Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švédske brambory

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 046 kJ /
1 206 kcal
Bílkoviny47,20 g
Tuky46,50 g
Vláknina17,50 g
Cholesterol 159 mg
Sodík 1,19 g
Sůl2,78 g
Sacharidy140,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistené a umyté zemiaky priečne hlboko narežeme na plátky tak, aby sa zemiak nerozpadol (najlepšie je každý zemiak položiť na lyžicu a tak narezávať). Takto upravené zemiaky položíme do vymastenej ohňovzdornej misy a v rúre pečieme asi 20 minút. Krok 2: Obidve smotany zmiešame, pridáme nasekaný kôpor, osolíme, okoreníme a nalejeme na zemiaky. Pečieme ďalej asi 40 minút. Pred dopečením posypeme nastrúhaným syrom a necháme v rúre, kým sa roztaví dozlata. Krok 3: Podávame s rôznymi zeleninovými šalátami alebo s kyslým mliekom, kefírom, acidofilným mliekom.

Zveřejněno 4. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švédske brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L97A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švédske brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L97A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:yes::yes::yes: a tady zase kopr, hmmm, to musí být taky hodně zajímavé:-p:yes:

brabory s koprem mají fantastickou chuť,poprvé jsem je ochutnala v Polsku,u se používá víc petrželka,ale kopr vyzkoušejte i na vařené brambory:-)

Používam tymián často na varenie a ešte mi teplom nikdy nezhorkol, takže by to šlo. Najlepšie to bude vyskúšať a uvidíme, aké to s tým tymiánom bude:-D

ne výhrady nemám, spíše naopak, budu ráda. Probírala jsem ten kopr s "drahou" :-) polovičkou a prý jej tam mám dát. Mě kopr osobně nevadí... s tím tymiánem jsem viděla podobný recept v Rychlovkách na netu jen s tím rozdílem že se omáčka už nezapékala. Tak nevím jestli třeba nezhořkne :-//

alus.s - co "ty" na to, tykajme si, ak nemáš výhrady.:-) Robím vždy s kôprom, ten tam vyložene pasuje. Ale s tým tymiánom si mi zavŕtala do hlavy, tymián pestujem v kvetináči na balkóne, pretože ho zbožňujem. Takže to raz skúsim. Nemáte radi kôpor ? :-)

nevím tejaja jestli uspěju s tím koprem, budu ho tam muset dát jen tak aby se neřeklo a nebo bych mohla dát místo kopru tymián, co ty (vy) na to? ;-)

:-D Dobré sú aj s kyslým mliekom, kefírom, acidofilným mliekom a pod.;-)

:-p ten můj je bramborovej tak mu je určitě udělám, vypadají dost jedle :-p

Tématické fráze:
pitipana, pitipana recept, pyttipanna, pittipana, pitypana, pyttipana, švédská buchta, svedské kulicky, rizoto pitipana, zemiaková harmonika, pyttipanna recept, pittipana co to je, bramborová pyttipanna, recept pitipana, švédské kuličky recept kopr, švédské kuličky recept, bramborová pitipana, recepty pitipana, mexické brambory, recept buchta z brambor

Suroviny:
brambory, kopr, sýr tvrdý, smetana kysaná, smetana sladká, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu