Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrúdl podle mé babičky

Jednoduchý a rychlý recept na štrúdl. Když nastane sezóna jablek, štrúdly jsou jasnou volbou. Tyto moučníky s tenkou vrstvou těsta a bohatou, šťavnatou náplní jsou ideálním zákuskem k odpolední kávě, a to i pro ty, kteří si hlídají váhu.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Koouky

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 772 kJ /
2 814 kcal
Bílkoviny67,06 g
Tuky107,72 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 773 mg
Sodík 234 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy378,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku, vodu, ocet, Heru a vejce dáme do větší mísy. Uhněteme pevnější, hladké těsto. Podle potřeby přidáváme mouku nebo naopak vodu. Krok 2: Až budeme mít těsto zpracované, přiklopíme jej hrncem (nahřátým), aby se trochu zapařilo. Krok 3: Předehřejeme troubu na 180 °C. Plech vymažeme olejem. Krok 4: Mezitím nastrouháme jablka nahrubo, přidáme mletou skořici, citronovou šťávu a cukr dle chuti (může být i vanilkový). Krok 5: Těsto rozdělíme na 2 díly. Z jednoho dílu vyválíme placku, zabalíme do ní polovinu jablek a přeneseme na plech. Totéž uděláme s druhým dílem těsta. Hotové štrúdly potřeme rozšlehaným vejcem. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova.

TIP: Desatero rad na téma štrúdl neboli jablečný závin

Zveřejněno 4. 10. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrúdl podle mé babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x76P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrúdl podle mé babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x76P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Skvělé těsto, skvělá práce, skvělá chuť :-)
Jen jsem neměla citron.

Dnes jsem pekla štrúdl podle tebe, protože ho moje babička taky tak pekla a byl vždycky vynikající.
Přidám ti sem fotku upečeného závinu, docela tu u takového receptu chybí, bodík taky:-K:yes:

Koouky: Klárko, moc pěkný recept na štrůdl, podobný dělávala i moje babička. :-K:yes:+

Veronika.Hrozna: Nooo, já teď systematicky pročítám recepty moučníků od začátku až do konce (jestli mi nějaký neunikl) a musím, Veroniko, konstatovat, že ty máš připomínky a rýpavý řeči snad u každýho receptu, který si okomentovala. Připadá mi to až neuvěřitelný. Dobře, autorka tohoto receptu evidentně zapomněla za začátku dopsat do postupu receptu spoustu věcí, nicméně jakékoliv Tvé komentáře mě dostávají. :-(

Musím pochálit, naprosto dokonalý:)) těsto se krásně válí a vůbec se netrhá;-)

VeronikaHrozna 6. 10. 2011 17:41
Koouky:No potvrdilo se,co mužeš odložit na zítřek,odlož - aspoň nic nepokaziš! Zítra je taky den,že jo! Teď už to bude zralý na vyzkoušení !

Veronika.Hrozna:Ano dala jsem citronovou štávu do těsta. ale v jablkách taky nebude naškodu!:-)

No jo,ešté ,že jsem nezačala dělat těsto! Tak do těsta- určitě?:-?

Koouky:do těsta, joo:-O:-?:-? to musím zkusit..bude to voňavé:-):yes:

rebeka:Děkuji za zastoupení :-)
Ano, já nahřívala také něák tak:yes: a citronovou šťávu jsem dala do těsta :-) ale když se dá do jablek, určitě se nic nestane!!:-K

rebeka:Perfektní a děkuji!

Veronika.Hrozna:nejsem autor, ale myslím, že citron.šťáva přijde do jablek;-)
já těsto nahřívám cca 20 minut;-)

Kam se dají ty 4 lžíce citronové šťávy-předpokládám,že do jablek,ale v receptu je jenom skořice ,vanilkový cukr ? Vyptávám se proto,že na zítřek to chci zkusit!Ještě jsem to s citronovou šťávou nikdy nezkoušela.:-?:-K Dámy a jestě otázečka jak dlouho má být tésto pod tím hrncem ? Kdo to zkusil,:-p ať napíše.

Mám stejný recept ve svém sešitě. Už jsem ho dlouho nedělala. Dík za připomenutí!!:-):yes:

Veronika.Hrozna: Ano máte pravdu, také jsem ho měla předtím na plotně spolu s vodou;-) . Děkuji, že jsem si toho nedopsaného všimla, jinak by to nemělo cenu (ten hrnec):-K

Tématické fráze:
štrůdl od babičky, štrůdl recept, štrůdl jako od babičky, strudl na plech, štrůdl podle babičky, štrůdl z podmáslí, těsto na štrůdl, hrníčkový štrůdl, recept štrůdl, babičky.cz, těsto na štrůdl s octem, dokonalý štrůdl, štrúdl s octem, cim vymazat plech na strudl, recept na strudl, recepty strudl, strudl nasich baicek recept, recepty od babičky, štrůdl pod hrncem, strudl na plech recept

Suroviny:
mouka hladká, vejce, voda, ocet, máslo, jablko, šťáva citronová, skořice mletá, cukr, olej, vejce

Přidat fotografie receptu