Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česneková pasta

Pokud jste si letos vypěstovali vlastní česnek nebo máte zásobu kvalitního, vyzkoušejte tento recept na česnekovou pastu. Její příprava je opravdu snadná, rychlá a zaručí vám, že všechny vlastnosti česneku zachováte v nejvyšší možné jakosti.

Hodnocení receptu je 4,6 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bundada bundada

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 732 kJ /
1 848 kcal
Bílkoviny30,00 g
Tuky122,00 g
Vláknina70,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20,34 g
Sůl50,60 g
Sacharidy150,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Česnek oloupeme a umeleme ho na masovém mlýnku nebo v robotu. Krok 2: Přidáme sůl a necháme alespoň hodinu odležet. Krok 3: Rozpustíme tuk a vmícháme rozemletý česnek. Krok 4: Ihned naplníme krabičky, které necháme otevřené, aby česneková pasta vychladla. Krok 5: Po vychladnutí krabičky uzavřeme a dáme ještě do jednoho mikrotenového sáčku. Krok 6: Uložíme do mrazáku.

TIP: Česnek v naší kuchyni

Zveřejněno 4. 8. 2008

Poznámka autorky bundada

Tato pasta se mi velmi osvědčila a pokud česnek zpracujete později, tak při čištění je třeba zelené výhonky odstranit. Jinak by byla pasta zelená.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česneková pasta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kxN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česneková pasta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kxN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Hella (moderátorka): Mohu se zeptat zdali je zavařujete nebo jen tak uschovate bez konzervace? Děkuji moc za odpověď.

Urobil som. Dobrý nápad ako spotrebovať cesnak! Vďaka! :yes:

Použil jsem IVU a po roce v mrazáku super, na topinky skvělé i pod maso:-)

Je možné použít místo tuku sádlo? U nás rostlinné tuky nejsou v oblibě.

Také takto česnek zpracovávám stejně jako paní HELLA a nedovedu si to už ani jinak představit dřív hlavičky časem zhnily, nebo seschly a tak mám vždy skleničku po ruce a hlavně česnek je stále ostrý jako právě oloupaný!!! :yes: PS: právě se ho chystám znova dělat...

Je tam spoustu chyb.:-O:-!

:-O:yes::yes::yes:

no nevím, ale v mističce je ten tuk na výrobu pasty NE:-? Když já bych chtěla vidět finál - mohu poprosit o finální foto, abych věděla, jak má vypadat až bych vařila :-?;-)

Nebo s pomazánkovým máslem:-/

Ivako, můžeš, prosím, napsat, jaký tuk jsi použila ? Ta Tvoje pasta vypadá spíš jak s tvarohem :-S

Děkuji, tak to zkusím také.

Tento recept dělám léta. Jen plním do skleniček, uzavřu víčkem a vydrží několik let. Netřeba zabírat místo v mrazáku.

Tématické fráze:
recept na česnekovou pastu, jak udělat česnekovou pastu, česnekové výhonky, rajčatová pasta s česnekem, česnek v soli, česnekova pasta se solí a tukem, cesnekova pasta s rajcaty, jak vyrobit česnekovou pastu, pasta z česnekových výhonků, jak se dela cesnekova pasta, recept na česnek se solí, česnek na langoše, pasta na langoše, česnek v tuku, cesnekovapasta, cesnekove stvoly, resepty, pesto z česnekových výhonků, cesnek se soli, čeneková pasta

Suroviny:
česnek, sůl, tuk 100%

Přidat fotografie receptu