Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové ocásky na česneku a bílém víně

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 791 kJ /
428 kcal
Bílkoviny10,07 g
Tuky5,45 g
Vláknina11,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 37 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy36,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, poklademe větvičkami rozmarýnu a necháme den odležet.
Troubu rozehřejeme na 160°C, do třetiny výšky masa podlijeme vývarem a trochou vína, pekáček přikryjeme alobalem a pečeme hodinu. Krok 2: Potom odkryjeme a další hodinu dopékáme dozlatova. Ke konci výrazně zvýšíme teplotu. Zbytek vývaru zahřejeme. Krok 3: Upečené maso uchováváme teplé a výpek zprudka vysmahneme na tuk. Krok 4: Zaprášíme dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme a zalijeme horkým zbytkem vývaru a vínem. Na mírné teplotě vaříme asi dvacet minut a doladíme pepřem, solí a případně špetkou cukru.

Zveřejněno 1. 10. 2011

Poznámka autorky Eliza

Zdroj: internetová kuchařka Instinktu (mírně upraveno)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ocásky na česneku a bílém víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v9lM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ocásky na česneku a bílém víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v9lM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

K tomu není co dodat:-p:-p:-p:yes:+6

Špagulko, děkuju a vyzkoušej..:-K

Pokud se týče toho "podobného receptu", co sem někdo aktivně dodal... Ty recepty mají společné snad jen použité maso a víno k vytvoření omáčky - ovšem totálně rozdílného druhu, a to i barevně. I kdybychom se pohybovali pouze v kategoriích červené - bílé, tak to nesedí. Protože jednou je to červené, podruhé zas bílé. Pečení masa nasladko v coca-cole a ovocné zavařenině nemá nic společného s pečením za použití bílého vína, česneku a rozmarýnu...to si myslím já.:-) A co ostatní??

Téda Eliz, no to určitě musím udělat :-p:-p:yes::yes:

1974andrea: No, to se sice tak říká ;-), ale také se říká "v Praze je draze". Nemám moc srovnání, ale třeba s nájmy to tak určitě je...:-/ Ale to nic, svůj domov miluju a dobrovolně bych neměnila, asi jako skoro každý. :-K
Moc děkuju za zájem o recept a bodíky:-K:-K.

:yes::yes::yes::-K

Eliza:Jo, V Praze tam je blaze a Pražákům je hej... jak se říká:-D

Andrejko, u nás jsou dvakrát za týden a přece si neuříznou ostudu v centru Prahy...;-):yes:

Á zase chvostíky, kde ty to maso pořád bereš? :-D Tady jsou farmáři jednou za uherák a žádná sláva:-(

Eliza:noo, tak ti díky..moooc jsi mi pomohla s výběrem:-(:-D:-D:-D;-)

rebeka::-D:-D:-K všechny jsou dobré...;-)

tak prrr, Eli:-!:-!:-! ocásky...to už je tvůj třetí recept na ně a já nevím, který dřív zrealisovat, až mi pan řezník zavolá, že má pro mě ocásky:-8:-D:yes:
tyhle vypadají taky skvěle:yes: a teď raď;-):-D

Tématické fráze:
prasečí ocásky recept, vepřové ocásky recept, prasečí ocásky, vepřové ocásky, recepty veprove ocasky, dračí ocásky, veprove maso na vine, vepřové na česneku, dračí ocásky recept, veprovy ocasek na cesneku, maso na bílém víně, vepřové na víně, uzeny vepřovy ocasek recepty, těstoviny s dračími ocásky, vepřový ocásek, vepřový ocásek recepty, recept vepřové ocásky, vepřový ocásek recept, uzené ocásky recept, vepřový uzený ocásek

Suroviny:
ocas vepřový, česnek, víno bílé, vývar, rozmarýn čerstvý, mouka hladká, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu