Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Večky ŠESTIZRNKY

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Porce: 8 kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 317 kJ /
2 466 kcal
Bílkoviny69,90 g
Tuky61,20 g
Vláknina18,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 28 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy399,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Alespoň 24 hodin předem si namočíme pšenici a žito. Suroviny na omládek v misce dobře vymícháme a prošleháme v hladké těstíčko, které necháme asi 45 minut kynout. Krok 2: Zatím si nachystáme semínka a scedíme je, necháme okapat a v misce částečně pomixujeme ponorným mixérem. Jde to dobře, protože namočené zrno je natolik změklé, že se dá lehce rozkousnout i v zubech. Krok 3: Lehce jsem zamixovala i směs slunečnice, sezamu a lnu (pouze len se nedal a odolal). Do vykynutého omládku přidáme zbytek surovin (včetně semínek) a umícháme těsto. To necháme zakryté kynout asi hodinu, poté propracujeme a rozdělíme na 8 dílů. Krok 4: Z každého kousku uděláme kulatou bulku a všechny je necháme asi 10 minut odpočinout. Pak je s citem rozválíme do tvaru večky, omoučíme, na plechu svrchu podélně prořízneme a znovu necháme kynout. Vsadíme do vyhřáté trouby a upečeme (230°C/asi 25 i 30 minut).

Zveřejněno 27. 9. 2011

Poznámka autorky cathleen

Večky jsou nadýchané, pórovité, plné semínek, občas nás přinutí dobře kousat (asi jako koupený kornspitz).

Jsou dobré i druhý den.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Večky ŠESTIZRNKY

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7WLO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Večky ŠESTIZRNKY

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7WLO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

:-p:yes: krása jako vždy:-K

Marurka: ve Zdrave vyzive. A nez si ho koupis, zkus dat misto nej lzicku medu - kamaradky, ktere to zkousely, tvrdi, ze ma velmi podobne ucinky jako slad.vytazky Sladěnka nebo Sladovit ;-)

:-)prosím porad kde koupím ten sladový výtažek. děkuji,:-))

:-) děkuji všem za tak kladné přijetí tohoto zrníčkového pečiva....a pro ty, co chtějí vyzkoušet, přidávám fota pšenice i žita - koupeno ve Zdravé výživě (z domácích zdrojů bych je asi nebrala) a dokonce jsem vyštrachala i starší fotku sójových bobů.;-)

Téééééééééda, ty jsou krááásnéé:-)):-))a to slovo "omládek" se mně děsně líbí:-D:-)):-))bodík:yes:

Zrní by bylo dost, ale prima pekárna není.:-//
Raději počkám, až cathleen začne konečně péct na kšeft a dá echo na Topky, do kterých obchodních řetězců dodává a hned to "rozkecám" po celé dědině:-D.
Ne vážně, tak nadýchané pečivo u nás koupím jednou denně a mám smůlu, když zrovna nemám čas.
Krásné a lákavé:-p:-K:yes:

Máš je naprosto užasné,ostatně jako vše od tebe,obdivuju fotopostup a boduju;-):yes::-K

Nádherné, jen se zakousnout. Další bodík letí.:yes::yes::yes:

Velká krása a němý obdiv Ivo:yes::-K.

Bodík jsem Ti dala hned dopoledne, v rychlosti, teď ještě komentík ;-) Moc hezké, pro obilí si skočím k sestřenici, mají hospodářství :-) :yes:

:-Okrasné večky:-p:yes:+14

Není co dodat:-O:yes::yes:

:-Kpěkné večky jen s tím zrním to je horší kde ho sehnat jinak posílám bodík+1:yes::yes:

Večky šestizrnky a nad nimi česneková tofu pomazánka, to by bylo pěkné kombo ;-):yes::-K.

Holt zlatý ručičky. Nádhera:-O Dávám na vyzkoušení. Určitě budou :-*:-p....+1

To je fakt hezká práce.:-8:yes:

Málem jsem nepřečetla nadpis, jak jazykolam :-D:-D. To v nejbližší době vyzkúšám, pekárnu nemám, tak konečně něco do trouby :yes:

:yes:, tohle ty opravdu umíš;-)

:-K:-O;-):yes:

Co si budem povídat,kdo umí,ten umí;-):yes::yes::yes:+1

Konečně!Mám doma zrního....:-8:-D:-D a teď na mě kouká tento skvělý recept!Už ho tisknu:yes::yes::yes:

Ako obyčajne...:yes:

Tématické fráze:
kde nakoupit sladěnka, kornspitz recept, recept na večky, sojové vločky recepty, recepty těsto na kornspitz, zdrave večky, pokrmy plne seminek, zrníčková večka, zrníčková večka recept, recepty z večky, bulky sojových vloček a smesi slunečnice, recept kornspitz, večky recept

Suroviny:
voda, výtažek sladový, droždí, mouka hladká, voda, olej, sůl, mouka hladká, žito, pšenice, vločky sojové, slunečnice loupaná, len, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu