Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mirabelková marmeláda

Mirabelková marmeláda vám připomene léto. Toto ovoce najdete hojně podél cest a není nic jednoduššího, než si ho nasbírat a připravit si výbornou marmeládu, která se skvěle hodí například do dortů nebo cukroví.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kvetina

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 526 kJ /
2 994 kcal
Bílkoviny6,50 g
Tuky2,00 g
Vláknina25,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy725,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mirabelky omyjeme, odstopkujeme, dáme do hrnce s trochou vody a rozvaříme. Propasírujeme. Krok 2: Propasírované mirabelky vaříme 20-30 minut prudkým varem. Krok 3: Poté přidáváme po částech cukr, aby se var nepřerušil. S poslední dávkou cukru přidáme kyselinu citronovou rozpuštěnou v trošce vody. Krok 4: Vařící mirabelkovou marmeládu plníme do čistých, suchých skleniček, otřeme okraje, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a uložíme.

TIP: Jak zpracovat mirabelky

Zveřejněno 6. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mirabelková marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ypZV

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mirabelková marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ypZV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Mirabelky jsem odpeckovala a po rozvaření rozmixovala ponorným mixérem. Marmeláda je vynikající :yes: :-*

Eliska96: znovu do kastrolu a nechat odpařit přebytečnou tekutinu do požadované hustoty.

Eliska96: místo mazání tekutou marmeládu využívám jako polevu :) taky se mi to občas stane

Dobrý den letos jsem ji zkoušela poprvé, jen nevím co jsem udělala špatně. První 5 sklenic krásně ztuhly a zbylých 13 je tekuté. Nevíte někdo co s tím? ☹️

¨Vyzkoušela sem letos poprvé a je moc dobrá.:-)

Dobrý den, letos je úroda mirabelek opravdu bohatá, takže snad zítra vyzkouším tento recept.:-8 Co jsem se koukala na komentáře, tak někomu marmeláda nezhoustla, ale někomu ano...zkoušela jsem hledat proč a pak jsem našla, že prý méňe zralé ovoce má více pektinů a tak pak marmeláda lépe tuhne, ale je na ni pak asi potřeba více cukru...zítra doufám vyzkouším (pokud ji stihnu) a dám vědět. ;-)

Tak jsem marmeládu konečne dodělala a musím říct ze se docela povedla<3 (akorád sem ji trochu přesladila). Vybíala jsem ovoce jak měňe zralé, tak více zralé. Nejprve jsem chtěla mirabelky odpeckovat, ale zdálo se mi to nekonečné, tak sem odpeckovala pouze část...do hrnce jsem dala vody opravdu maličko a aby se mirabelky dříve rozvařili, tak jsem je trochu rozštouchala šťouchadlem na brambory a tím i docela pustily štávu :yes: pak jsem je propasírovala pouze ´´z většího´´ a pecky jsem pak z toho vybrala (no o něco rychleší to bylo) a nakonec sem to rozmixovala a zaíichala do směsi a pokračovala jsem podle receptu... marmoška docela dost ztuhla, takže za mě výborný. :-K

Tak marmeládka hotová a je úžasná. Použila jsem želírovací cukr a trochu citronové kůry. Je kyselkavá, ale miluju tyhle pikantní marmelády :-)
p.s. dovolila jsem si přidat foto<3:yes:

Dnes jsem marmeladu delala a jsem moc spokojena. Vznikla vyborna vec a postup byl opravdu jednoduchy. Marmelada je husta uspokojive (mozna by mohla byt lehounce vic, ale problem v tom nevidim) a mam ji jeste trochu v hrnicku a prijde mi, ze jak vychlada, houstne cim dal vic a bude proste super. Chutove je vyborna. Diky za typ! :yes:

Vynikající kyselkavá marmeláda! Dělala jsem ze 3kg mirabelek, dala jsem na ně 2kg cukru a 4g kyseliny. Na podlití jsem dala celkem dost vody a ještě dost pustily, takže jsem ji pak vařila dýl, aby pořádně zhoustla. Vždycky i u medu zkouším maličko nalít do malé misky, jak vychladne, tak nakloním a dokud teče, tak vařím:-) máme z toho 11 skleniček "mňaminky", jak říká můj 2-letý syn (zapatlaný od marmelády od hlavy a až k patě) <3:-Q:-D

casino: no mirabelky poznam :) Jsem si jista, ze jde o mirabelka nancyská a ne myrobalán třešňový

Do konce jeden rok jsem podlehli mensimu silenstvi a udelali mirabelkovicu. Byla dokonala , ale opakovat dobrovolne nebudeme. Uz jen to odstopkovavani a odpeckovavani mensi becky bylo vrazedne a to nas na to bylo 5.

A jsem trochu zmatena, pod timto recept se divite pridavani vody. Tak netusim proc sem davate odkaz na recept s korenim a pomerancovou stavou :) Ja jsem varila tento.

Zobrazit 4 starší odpovědi

Je vynikající! Udělala jsem jí podle receptu a mám ji tuhou. Není třeba Gelfix. Už jsem se naučila hlídat moment, kdy začne želírovat. To dělám tak, že odkapávám půlku čajové lžičky marmelády do malé misky, která je ponořená ve studené vodě, a když vidím, že hmota začíná tuhnout, tak je hotová, a nalívám do skleniček.;-)

Jana: já používám Gelfix místo kyseliny a problém nemám s žádným ovocem. A vždycky mi marmeláda ztuhne ;-) a nikdy se mi nezkazila :-)

páč tam není nic na želírování:no:

omlouvám se za překlep - NEztuhla:-O

Můžete mi poradit? tuto marmeládu jsem dělala přesně podle receptu, přešto mi ztuhla. Je skoro tekutá :-( nevíte, kde je chyba? Děkuji moc

petra: Zcela určitě ;-), já dávám výhradně teda diaželírovák, ale želírovací cukr i normál, nebo gelfix je i lepší

Tématické fráze:
marmelada z mirabelek, mirabelky džem, skvělá marmeláda z mirabelek, džem z mirabelek, mirabelkový džem, špendlikova marmelada recept, špendlikova marmelada, jak zpracovat mirabelky, mirabelky recepty, marmeláda z mirabelek recept, zpracování mirabelek, džem z mirabelek recept, recepty z mirabelek, špendlíkový džem recept, špendlíkový džem recept, recept na marmeladu z mirabelek, džem z mirabelek-recept, marmelada s mirabelek, recepty mirabelky, recept na džem z mirabelek

Suroviny:
mirabelka, kyselina citronová, cukr krupice

Přidat fotografie receptu