Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosový jablečník

Časově náročnější na přípravu, ale o to chutnější moučník - to je kokosový jablečník. Nadýchaný korpus ve spojení s jablečnou náplní a smetanovo-kokosovým krémem vás ohromí. Na rodinné oslavě budete s tímto receptem za hvězdu.

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min + bez doby tuhnutí

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, + bez doby tuhnutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 060 kJ /
5 751 kcal
Bílkoviny100,19 g
Tuky278,20 g
Vláknina48,45 g
Cholesterol 1,85 g
Sodík 973 mg
Sůl2,58 g
Sacharidy676,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na těsto vyšleháme žloutky s cukrem a vodou do husté pěny, z bílků vyšleháme tuhý sníh, do bílkového sněhu přimícháme žloutkovou pěnu a prosátou mouku, do které přidáme prášek do pečiva. Krok 2: Plech vyložíme papírem na pečení a těsto na něj stejnoměrně rozetřeme, pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15-20 minut. Krok 3: Na první náplň oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a nakrájíme na malé kousky. Přidáme koření, skořici, podle potřeby přisladíme vanilkovým cukrem a dusíme do poloměkka. Krok 4: Ve 100 ml vody rozmícháme pudinkový prášek, vlijeme do jablek a krátce povaříme. Vmícháme rum, džem a necháme vychladnout. Krok 5: Na druhou náplň přivedeme mléko s cukrem k varu, vsypeme kokos a mícháme, dokud se mléko nevsákne. Necháme vychladnout. Krok 6: Šlehačky se ztužovači vyšleháme. Do chladné kokosové hmoty přidáme zakysané smetany a ušlehané šlehačky, opatrně promícháme. Krok 7: Z upečeného a vychladlého piškotu stáhneme pečící papír. Plát potřeme džemem, který podle tuhosti můžeme zředit rumem. Na džem rozetřeme jablečnou náplň, na ni smetanovou vrstvu. Krok 8: Můžeme ozdobit nastrouhanou čokoládou, čokohoblinkami a necháme v lednici ztuhnout do druhého dne.

TIP: Nejlepší jablečné moučníky

Zveřejněno 24. 9. 2011

Poznámka autorky rebeka

Krém na fotkách není ještě pořádně ztuhlý. Je to veliká dobrota, krém je lehký, piškot nadýchaný a celé to není vůbec přeslazené. Možná je to trochu složitější na přípravu i časově, ale výsledná chuť stojí za trochu času a námahy.

Přeju dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosový jablečník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gQ5D

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kokosový jablečník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gQ5D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (49)

Dnes jsem opět upekla tento recept a všem moc chutnalo:-*

:-)<3 pěkný recept i provedení :yes::yes::-K

Naprosto famózní záležitost

Nadýchaný, šťavnatý, lehounký zákusek:-p:yes: Vzhledem k tomu, že moučník cestoval až na druhý konec republiky použila jsem místo klasického ztužovače želatinový. Děkuji za recept a posílám bodík a foto.

Upeceno, pochvaleno. Dala jsem ale jen 1 zakysanou smetanu, protoze kokosove hmoty se mi zdalo jiz silna vrstva. Priste bych to chtela zkusit s jednou slehackou a dvema zakysankama, abych to trochu odlehcila.

kamila29: tomu rozumím:-8:-8 jsi můj člověk.. já taky mlsná.. jak ta koza:-8:-D:-D:-D:-D

rebeka: Jejda, nejsem fotozdatná, jen mlsná :-8.

kamila29: tak to moc děkuju a jsem ráda, že je hmm;-);-):-)
a fotečka nebude:-8:-?:-D

Mmmm, dobrota. Dnes upečeno, bod už jsem přidala před časem, páč mám dobrou představivost :-p a uměla jsem si to barvitě vyjevit.

rebeka:podle Tebe ráda peču Nadi i Ty mi děláš radost:-K;-)

jarka skrobakova: Milouši, já bodíky neřeším.. co z nich;-):-? mě těší hezké komentáře, a úplně nejvíc, když někdo odzkouší, povede se, chutná.. a když někdo přidá obrázek, tak se tetelím blahem:-*:-D;-)
a ty mi děláš radost velikou, budu mít hnedle hezčí den:-K děkuji ti Jaruško;-):-):-K

Naděnko, tak já jsem zjistila, že jsem Ti bodík neudělila, tak jsem to teď napravila, je to nadýchaný jako peříčko.:-p:-p:yes::yes::-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K,

a kdy ty nemáš fofr? to se divím, že ti nezbělaly;-);-):-D:-D

hosta:To je fakt, já měla fofr, tak jsem je dala rozvařit hned;-)

1974andrea: Andrejko může to být jednak druhem jablek a někdy i tím, že jablka zpracováváš okamžitě po okrájení, pokud je pokrájíš nebo nastrouháš a necháš třeba půl hodiny, za chvíli ztmavnou

Tématické fráze:
jablečník, jablecnik recept, keramický jablečník, piškotové těsto s jab, smetanovo kokosový jablečník, recept jablečník, jablečník keramika, pec na jablka - jablečník, smetanovo-kokosový jablečník, mokrá kokosová buchta, kokosová buchta, famozní kokosový řez, kokosovýjablčník, žravý papír, famozní krémové kokosové řezy, recept na jablečník, žravý papír na dort, nejlepsi jablečník, jablecnik s kokosem, famozni zakusek se zakysanou smetanou

Suroviny:
vejce, cukr krupice, voda, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, jablko, koření na svařené víno, skořice mletá, rum, marmeláda meruňková, pudink vanilkový, voda, cukr vanilkový, mléko, kokos, cukr moučkový, smetana zakysaná, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky

Přidat fotografie receptu