Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Platýzové filety na rozmarýnu

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 po 2 filetů na porci

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie601 kJ /
144 kcal
Bílkoviny8,98 g
Tuky7,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 102 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy4,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Platýze si nařežeme na filety, omyjeme je, vysušíme, opepříme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou a necháme čtvrt hodiny odpočinout. Krok 2: Pak dáme rozmarýn s petrželkou a filety obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s pivem a ve strouhance. Pečeme na pánvi s olejem.

Zveřejněno 26. 9. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Rybu jsem připravila jednoduše a rychle- byla výborná a dá se použít i jiná dostupná ryba.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Platýzové filety na rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3K29

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Platýzové filety na rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3K29

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Dana61: Danuš, díky, to jsi mě potěšila;-)a jsem ráda, že chutnalo:-p

Bibi - zrealizováno a moc jsme si pochutnali - díky:-D:yes:

:-p:-p:yes:+14

Bibi, Bibi, dostaneš za ouška, já když jsem to ráno četla, tak mě dostal ten brambor.salát:-D, uvařila brambory, vajíčka a čekala na mužíčka-copak nám kluk doveze z rybníku - jo, jsou zde 2 kapříci, ale to já nemusím, takže manžel, když zjistil, že už mám zaděláno na brambor.salát, tak odjel koupit 3 řízky a přijel a dal mě účtenku na 280,- Kč, takže řízků bude více, ale vzhledem k tomu, že je zítra svátek, tak si přeji dobrou chuť!, jak říká pan Suchý!, kterého pána mám moc ráda, jeho hlášky jsou:-!:yes::-))

Dana61:Dančo, je vidět, že jsme tě teda hodně ovlivnili, ale bezva:yes::-D;-)

Bibinko - tuhle dobrotu můžeme všichni:yes::-D nejdříve Eliza hodí rybku s bramborovým salátem a teď i ty:-D už jsem chtěla začít péct cukroví, abych něco nezanedbala, ale na cukroví se zatím raz, dva, tři a zrealizuji rybkové dobroty:yes:

:-K:-O:yes::yes:

Že by se pod mým receptem vedla diskuze, která by vedla až ke III. světové válce by mě v životě nenapadlo:-D:-D:-D Za to ten platýz ani já nemůžeme pokud bude a tak se mějme rádi a buďme na sebe hodní:-K:-K:-K
I tak děkuji za příspěvky:yes:

Rybičky máme, salát uděláme, takže:yes::-K

Platýze jsem ještě nikdy neochutnala:-8,ale mne by nevadil ani v trojobalu:-p:-pa se salátkem hmmmm:-p:-p:-pBibi super receptík ;-)+1:yes:

S tímto pokrmem bych se doma zavděčila všem:yes:

Platýze můžu, dělám také spíš to těstíčko jako chocholate, u nás jde bramborový salát jen na silvestra :-O:-8:-D, ale každopádně :-p:-p:yes::yes:

Ano,ale čerstvý a bez trojobalu, že nechcete mít poslední slovo ?:-):yes:

Také souhlasím. A platýz s rozmarýnem...skvělá kombinace:-p

Eliza - souhlasím a už bych to tu pod receptem ukončil.Už jsme
někde úplně jinde než u platýzů. To jsem nechtěl.:-/

Obávám se, že tuhle otázku Evropa nevyřeší ze dne na den. Lidé třetího světa uvažují jinak, ale myslím, že svoje děti milují stejně tak, jako my.
Nám se to, s antikoncepčními metodami, možností ovlivňovat vlastní život a relativním blahobytem, snadným přístupem k informacím i lékařské péči a všeobecnou vzdělaností, snadno paušalizuje a poučuje...;-)

Jinak to byla vložka pro začátečníky, neměla jsem v úmyslu Bibi pozměňovat recepis;-).

Porada: připouštím, že jsem to špatně podala:-8. Tak jsem to samozřejmě nemyslela, ale oni vědí, že nemají jídlo pro děti a stejně je rodí jedno za druhým.

Já mám tedy trochu jiný postup než Bibi, dělám rovnou těstíčko-2 vejce, 100 ml piva, špetka soli a cca čtyři lžíce (zarovnané) hladké mouky.Ale každá mouka má jiný obsah lepku, takže hustota by měla být lehce řidší než palačinové těsto a pak obaluji ve strouhance (ale tady fakt nevím množství;-)).Ihned smažím jinak obal vlhne.

