Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kotlety plněné Nivou na houbovém lůžku

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 582 kJ /
617 kcal
Bílkoviny38,10 g
Tuky45,40 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 160 mg
Sodík 3,02 g
Sůl7,50 g
Sacharidy8,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme a směrem ke kosti prořízneme kapsu. Poté naklepeme, obě vnitřní strany potřeme tatarkou, naplníme kousky Nivy a kapiemi s kapari, okraje sepneme párátky. Krok 2: Naplněné kapsy lehce osolíme, okmínujeme a zprudka orestujeme na troše oleje. Poté podlijeme horkou vodou cca 2 cm, zasypeme silnějšími plátky hub, přidáme rozmarýn a přikryté pečeme v troubě na 200°C cca 40 minut. Krok 3: Trocha náplně vyteče a smíchá se s výpekem, což zajistí výborný sos.

Zveřejněno 18. 9. 2011

Poznámka autorky isindy

Použila jsem hřiby kováře (tzv. modrák) do velikosti 5cm. Tato houba je velmi pevná a při tepelné úpravě si zachová strukturu.

Do náplně použity pečené kapie http://www.toprecepty.cz/recept/22583-nakladane-pe... (lze nahradit kapií, česnekem a kapari samostatně)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotlety plněné Nivou na houbovém lůžku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p9rr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotlety plněné Nivou na houbovém lůžku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p9rr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Vypadá to na skvělý recept, až se sliny sbíhají - smekám, vyzkouším.:yes:

romana: fajn varianta, věřím, že muselo být moc dobré ;-):-p

Místo nivy jsem dala Tvarůžky ;-) trošku smrad(u v baráku:-8, ale Ta chuť ;-) :-p

:-pnádhera škoda,že nejsou houby+1:yes::yes:

1974andrea: v pohodě, moje blbost, já dala nejprve modráky, hlavně kolem masa a pak koukám na těch pár opančáků a naházela jsem je tam taky...a ty je schovaly :-8 a při focení mi to nedošlo, vydolovat zase modráky nahoru :-8;-):-D
navíc jak jsou křehké a pevné, tak z nich nešly tak pěkné plátky, spíš solo noha a solo pulměsíček z kloboučku, tak nejsou tak fotogenické ;-)

isindy:Aha, to budou asi ty dva tmavé plátky na mase, viď. Tak se nezlob, já jen, že jsem nikde neviděla modrou barvu na těch nakrájených;-)

1974andrea: máš pravdu, použila jsem vlastně oboje :-O hlavně modráky, těch bylo 90% http://cs.wikipedia.org/wiki/H%C5%99ib_kov%C3%A1%C..., ale zbylo mi pár tzv.panských http://cs.wikipedia.org/wiki/H%C5%99ib_hn%C4%9Bd%C...tak jsem je tam přisypala taky nahoru, takže na fotce nejsou modráci vidět, až na hotové kapse :-S

Tak mě napadlo,když jsem doma;-)že bych mohla jako ochutnávač jezdit po vařících členech Topreceptů;-)to by bylo něco:-D
Moc fajnové a krásně připravené papáníčko:-p+9:yes:mňam:-*

Velmi pěkné kotletky:-p:yes:, nivu miluju, jen ty houbičky se mi nezdají jako kováři, ti mají načervenalou nohu, jsou na řezu žlutí a ihned zmodrají. Tohle mi spíše přijde jako u nás tzv. poddubáci, hřib hnědý;-)

Milí čecháčci, nedělejte mi s těma houbama prosím nervy:-((. Jinak, co říct? Koupím si odssávačku na klávesnici:-D:yes::yes:

Ivčo díky za informaci o růstu houbiček, ale Vysočina je pro mě trochu z ruky:-D jsem ze severních Čech, takže si zatím nechám zajít chuť anebo vytáhnu hubky z mrazáku, ale já je mám již převařené, takže zážitek nebude úplný:-D

isindy:Isí, kurňa, to je teda parádička, to se ti moc povedlo-moje gusto;-):-p To prostě nemůže být jinak, než za 6.bod, ale dala bych jich víc, kdyby....:yes:

Dana61: na Vysočině, kraj okolo Ledče n/S ;-) sice to nejsou žádné žně, ale něco se najde :-)

Mňam:-p:yes:+5

isindy - úžasnéééééé:-D:yes: také by mě zajímalo, kde rostou houbičky i u nás je to letos bída:-!

Tématické fráze:
plněná kotleta, kapari wikipedie, capari wikipedie, plněné kotlety, plněné kotlety v troubě, kotlety plněné, kotlety plněné hřiby, kotleta bez kosti recepty, ptáčky plné nivou s houbovou omackou, použití kapari, kotleta s njvou, kotlety na houbách kapari, pečená kotleta s nivou, pečená kotleta, kotleta plněná houbami, pecene vepřové kotlety plněné nivou, plnene veprove kotlety hribama, plněné kapsy z kotlety na houbách, smažená kotleta plněná nivou, kotletka s nivou

Suroviny:
kotleta, sýr niva, houba hřib, tatarská omáčka, kapie sterilovaná, sůl, olej, kmín drcený, rozmarýn

Přidat fotografie receptu