Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Elfský Lembas (podle Pána Prstenů)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kejtyy

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 668 kJ /
1 594 kcal
Bílkoviny22,93 g
Tuky35,36 g
Vláknina5,20 g
Cholesterol 336 mg
Sodík 113 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy293,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejte troubu na 175°C (350 F). Krok 2: Smíchejte všechny přísady v míse (nechejte stranou bílek) a těsto důkladně prohnětete (podle potřeby přidejte máslo nebo mouku). Ve výsledku těsto nesmí být sypké. Pozor ale na máslo. Časem se může více rozpustit. Proto je dobré ho předem nechat chvíli na teple. Těsto nechejte hodinu uležet v ledničce. Krok 3: Poté vyválejte a nakrájejte z něj tenké plátky. Ne tlustší než 1 cm (to už jsou opravdu tlusté Lembasy). Potřete je bílkem. Gurmáni mohou přidat navrch hrozinky. Krok 4: Pečte ve středu trouby 20 minut, resp. dokud nezezlátnou. Nenechejte je ztmavnou víc, protože potom zhořknou. Ideální je zlato-hnědá barva, ale to už si každý vyzkouší. Nebojte se tekutější konzistence po vyndání z trouby za tepla. Až Lembasy vychladnou, ztvrdnou a budou křupavé.

Zveřejněno 30. 9. 2011

Poznámka autorky Kejtyy

Doufám, že Vám bude chutnat!! :D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Elfský Lembas (podle Pána Prstenů)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lMxV

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Elfský Lembas (podle Pána Prstenů)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lMxV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Karla: Nejlepší je na toto Elvská hladka mouka ale mužete da i polohrubou

Tento chléb sem pekl ze svým Mistrem A musím říct, že to byla největší pochoutka co sme kdy jedli děkují za tento pěkný a chutný recept <3<3<3<3<3 Ezzz #FeelsLikeHobits Ale než sem to stihl stravit tak jsem dostal zacpu :-//:-// Takzě bych si dal bacha na tento lembas. Ale když sem si ho dal tak sem byl sexualně zdatnější místo 5 vteřin sem vydrzěl optimalních 10 vteřin :-*:-*:-*. Pro cestu do Mordoru nebo do Gundabadu je to výborna svačinka na cesty, ale např. Na lysou horu je to k ničemu

:-p:yes:

Cestovatel Tom Bombadil 11. 12. 2013 11:47
Dobrý den ve spolek, rád bych se optal zda je tento chléb vhodný na dlouhé a úmorné výpravy. Dá se kombinovat se starým Tobym? Děkuji

Klariska: aha!! Díky moc!:-)

Jani, klikni na můj odkaz níž, tam je fotka. Je to tenká čtvercová placka, cca 10 na 10 centimetrů. V podstatě něco mezi sušenkou a perníkem - křupavá a drobivá konzistence, perníková chuť. Fanoušci pána prstenů prostě neodolali a museli si bájný elfí lembas, lehký ale velmi výživný "chléb", který elfové nosili na dlouhé cesty podobně jako si indiáni nosili pemikan, vymyslet a upéct ;-).

Pajaska:asi vypadám, jak idiot, ale název mi neříká vůbec nic a protože tady není obrázek, neumím si to ani představit.:-(

A já myslela,že to je nějaký chleba či spíš chlebová placka.:-O No nebudu myslet,ale lákavé to je.;-):yes:

Receptů na lembas je sice na internetu hrozná spousta, ale stejně vám ho sem napíšu. Je osvědčený , měl by se vám taky povést :-D
1 várka je přibližně na 9 lembasů, ale záleží na tom, jak velké je děláte :-)

Suroviny: hladká mouka (16 polévkových lžic), cukr moučka (12 pol. lžic), máslo (rozehřáté - 6 lžic), vejce (2 žloutky, 1 bílek), skořice (2 malé lžičky), vanilkový cukr (2x)
Postup: Všechno smíchejte; pokud vám těsto nejde dohromady, přidejte ještě trošku másla, udělejte placky (je na vás, jaký tvar a velikost zvolíte), potřete bílkem, posypte navrch skořicí a dejte do trouby.
Trouba by měla být předehřátá, když tam dáte plech s lembasy, pečte přibližně na 170°
A jak dlouho? Čas nemám přesně změřený, zkrátka to musíte kontrolovat, povrch musí být křupavý a dozlatova upečený.

1974andrea:ááá joo:-8:-8:-D:-D:-D:-D prepáč:-8:-8:-D:-D

rebeka:Nebuď hubatá! ;-):-D

zizala::-D:-D vidíš, to mě nenapadlo..to je ta absence VŠ studia:-8:-D:-D

rebeka: nemusí, u nás je i základka vysoká (má 3 poschodí) ;-):-))

zizala:vypadá to, že studuje v Plzni....

No,tohle je zase něco :-!:-!:-!:-!

Jaké mouky:-?:-?

rebeka::-D:-D

Klariska: fotka smazána;-)

Kejtyy (kejtýý kaulitz): třináctiletý vysokoškolák:-?:-?:-?:-?
to gratuluju:-!:-!:-!

Kejtyy, použitím cizí fotky bez svolení autora porušuješ autorská práva, fotku prosím smaž.
http://omundoelficodemah.blogspot.com/

A k čemu je to možné jíst? =) Vypadá to lákavě .. =)

Jinak nic ve zlém, ale asi jsi dala špatně recept do kategorie, páč to nemá s pekárnou nic společného ne? ;)

Tématické fráze:
dort pán prstenů, elfský chléb, pán prstenů dort, lembas chleba, elfský chléb recept, pemikan, elfský chleba, dorty pán prstenů, pán prstenů recepty, jak upect lembas, lembas chléb, pan prstenu dorty, recept na chleba lembas, dort ve tvaru prstenu, chléb lembas, jídlo pán prstenů, elfí chléb, dort pan pr, jmeno chleba z pán prstenů, recept na elfský chléb

Suroviny:
mouka, cukr, máslo, vejce, cukr vanilkový, skořice, káva

Přidat fotografie receptu