Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře

Milujete dobře připravené steaky? Výhodou hovězího závěsu neboli veverky je jeho příjemná cena, nevýhodou špatná dostupnost. Dříve na pultech vůbec nebývalo, protože si ho řezníci schovávali pro sebe. I proto se mu někdy říká "řeznická panenka".

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby marinování masa

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 490 kJ /
1 073 kcal
Bílkoviny132,86 g
Tuky54,00 g
Vláknina3,75 g
Cholesterol 362 mg
Sodík 690 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy12,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naložíme do rozmarýnového oleje a necháme v chladu 24 hodin marinovat. Krok 2: Druhý den ho nakrájíme přes vlákno na stejné, 2-3 centimetry silné plátky. Necháme minimálně hodinu odstát při pokojové teplotě, aby maso na pánvi nedostalo příliš výrazný teplotní "šok". Krok 3: Troubu předehřejeme na 150 °C a dovnitř dáme nahřát talíř. Rozpálíme vhodnou pánev (ne teflonovou) tak, až se z ní bude lehce kouřit, přidáme trochu oleje z marinády a jeden po druhém klademe plátky masa. S masem nehýbeme. Krok 4: Po třech minutách, kdy už bude uvolněné od pánve, ho začínáme postupně obracet. Zprudka opečeme i druhou stranu (stejně jako tu první 3-4 minuty), vyjmeme nahřátý talíř z trouby a opečené steaky na něj přeložíme. Ihned vložíme do trouby a necháme 5-7 minut dojít. Krok 5: Kuličky naloženého pepře, podrtíme plochou stranou nože. Do pánve přidáme máslo, opečeme na něm pepř a zalijeme smetanou. Přeliv necháme zhoustnout, osolíme a odstavíme. Krok 6: Maso vyndáme z trouby, osolíme jemně mletou mořskou solí a necháme na talířích odpočinout a rozležet, což trvá kolem pěti minut. Podáváme s pepřovou omáčkou.

TIP: Jak připravit šťavnatý steak

Zveřejněno 30. 9. 2011

Poznámka autorky Eliza

Udané časy odpovídají stupni propečení medium. Pokud má někdo raději červenější, nebo naopak propečenější maso, upraví si dobu přípravy o minutu - požadovaným směrem.

Přidám video s návodem k připravení masa - to, co vidíte na mojí čtvrté a páté fotce je před úpravou, tzn. maso vcelku tak, jak ho dostaneme v obchodě.

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=3ly_PXogUu0

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nNxP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nNxP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Výborné.

Ivetko, Dančo a Kotato, děkuji.:-K A Kotato, koukej se vrátit, už jsi se "zasekla drápkem..." ;-):-))

Bomba,bomba,bomba,naprosto exkluzivní recept.Steaky miluju.A opoustim tuto stranku,pze pri pohledu na fotky mi proste tecou žgryndy..
:-D:yes::yes:

no jak mi tohle mohlo uniknout :-D:yes: ale myslím, že u nás bych dříve chytla veverku v lese než u řezníka:-))tak asi budu muset poptávat nebo zkusit zrealizovat ze svíčkové, ale to se zase finančně zruinuji - no tak pak bude chvíli bramborový guláš, knedle s vajíčkem atd. a ono se to vyrovná:-D

:-p:-*:yes:

dajens: Přihodila jsem pár kuliček (bez nálevu) i na marinované maso. Vlastně tam ale být nemusí, moc chuti masu nepředají, to až potom v té omáčce...Ale pro fotku se mi to líbilo...;-)

měla bych dotaz, píšete že ho naložíme do rozmarýnového oleje a na obrázku máte maso naložené i se zeleným pepřem tak jak to tedy je? neberte to jako výtku, jen to chci udělat přesně podle Vás.

To je nádhera, úžasné fotky! Děkuji za lákavé seznámení s pro mě dosud neznámým kouskem krávy :yes::-K.

Paráda ty "masová kouzelnice" ;-);-);-):-K

Eli,tedy to je nádherný recept:yes::yes:

Eli, moc hezký recept:yes::-K

V létě jsme Hanger steak připravovali venku na grilu, kamarád ho sehnal už naložený od známého řezníka. Grilovali jsme ho v celku a až potom nakrájeli. Maso bylo vynikající.
Tvá úprava by mně určitě taky chutnala:yes::-p+6

Porada:Eliza: Spíš to vypadá na přítele a obdivovatele stránek ;-) Přebral části textu bez fotek s odkazem na celé recepty :yes:

Sranda, zkopírované i s tím naloženým rozmarýnem, který mám po návratu z chalupy v ledničce...:yes:;-)

Ještě: když sjedete níž, což jsem předtím neudělala...jsou tam ty recepty z Pána prstenů, Hellou Kitty a Pú... a stránky vypadají nově založené. Takže se těšte všichni, jistě tam časem najdete svoje recepty...:-D;-)

No...tak to taky docela koukám...ale zase na druhou stranu, je tam aspoň odkaz na tyto stránky, tak to není tak zcela krádež..;-)
Na druhou stranu jen zírám, jak se naše dnešní večeře (kterou jsem při nejrůznějších inspiracích tak nějak sama vymyslela a realizovala), jak se rychle šíří...elektronicky :-D:-O;-)

Tématické fráze:
hanger steak, hovězí veverka recept, hovězí veverka, hanger steak recept, omáčka ze zeléného pepře, hovězí steak s pepřovou omáčkou, pepřová omáčka ze zeleného pepře, hovězí veverka na grilu, hovězí veverka recepty, vepřový steak s pepřovou omáčkou, hovězí veverka, co to je, hovězí maso veverka, steak s pepřovou omáčkou recept, naložený zelený pepř, hangr steak, steak na pepři, hovězí hanger, steak na pepřové omáčce, hovězí steak na zelenem pepři, steak s pepřovou omáčkou

Suroviny:
steak hanger, olej olivový, pepř zelený sterilovaný, máslo, smetana, sůl mořská

Přidat fotografie receptu