Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 258 kJ / 6 276 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,94 g |
Tuky | 385,20 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 1,26 g |
Sodík | 5,11 g |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 615,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nad párou v misce šleháme (cca 5 min) máslo, cukr, vejce, med a smetanu. Budeme mít krém, který nebude hustý.
Krok 2: Do mísy si vysypeme mouku, smícháme s jedlou sodou a přidáme vlažný krém.
Krok 3: Vypracujeme těsto, které zabalíme do mikrotenu a dáme do lednice odpočinout asi na hodinku.
Krok 4: Z těsta si uděláme pět kousků, které máme přikryté aby neoschly.
Krok 5: Na pečícím papíře si vyválíme placku cca 2–3 mm silnou a vykrojíme kolo o průměru 22 cm.
Krok 6: Zbytky těsta si dáváme stranou a pak z nich uděláme placku a její díl použijeme na ozdobu.
Krok 7: Vykrojené kolo si přeneseme i s papírem na plech a upečeme v předehřáté troubě na 180° C cca 4 min.
Krok 8: Upečené kolo si necháme vychladnout na papíře dokud nezchladne a bude se dobře přenášet. Takto upečeme všechny kola.
Krok 9: Připravíme si krém: 1 kondenzované zkaramelizované mléko 397 g (plechovku vaříme den předem buďto 2 hodiny ponořenou ve vodě, nebo 75 minut v papiňáku. NEOTEVÍRÁME TEPLÉ !!!! plechovka by vystříkla; 7 dkg umletých vlašských ořechů, 20 dkg másla.
Krok 10: Vše utřeme dohromady a dáme ztuhnout do lednice.
Zveřejněno 25. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovníkový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wRjz
Moje poznámka
Medovníkový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wRjz
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 54 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
medovníkový dort,
recept medovníkový dort,
medovníkový dort recept,
medovníkový závin,
medovníkový krém,
medovníkový plat,
medovníková buchta,
medovnikovy rez,
medovníkova rolada,
recept na medovníkový dort,
dort medovnikovy,
medovníkvý dort,
medovníkvý dort,
medovnikový kolač,
medovníkový dort postup,
medvnikovy dort,
medovníková marlenka,
medovnokovy dort,
ww.medovníkový dort,
medovnikovy rezy
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
soda jedlá,
med,
smetana,
kakao,
mléko kondenzované,
ořechy vlašské,
máslo
Komentáře (2)