Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pražská štika-medajlonky

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 678 kJ /
879 kcal
Bílkoviny3,85 g
Tuky92,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 273 mg
Sodík 4,32 g
Sůl10,80 g
Sacharidy7,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z másla, sardelové pasty, citronové šťávy a pepře umícháme pastu, kterou potřeme porce ryb. Krok 2: Položíme na pekáček, zalijeme smetanou a ve vyhřáté troubě pečeme na 200°C dorůžova.

Zveřejněno 25. 9. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-recepty na ryby, které jsem dostala meilem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pražská štika-medajlonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DJR5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pražská štika-medajlonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DJR5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

suslajda: tak na hovězí plátky mne to nenapadlo, ale vyzkouším taky;-)

:-ppěkný recept Jani máš pravdu s tou sardelovou pastou dodá jídlu šmak dělala jsem hovězí plátky a nemělo to chybu tobě bodík+1:-D:yes::yes:

Anna Kocikova: díky, budu ráda, když vyzkoušíš;-)

Dle přidaných komentářů vím zase o něco více o výtečném štikozubci,kterého máme moc rádi;-)Myslím,že je jedno,jaký tvar ryba má a jestli je pomletá,nebo né,hlavní je,když se podle uvedeného receptu uvaří a jídlo chutná:yes:Recept je zajímavý a hezký,ukládám a určitě časem udělám tuhle príma dobrotu:-p+12:yes:

Díky, holky;-)

Super recept:yes: Ukládám:yes:

Pěkný receptík:yes:+

BILKOVAI: děkuji;-). ta sardelpasta a smetana tomu jídlu dá super říz;-)

Mankotky, to je nádhera:-O:-O:-O Já už se lekla, že se jedná o štiku z našich vod /pro mně velmi vzácnou / a z ní si sama ty medajlónky tvořila. No, ale když je to tak, určitě receptík vyzkouším. Já ryby totiž strááášněěě moc miluju:-p:-p:-*:-*:-*Jani, samozřejmě bod:yes:

báječná rybí fofr mňamka, parádní nápad na rychlý, dobrý a zdravý obídek:-p:yes:

;-)Colombo65:

Jana Remkova:
...vyčerpávající, hlavně pro ty co to chtějí uvařit:yes::yes::yes:

Jani, děkuji, stačí - já mám totiž "štikozubce argentinského-Mořská štika a jsou to medailonky nemleté", samozřejmě odloveno v moři:-!, takže se omlouvám, že jsem nepochopila;-(:-)) Jsem já to popleta;-):-D

Jana Remkova::-K;-)

Colombo65:

Jana Pá:
Medailonky z mořské štiky-zamraženo na moři. Štikozubec kapský-Merluccius caponnis....


varilamyskakasicku: Ivanko, děkuji za upřesnění a doufám, že našemu Ottíkovoi i janě-Pá to tak stačí:-D:-D

Jani, dneska byl bramborový salát s kuřecíma řízkama a protože salátu je dost, udělám k němu nějakou mořskou rybu a koukám, že tohle by se dost hodilo. Pěkné a za 6.bod:yes:

:-K:yes:;-)

:-p pěkný recept:yes::-K

To vypada na štikozubce kapského,vid Jani, mám ho tady už také v receptech,podobný, ale je výborný, jestli je to on a medailonky z něj. viz čtenbí o něm:

V severovýchodním Atlantiku se obsádka štikozubce obecného dělí na severní a jižní. Zatímco jižní obsádka byla po léta drancována a vědci doporučili snížit množství zde ulovených štikozubců, stavy štikozubců v severní části se zotavily z vyčerpání, ke kterému došlo v devadesátých letech. Populace štikozubce argentinského byly během devadesátých let vyloveny a po omezeních, která následovala, se pomalu zotavují.
Samice štikozubce obecného dospívá až v sedmi nebo osmi letech. Podle vědců je tento fakt důvodem toho, že populace nejen štikozubce obecného, ale i novozélandského a argentinského jsou velmi zranitelné před rybářským tlakem.

Tak, copak to tedy je na obrázku:-? Jani, že nám poradíš:-?, :-D

Ryba je vždy pochoutkou - prosím o upřesnění suroviny:

Štikozubec obecný (Merluccius merluccius), zvaný též hejk nebo mořská štika, je dravá ryba, která žije v severovýchodním Atlantiku, Středozemním a Černém moři. Má chutné, málo tučné bílé maso, je proto intenzivně lovena komerčními rybáři

Štika obecná (Esox lucius) je rod sladkovodních ryb z čeledi štikovití.
Dosti značný je rozdíl zejména v ceně a stejné je to i s možností nákupu - hejka mají v každém obchodě. Někteří tedy možná smutní zbytečně.;-);-);-)

A opět výtečná rybka v podání Janky R.:yes:

Štiku asi neseženu, ale určitě zkusím s jinou rybkou:yes::-p:yes:

1974andrea: díky. Ono to nijak extra nevypadá, ale bylo to fat dobré a určitě to vyzkouším i na jiné rybce;-)

Jani, tak ty jsi byla rychlejší než já. Tohle mazáníčko na ryby jsem taky někde nedávno vyčetla a chystala jsem se na realizaci.:-)). Tak bodíkuju tebe;-):-p:yes:

Tématické fráze:
štika recepty, štika recept, recept na stiku, argentinská štika, štika je ryba tučná, recept na štiku top recepty, medailonky z mořské štiky, recept na sladkovodní štiku, štikozubec kapský recepty, štika sardelova pasta, štika na medu, mořská štika argentinská, mořská štika kapská, stika se sardelovou pastou, medailonky z mořské štiky recepty, recepty medailonky z mořské štiky, ryba štika recepty, štikozubec argentinsky, sladkovodni stika recepty, štika medailonky recept

Suroviny:
štika, pasta sardelová, máslo, šťáva citronová, pepř, smetana sladká

Přidat fotografie receptu