Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilkové řízečky

Plátky lilku jsou plněné šunkou a krémovým hermelínem, což dodává řízečkům výjimečnou chuť a jemnost. Křupavá strouhanka na povrchu a rozplývající se náplň uvnitř dělají z tohoto pokrmu opravdovou delikatesu.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zzuzanka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 218 kJ /
530 kcal
Bílkoviny52,01 g
Tuky34,89 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 415 mg
Sodík 2,09 g
Sůl5,21 g
Sacharidy2,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíme na kolečka cca 1 cm vysoká, posolíme a necháme chvilku ,,vypotit". Osušíme je papírovou utěrkou. Je dobré si kolečka dávat za sebe tak, jsme je krájeli. Krok 2: Vezmeme jedno kolečko lilku, dáme na něj kousek šunky a hermelínu a přiklopíme druhým kolečkem. Krok 3: Obalíme v trojobalu (raději dvakrát) a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podávala jsem se štouchaným bramborem.

TIP: Smažené řízky v trojobalu: Z čeho všeho jdou udělat

Zveřejněno 22. 9. 2011

Poznámka autorky zzuzanka

Je to trochu zvláštní úprava lilku, ale komu se ho doma sejde více, tak to určitě ocení. Je dobré kolečka potřít ještě česnekem, to ale já jako žlučníkář dělat nemohu. :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkové řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DJkA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkové řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DJkA

Komentáře (2)

Nevím...recept vypadá dobře a zdá se jako dobrý nápad, i kombinace surovin je pěkná. Ale trojobal mi na tom nedržel, špatně se to smažilo, protože lilek má tendenci v oleji plavat a nadnášet se a podle mého názoru výsledek nestál za ty trable.
Nějak mě to nebavilo, ale možná, že je to únavou.

Takto připravuji cuketu, ještě ji potírám troškou česneku, :-p:yes:i z lilku to bude dobrota

Tématické fráze:
úprava lilku, lilkové placky, lilkové recepty, recept na úpravu lilku, recepty na úpravu lilku, recepty z lilku, recept z mocareli, řířečky, recept na úpravu z lilku, lilkove řířečky, bramboracky lilku, lilkové bramboračky, úprava lilku recepty, upravy z lilku, uprava z lilku, recept z lilku, nejlepší recepty z lilku, lilek úprava v trojobalu, úprava lilku v v kuchyni, úprava lilku recepty

Suroviny:
lilek, sýr hermelín, šunka, sůl, vejce, mouka hladká, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu