Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový ocásek na meruňkové zavařenině s křenovou kaší

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 735 kJ /
1 610 kcal
Bílkoviny29,06 g
Tuky122,68 g
Vláknina9,44 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 4,64 g
Sůl10,47 g
Sacharidy93,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso s kostí dobře nasolíme a naložíme do marinády, kterou jsme ušlehali z meruňkové marmelády, utřeného česneku, sójových omáček, kečupu, krenexu, balsamica a cca 2 lžic teplé vody. Krok 2: Na lžíci sádla opečeme maso ze všech stran, a to nejlépe na nepřilnavé pánvi, kterou bychom posléze mohli přemístit do trouby. Krok 3: Podlijeme horkým vývarem a vložíme do trouby, předehřáté na 230°C. Krok 4: Po dvaceti minutách zmírníme teplotu na 180°C, přikryjeme a pečeme cca hodinu. Maso můžeme průběžně polévat, je to lepší. Krok 5: Odkryjeme a dalších 40 minut dopékáme za častého polévání výpekem. Krok 6: Brambory uvaříme ve slupce a ještě horké je oloupeme a prolisujeme (stačí nastrouhat na jemném struhadle). Krok 7: Přilijeme horkou smetanu, promícháme a přidáme máslo, Krenex a Lučinu. Vše dobře vyšleháme, nejlépe elektrickým šlehačem. Krok 8: Při podávání maso sypeme čerstvě nastrouhaným křenem.

Zveřejněno 23. 9. 2011

Poznámka autorky Eliza

Recept na maso je můj vlastní; recept na křenovou kaši pochází ze stránek Restaurant-Guide.cz a vaří ho pražská restaurace Kolkovna.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový ocásek na meruňkové zavařenině s křenovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mMwE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový ocásek na meruňkové zavařenině s křenovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mMwE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

Sodovka:V Brně ho mají v masně v Penny marketu v Bystrci nebo na Lidické (zastávka tram č.1 Antonínská).

Elizo, jaké maso mi doporučuješ místo vepřových ocásků? Tvůj recept se mi velice líbí. Chtěla bych ho vyzkoušet, ale kde koupit v Brně vepřové ocásky nevím. Jaké maso bych místo vepřových ocásků mohla použít? Posílám +16 a recept si ukládám mezi oblíbené.:yes::-))

Krásný recept, zkusím tu kaši, asi hodně brzy :-p:yes:

Jo a Špagetko, troufám si tipnout, že tohle Ti bude chutnat ještě víc, než ten první recept... Alespoň u mě to tak je..;-)

Moc vám všem děkuji za hezké komentáře.
Rebi, to já jen tak, protože jsem včera koupila právě tu za dvacku (Hamé či co) a na maso...super, jen jsem ji musela trošku povolit vařící vodou.
Jinak já také ty ocásky neznám dlouho, doma to maminka ani babička nedělaly, nekupovaly. Pře dpár lety (myslím) je začali vozit do naší masny, mívali je sporadicky, to jsem je vždycky koupila. Teď už je mají skoro stále, ale ty uzené - Špagi - ty moc často nemívají. Ale myslím, že jeden recept s uzenými ocásky tu mám a matně si vzpomínám, že to bylo moc dobré a šťavnaté.
No a hovězí oháňka, tak to je taky bašta...:-p třeba na červeném víně, dlouho tažené...:-p

vseumel:já vařila poprvé ocásky od Eliz tady podle tohoto receptu http://www.toprecepty.cz/recept/22673-veprove-ocas... a musím říct, že mi to moc chutnalo a i finančně je to velmi výhodné. Objevila jsem, že je mají v Lídlu a teď měli v Penny uzené ocásky, ale ty už jsem bohužel nesehnala :-(, pokud na ně narazíš, neváhej ;-);-);-)

Já přemýšlím, jestli jsem někdy vepřový ocas jedla. Normálně vařím jen hovězí nebo i telecí (ale ty jsou chuťově dobré, ale jsou pidi). Musím někdy vyzkoušet. Určitě to bude mňamka :yes:

...a zase nádhera, fotky nevyjímaje...:yes:

Určitě budu muset při příští zabíječce myslet na ocásky. Tohle by mne nikdy nenapadlo a musí to být mana nebeská!!:-p:yes:

Eliza::-D:-D koupím klidně dražší, např.Schwartau...za kvalitu si ráda připlatím;-)
dám na tvoji radu, poznámku jsem si opravila a jakmile pan řezník zavolá:-D jdu na to;-):yes:
a děkuji všem za rady:-K:-)

:-pmana nebeská nádhera:yes:+1:yes::yes:

Eliza: prima, vyzkouším s tou meruňkovou, já chtěla rebi poradit, ale asi máš pravdu, máš to vyzkoušené ;-);-)

Naděnko, ta meruňková chuť tam hraje svoji nezastupitelnou úlohu. Takže ačkoli tu máš spoustu super rad, osobně bych ti doporučila zůstat u mnou vyzkoušené receptury a za cenu kolem dvaceti korun zakoupit meruňkovou zavařeninu. S ostatními nemám zkušenost - a kdybych ji měla, mohl by recept vypadat jinak. Takhle byl výsledek vynikající, za ostaní obměny neručím,

To je pohled pro bohy! :yes::-K

Léta jsem dělala vepřové ocásky na všechny možné způsoby,protože tchýně je v práci dostávala na lístky, ale toto :-O:yes:+

1974andrea:ano:-? tak výborně:yes: těch mám dost;-)
už si to připisuju do poznámky pod rcp, díky:-K:-K

rebeka:Nadi, já na tyhle marinády používám zrovna ten rybíz ala brusinky v rumu a je to moc dobré.;-)

spagetka:;-):yes: díky:-K

rebeka:aháá já te blbě pochopiola,to víš, jsem ducha mdlého... hele buď kup tu meruňku, nebo dej višeň Tečka, puntík ;-);-):-K:-K:-p:-p:-p:yes::yes:

spagetka:ale špagi..nemám:-!:-! ptám se na alternativu, vypisuju, co mám:-D:-D:-D a pokládám dotaz..kterou teda..či mám koupit jen a pouze tu, co nemám, čiže meruňkovou:-D:-?
:-D:-D:-D to vím, že ji koupím v obchodě s potravinama....do papírnictví by mě to nenapadlo jít:-8:-D:-D:-D:-D

rebeka:rebí, tys psala že nemáš meruňkovou, tak jsem v duchu mlaskala a ochutnávala náhradu :-D:-D:-D. Meruňkovou koupíš v Alobertu, Kaufu i v jiných marketech

Ocásky jsem dnes viděla a pěkné, já je peču většinou, jako pečeni různě také, máš to ale skvělé:-K:yes:

tak jakou, holky:-?:-? domluvte se, ať si můžu k receptu udělat poznámku:-D:-D nebo mám koupit tu meruňkovou:-?;-):-D
ještě mám z červeného rybízu a brusinky z rybízu;-):-)

Jo tak ocásek - no to dobrota - foto bez komentáře;-);-);-):-K

Já bych volila spíš nějakou lehce nakyslou, ta jahoda mi přijde už moc sladká nebo broskev a přidat kapku citronu nebo balsamica (dle receptu).

rebeka: júúú višně, určitě:-p:-p:-p:-p

spagetka:mám broskvovou, višňovou, jahodovou, z černého rybízu, malinovou..a povidla:-8:-D:-D:-D

rebeka:rebíí, co rybízová? i jahodovou bych prubla, nebo máš nějakou směs? Nějak mi to chutná, jak to čtu?Písni, jaký máš. Teda nevím jak Eliz,Javor bych asi nedávala, i když... nevím....

Eliza: ještě dotaz: mám moře domácích marmelád, ale meruňkovou, jak na potvoru,:-// ani jednu..šla by nahradit jinou:-? nebo co javorový sirup:-? děkuji:-K

Marinádu na maso dělám skoro do puntíku stejně, ale líbí se mi moc ta kašička:-p:yes:

Tématické fráze:
prasečí ocásky recept, prasečí ocásky, vepřové ocásky recept, vepřový ocas recept, vepřové ocásky, prasečí ocásek, prasečí ohanka, vepřový ocas, uzene praseci ocasky, prasečí oháňka recept, prasečí ocas, recept uzený vepřový ocásek, vepřová ohánka, meruňkový kečup, varene uzene ocasky, prasečí ocásky recepty, uzený prasečí ocásek, uzený vepřový ocas, prasečí ocásek recept, recepty vepřové ocásky

Suroviny:
ocas vepřový, sůl, sádlo, zavařenina, česnek, omáčka sojová, sojová omáčka světlá, kečup ostrý, krenex, ocet balsamiko, vývar, brambory, lučina, smetana, krenex, máslo, sůl, křen

Přidat fotografie receptu