Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medovníkový dort

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jityska jityska

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 258 kJ /
6 276 kcal
Bílkoviny77,94 g
Tuky385,20 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 1,26 g
Sodík 5,11 g
Sůl0,31 g
Sacharidy615,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nad párou v misce šleháme (cca 5 min) máslo, cukr, vejce, med a smetanu. Budeme mít krém, který nebude hustý. Krok 2: Do mísy si vysypeme mouku, smícháme s jedlou sodou a přidáme vlažný krém. Krok 3: Vypracujeme těsto, které zabalíme do mikrotenu a dáme do lednice odpočinout asi na hodinku. Krok 4: Z těsta si uděláme pět kousků, které máme přikryté aby neoschly. Krok 5: Na pečícím papíře si vyválíme placku cca 2–3 mm silnou a vykrojíme kolo o průměru 22 cm. Krok 6: Zbytky těsta si dáváme stranou a pak z nich uděláme placku a její díl použijeme na ozdobu. Krok 7: Vykrojené kolo si přeneseme i s papírem na plech a upečeme v předehřáté troubě na 180° C cca 4 min. Krok 8: Upečené kolo si necháme vychladnout na papíře dokud nezchladne a bude se dobře přenášet. Takto upečeme všechny kola. Krok 9: Připravíme si krém: 1 kondenzované zkaramelizované mléko 397 g (plechovku vaříme den předem buďto 2 hodiny ponořenou ve vodě, nebo 75 minut v papiňáku. NEOTEVÍRÁME TEPLÉ !!!! plechovka by vystříkla; 7 dkg umletých vlašských ořechů, 20 dkg másla. Krok 10: Vše utřeme dohromady a dáme ztuhnout do lednice.

Zveřejněno 25. 9. 2011

Poznámka autorky jityska

Plechovku vaříme den předem buď 2 hodiny ponořenou ve vodě, nebo 1 a čtvrt hodiny v papiňáku. NEOTEVÍRÁME TEPLÉ !!! Plechovka by vystříkla. Vše utřeme dohromady a dáme ztuhnout do lednice.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medovníkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wRjz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medovníkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wRjz

Marie

Tématické fráze:
medovníkový dort, recept medovníkový dort, medovníkový dort recept, medovníkový závin, medovníkový krém, medovníkový plat, medovníková buchta, medovnikovy rez, medovníkova rolada, recept na medovníkový dort, dort medovnikovy, medovníkvý dort, medovníkvý dort, medovnikový kolač, medovníkový dort postup, medvnikovy dort, medovníková marlenka, medovnokovy dort, ww.medovníkový dort, medovnikovy rezy

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, soda jedlá, med, smetana, kakao, mléko kondenzované, ořechy vlašské, máslo

Přidat fotografie receptu