukrojit a zkusit,jestli jsou měkké.Uvařené,nakrájené a obalené jsem smažila z každé strany zhruba 3minutky,tak aby byla hezky zlatavá barva sýra.
ŽÍŽALA-Jaruš děkuji za odpověď pro neregistrovanou PAVLU:-)Ano plíčky jsou plíce;-)
REBI-:-Dmrkla jsem se na pánvičku,máš dobrý postřeh:yes:opravdu ten kousek vypadá jako rybka:-))

Pavla: Plíčky jsou plíce.

Taky znám plíčky jen na smetaně, už dávno jsem je nejedla, doma to všichni odmítají a pro sebe to vařit nebudu:-/. Ovšem Tvůj nápad si zaslouží bod :yes:

Plíčka znám pouze na smetaně a strašně dlouho jsem jich nejedla. Zajímavý recept, dobrý nápad:-);-):yes:+

já plíčka nedělala..ani nepamatuju kdy naposledy:-8:-O
musí to být piplačka, ale výsledek, dle fotek, stojí jistě za tu námahu:-K
mám na to chuťana:-p;-):-D, posílám ti boďana:-D:yes:
P.S. ten obrázek,kde je pánev..tak ten kousek vlevo,to vypadá jak kapřík:-D:yes:

A co to je "plíčka"? Která část prasátka to je? :-8

Bomba,dobrý:yes::-O

:-p Jejka Aničko, já jsem plíčky dělala naposledy někdy v r. 1986?Dělala jsem je jako naši svíčkovou s kořenovou zeleninou a na smetaně?Ale teď Ti nevím, myslím, že jsem je dělala v tlakáči, ale jen vím, že to bylo dost nebezpečné:-O, že se "nafoukly" a hrozil průšvih, tak se jen chci optat, jak je dělaš dlouho, jako smažené a jak by se dělala dlouho jen tak vařit??Já je vůbec nevídám??Poraď mi, jinak moc prima receptík, máš hezké nápady, takové domácí a fajn:-K:-K:yes:

Tématické fráze:
plíčka, z čeho jsou plíčky, jak dlouho vařit plíce, plíčka na smetaně, co jsou plíčky, plátky v bylinkovém těstíčku, jak udelat jatra na panvice, kachní plíčky, vepřová plicka, recepty s aztéckým kořením, vepřové plíce recept, pličky na smetaně, vepřové kotlety v bylinkovém těstíčku, plíčky recept, sýrovo-bylinkové těstíčko, jak dlouho varit plicka, pličky minutka, plíčky, plíce smaženky, bylinkové těstíčku

Suroviny:
plíce vepřové, masox, mrkev, celer, bobkový list, koření nové koření, pepř, libeček, celer, koření aztécký poklad, sůl, olej, vejce, sýr tvrdý, mléko, mouka hladká, čerstvé bylinky

Přidat fotografie receptu