Eliza: ale joo, já se nemračím, ani neryju, ale zkouším si představit, že jsem začátečník. Asi by mne nenapadlo dát víc, než jedno vajíčko na jednoho platýze. Obalila bych v mouce, v jednom vajíčku s pivem a ve strouhance. V restauraci se 100 řízků obalilo v cca 5 vejcích rozšlehaných s mlékem, tak si myslím, že to jedno je dost i na 4 kusy ryby, ikdybychom ho nějak moc neředili;-)

Jana Remkova: No tobě jo, mně snad taky, já jsem si jen představila začínající kuchtíky... Já jen nesměle...kolik vajíček na toto množství piva? A toho vykřičníku není třeba, otázka byla položena v klidu, bez emocí...takže v buď v klidu i ty.;-)

Jana R. sice jste to podala tak,jako že si dělají ty děti k jídlu,ale moje starosti nechtějte.
Nám nepomůže nikdo a světu asi také ne.Podle mne to vypadá na III. sv.válku.

Eliza:
trojobal: hladká mouka, vajíčko, 100 ml piva, strouhanka.:-O na jednoho platýze..co máš přesně na mysli, Elizo? Mi je to docela jsané!

Bibulinko, nebylo by dobré - když už udáváš množství piva - upřesnit i ostatní suroviny na obalování? Zkušenější si poradí, ale začínající by nemuseli vědět, kolik vajec na toto množství piva...Potom by jim to nedopadlo nejlépe.
Platýz má opravdu vynikající maso, takže rozumím, že jste si pochutnali...:yes: Osobně nemám moc v oblibě trojobal, snad s výjimkou sýru a květáku jednou za čas - takže bych ho nepoužila, ale proti gustu... Nakonec vídeňský řízek je jedním z nejoblíbenějších evropských jídel...;-)

Porada: tvoje starosti na mojí hlavu!:-O Nejsem lhostejná k osudům dětí v Africe, ale tamní populace, čím větší má hlad, tím víc má dětí. Jsem zvědavá, kdo pomůže nám, až budeme mít ty mrazáky prázdné.

Bibinka::-((:-((:-((ten zelený ksichtík je závist, rybky miluju.A jak jsem už psala níže, mě by neurazil ani trojobal.Naopak je fakt, že díky pivu je křupavý a zamezí se tak vlhnutí strouhanky, což mi u rybích řízků vadí.Dělám to stejně jako ty, jen platýze nemám.

chocolate:jsi vítána a dokonce si můžeš vybrat z různých mořských ryb:yes:

chocolate:tak to já už startuju koště a letím dřív....:-8:-8:-8:-8a sakra nenám noční světlo,tak neletím až ráno:-)):-)):-)):-)):-))

Bibinka:Já se hlásím na ekologickou likvidaci platýzů v tvém mražáku Bibčo;-).

savlinka::-D;-):-D

BIBI jako vžyd super:yes::yes::yes::yes:jen mě chybí ty ryby:-//

Porada:o je ty jsi tady chyběl..mám také plné mražáky:-p:-p:-p:-p:-p

Bibinka, tím bych se moc nechlubil, v Africe umírají děti hlady
a Vy plníte mrazáky.:-) Jen počkejte až to zjistí občané
z Rumburka a okolí, tak jsou u Vás coby dup.:-K

Porada: věz, že jsem platýze dělala na mnoho způsobů, i na grilu, ale mám jich v mrazáku spousty a mohu mít ještě víc-vozí mi je dcera z Rakouska, kde pracuje. Chci ho pokaždé jinak a dneska v tom chvatu jsem ho udělala co nejrychleji to šlo a on byl fakt skvělej-o hříchu bys mohla mluvit, kdybych ho dělala poprvé a hned takto, tak sorry:-(

chocolate - máte pravdu,gril nebo pánev a máslo,sůl,pepř, citron
a bylinky( jen čerstvé a neutrální přílohu )pak je to špice. Ale takhle ?
To si můžu koupit rybí prsty.

Porada:Pivo je v trojobalu, nic se nemarinuje a přílohu si může zvolit každý dle svého gusta, ne?Navíc sama vím, že ryba v trojobalu je často jediný způsob, kterak do nemilovníka ryb rybku (a její nutriční hodnoty) propašovat.
Platýz je nejlepší jen tak na grilu s máslem a bylinkami, ale ani tato úprava mě nijak nepohoršuje.

To je přímo hřích takto pivem,strouhankou a br.salátem zničit špičkovou rybu jako je platýz.:-((

Platýze jsem měla zatím jen jednou a byla to super rybka, strašně nám chutnala:-p:yes:

Bibi-krásný recept, jak já Ti závidím platýze:-p.+1

Tématické fráze:
recepty z platýze, platýz recept, jak připravit platýze, recept na platyze, platyz, úprava platýze, jak udělat platýze, platýz velký, recepty na platýze, platýs velký recept, platýz recepty, platýz evropský recept, platýs velký recepty, jak uvařit platýze, platýs, jak upéct platýze, platýz na grilu, recepty platyz, platýs velký, recept platýz

Suroviny:
platýz, pepř, rozmarýn sušený, petrželka sušená, sůl, olej, šťáva citronová, mouka hladká, vejce, pivo světlé, strouhanka

Přidat fotografie receptu